Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doug Ireland (Michael J. Fox) je milý, očarujúci ale aj poriadne mazaný správca noblesného manhattanského hotela Bradbury. Hostia hotela sa na neho môžu obrátiť s akýmkoľvek problémom a Doug vždy všetko zariadi, zoženie a vyrieši k ich spokojnosti, či sú to nezohnateľné vstupenky na vypredané divadelné predstavenie, o ktoré Doug obohrá kolegu, alebo výhodná kúpa drahokamov. Doug však nemieni zostať vyťaženým správcom naveky. Sníva o vlastnom luxusnom hoteli, pre ktorý už má dokonca vyhliadnuté miesto. Lenže pre naplnenie sna mu chýba maličkosť - 3 milióny dolárov. Ďalšia oblasť, ktorá sa neodvíja celkom podľa jeho predstáv, je jeho ľúbostný život. Predavačka Andy Hartová (Gabrielle Anwarová) totiž uznáva, že je Doug je zábavný chlapík, ale to ešte neznamená, že s ním chce ísť na schôdzku. Nebude predsa márniť čas s takým chudobným rojkom. Keď sa v hoteli objaví nadutý a blahosklonný magnát Christian Hanover (Anthony Higgins), aby sa tu stretol so svojou milenkou, Doug si uvedomí, že nadišla jeho príležitosť a rozhodne sa Hanovera presvedčiť, aby do jeho sna o dokonalom hoteli investoval potrebné milióny. Je odhodlaný splniť magnátovi prvé i posledné, ba dokonca mu poskytnúť dokonalé alibi, keď je s milenkou, a naopak, postrážiť mu milenku, keď sa Hanover musí venovať manželke. Dougovo nadšenie však trochu schladí fakt, že magnátovou milenkou je Andy. Musí sa tak rozhodnúť, či chce získať magnátove peniaze alebo jej lásku. Doug sa však dozvie, že Hanover sebecky využíva nielen Andy, ale aj jeho, keď plánuje za jeho chrbtom kúpiť Dougov vysnívaný pozemok a postaviť na ňom vlastný luxusný podnik. Doug sa rozhodne bojovať a získať oboje - lásku aj peniaze. Jeho nádeje na víťazstvo značne stúpnu, keď sa objaví nečakaný spojenec. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (49)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že toto bol definitívne najhorší film môjho obľúbenca Michaela J. Foxa, rovnako aj u môjho ďalšieho obľúbenca, Barryho Sonnenfelda. Dokonca by som tento film ani nevedel poriadne zaškatuľkovať do nejakého žánru. Je to komédia? Asi nie, nesmial som sa. Je to romantický film? Možno, ale vo väčšine filmu som nemal taký pocit. Je to dráma? Tiež nie, bolo to príliš uvoľnené. Chudák Michael sa snaží, ale kde nie je scenár, ťažko sa hrá. Myslím si, že rozdiel medzi týmto filmom a medzi hociktorou americkou televíznou rádoby romantickou rádoby komédiou je len v tom, že toto nie je televízny film a že tu hrá o pár hviezd viac. Škoda - spojenie Michael J. Fox + Barry Sonnenfeld znelo zaujímavo... ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Svěží romantická komedie se svěží dvojicí - Michael J. Fox a Gabrielle Anwar. Michael tu skutečně po herecké stránce exceluje a společně s Gabriellou, která tu je fenomenálně sexy, vytváří dvojici, kterým to ve společných scénách sluší ať se děje, co se děje. Romantická pohádka se všemi svými klady i zápory potěší a po jeho shlédnutí se bude hlavně ženská část diváků cítit po citové stránce příjemně. Film, který stojí za pozornost. ()

Reklama

Cruchot 

všetky recenzie používateľa

Znamenitá komedie, u které jsem se výborně pobavil. Spousta gagů (a povedených a skvěle vypointovaných), vtipné a nápadité dialogy, sympatická ústřední dvojice i zajímavé vedlejší postavičky. Pravda, i zde najdeme nějaké to klišé a poněkud předvídatelný závěr (jedná se konec konců o romantickou komedii, která má svá určitá pravidla), ale celkově rozhodně nadprůměr. Báječná oddechovka. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Očakávané naivné dielko z čias, kedy Anwar nebola žiadny ajvar z Lidla a strihla si aj v Troch mušketieroch či natáčanie tanga so slepým Pacinom. Dalo sa na ňu pozrieť a Fox ako taký hlupáčik pobehaj tiež do roly sadol. Ale akosi to nefunguje príliš romanticky, vôbec to ten pocit nedáva, dokonca by som povedal, že pár pôsobí výrazne antichemicky, a už vôbec film nevyhráva na poli komediálnom, hoci Fox na koni v New Yorku tak dozaista pôsobiť má. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasická osemdesiatková rozprávka o chlapíkovi z robotníckej triedy, ktorý sa svojou usilovnosťou prepracuje medzi smotánku. Samozrejme nesmie chýbať skazený boháč a naivná kráska. Romantická línia medzi Michael J. Foxom a Gabrielle Anwarovou funguje skvele, ale v ostatných ohľadoch je film slabší. Málo vtipný, alebo aspoň nejakým spôsobom originálny. Tomuto konceptu už na začiatku deväťdesiatych rokov dochádzal dych a nič nové v ňom nevymysleli. Nastal čas posunúť sa ďalej. Napriek tomu je to jeden z tých lepších Foxových filmov, ktoré sa dajú zhliadnuť aj viackrát. 6/10. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (7)

  • Väčšina natáčania sa odohrávala v okolí Midtown Manhattan v New Yorku. Natáčalo sa od 20. apríla do 9. júla 1992. (Arsenal83)
  • Nadrozmerná žirafa, s ktorou je postava Michaela J. Foxa videná v úvodných momentoch a vo vnútri limuzíny, bola kúpená v slávnom hračkárstve FAO Schwartz, ktoré sa nachádzalo asi blok od miesta, kde sa natáčal film na 59. ulici. FAO Schwartz, žiaľ, zanikol v roku 2015, 22 rokov po natočení tohto filmu. (Arsenal83)
  • Kytara, kterou má v jedné scéně poslíček Milton (Fyvush Finkel) na zádech, je stejná jako ta, na kterou hrál Marty McFly (Michael J. Fox) ve snímku Návrat do budoucnosti (1985). (Dr Lizal)

Reklama

Reklama