Reklama

Reklama

Myška a medveď na cestách

  • Česko Myška a medvěd na cestách (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hoci sú rôzne veľkí a jeden je zhovorčivý a druhý namiesto rozprávania radšej hrá na husle alebo harmoniku, medveď Ernest a myška Celestína sú nerozluční kamaráti. Keď sa Ernestove husle, ktoré miluje, rozbijú, tak trochu Celestininou zásluhou sa musia vrátiť do jeho rodnej Breptánie. Iba tam ju totiž môžu opraviť, pretože je to krajina zasľúbená hudbe a hudobníkom. Keď však Ernest a Celestína napriek všetkým prekážkam dorazia do Breptánie, čaká ich veľmi nepríjemné prekvapenie. Niečo sa zásadne zmenilo a pokazilo. Hranie na hudobných nástrojoch alebo dokonca len spev je v celej krajine zákonom zakázané a špeciálna polícia toto nariadenie dokonca presadzuje! Ernest a Celestína sa však s týmto nezmyslom rozhodne nemienia zmieriť, najmä keď sa stretnú s hrdinskými členmi hudobného odboja. Spoločne sa pokúsia napraviť túto nespravodlivosť a nezmysel, aby sa do krajiny medveďov vrátila nielen hudba, ale aj radosť, ktorú môže v každom prebudiť. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (5)

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Francouzský animák O myšce a medvědovi, na který navázal i úspěšný seriál, jsem měl ve chci vidět už dlouho. Bohužel jsem se k němu nedostal. V programu kina jsem ale zahlédl volně navazující pokračování – Myška a medvěd na cestách, tak jsem se na něj vydal se svými dětmi. Velmi nás překvapilo, že jsme byli v kině pro pět set lidí sami. :-) Ale koupili jsme si tři lístky, tak hráli. :-) Myška a medvěd mají milou animaci, klasickou šablonu dětského příběhu, drobný nevtíravý humor, lehké napětí a morální poučení pro všechny na závěr. Občas byl film zbytečně hlasitý, ukřičený a moc mi nesedl dabing. Dětem se to ale vcelku líbilo a vydržely u něj až do konce. Kult z toho asi nebude, ale jako příjemná alternativa k pořád stejným Disneyovkám a Pixarovkám to bylo fajn. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie príbehu medveďa a myšky z rovnomenného seriálu, ktoré nám ponúkne milé animácie aj postavičky a aj celkom zaujímavú dejovú linku so zákazom spievania, ktoré sa tak bytostne týka Ernesta. Nie je to síce žiadne terno a asi to bude mať úspech skôr u menšinového diváka, každopádne ale je to určite oživenie do sveta animovaného filmu. 60 % ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Zatímco první celovečerní film byl o sblížení Ernesta a Celestiny, pojednává druhý snímek o sblížení Ernesta s jeho (polo)zapomenutou rodinou a domovinou. Tvůrci opět vytvořili vizuálně poutavý a mile napsaný film s nadčasovou myšlenkou toho, že člověk (resp. medvěd) by si měl volit cestu životem dle vlastního uvážení a neměl by být svým okolím nucen k něčemu, co ho nenaplňuje. Tato rovina zaujme především dospělejšího diváka, zatímco mladší publikum se bude jistě kochat pěknou animací a střídmým, nenuceným humorem. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Wolfvater 

všetky recenzie používateľa

Animace v tomto stylu je osvěžením. Sluší i k ději. A mohu zhodnotit, že i pětiletému synkovi se to moc líbilo a neměl problém s pochopením děje, drobnosti jsme dovysvětlili. Zasloužené 4 hvězdy. ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama