Reklama

Reklama

Tom Horn - Hrdina Divokého západu

  • Slovensko Tom Horn (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Slávneho lovca ľudí Steva McQueena požiadajú farmári, aby ich kraj vyčistil od zlodejov dobytka. Jedinou podmienkou je, aby sa nikto nedozvedel, že si ho najali samotní chovatelia. Krádeží rapídne ubudne a dobytkári už majú iba jedinú starosť - zbaviť sa svojho záchrancu, aby nevyšlo najavo, kto si ho najal. Pištoľ ani presná muška proti zrade hrdinovi nepomôžu a lovec ľudí sa nakoniec sám stane lovnou zverou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (90)

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Dobrý scenár, dobrý výkon McQueena. Som celkom rád, že mu osud doprial ako posledný film práve tento žáner. Navždy si ho budem pamätať ako ostrieľaného divočinou ošľahaného pištoľníka . ktorý vedel riešiť spravodlivosť tak nekompromisne a zároveň spoľahlivo. Divoký Wyoming divoký západ divoký dobytkári divoké stáda. Rozhodol som sa, ze keď raz EU schváli dovoz hovädziny z Ameriky nekúpim si ani móčing, a just .. za to čo Tomovi Hornovi urobili. :). Ale film ma zaslúžených 4 b odo mňa. ()

Caszidy 

všetky recenzie používateľa

Steve McQueen si natočil film o osudu Toma Horna tak trochu za odměnu. Čiší z něj láska k řemeslu a všude "vykukují" důkazy o tom, jak si s ním McQueen vyhrál(viz. scéna, kde couvá v sedle koně). Osobně jsem o příběhu Toma Horna před shlédnutím nikdy neslyšel, tudíž jsem si i mírně doplnil vzdělání ohledně historie divokého západu. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser William Wiard /serial Mash/ mi nic nehovori, ale tento film, ktory natocil je fakt nadpriemerny. Filmu kraluje vyborny Steve McQueen. Predstavil sa tuna v roli kovboja - dobraka, ktoreho si miestni rolnici najali proti kradeziam dobytka. Pomoze im, a napokon dej nabera na obratkach,a by vyvrcholil v masakroznom finale. Film je tak trochu podla skutocnej udalosti, co mu verim. Taketo veci sa diali bezne. Filmu davam vysoke hodnotenie aj preto, ze roku 1980 uz westerny boli mrtvym zanrom, ktory nemal co ponuknut. Ostatnych hercov nema zmysel vypisovat, Steve McQueen zatiel suverenne vsetkych. 70 % ()

Aqualung 

všetky recenzie používateľa

Inu jak potrestat , či likvidovat zlo? V tomto případě zloděje dobytka, kteří toto páchali a působili farmářům škodu.Tenkrát šlo najmout střelce, aby to sprovodil ze světa.Ale jmenovaní se jaksi pak zalekli toho, co sami rozpoutali.A sami farmáři se dopustili odporného jednání jak v etické, tak, koneckonců, v právní rovině.Inu není to úplně nepodobné tomu, čím se v moderní době zabývá třeba film Efekt domina...Je nutné zlikvidovat stopy, či lidi, kteří mohou ukázat na nás.....Hrdina měl snad včas prásknout do bot, ale........ ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Western plný loučení a neradostné atmosféry o konci několika legend - Toma Horna, divokého Západu a v neposlední řadě samotného Stevea McQueena. Pomalý, minimalistický, bez zbytečných slov a gest, svou syrovostí a vyzněním důstojný odkazu slovutného Sama Peckinpaha. Co zbývá dodat na závěr? Vlastně nic, tady jsou další slova jaksi navíc. 90%. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (4)

  • Film je založen na autobiografii „Life of Tom Horn: Government Scout and Interpreter“ (česky „Život Toma Horna: Vládní průzkumník a tlumočník“), kterou napsal Tom Horn ve vězení. (Rominator)

Reklama

Reklama