Reklama

Reklama

Linda

(seriál)
  • Maďarsko Linda
Maďarsko, (1984–2002), 20 h 56 min (Minutáž: 47–73 min)

Hrajú:

Nóra Görbe, Béla Szerednyei, Gyula Bodrogi, Sándor Zákonyi, Irén Psota, Gábor Harsányi, Ildikó Pécsi, Teri Tordai, Tamás Vayer, Miklós Szurdi, Ferenc Bencze (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(22)

Obsahy(1)

Príbehy z praxe mladej budapeštianskej kriminalistky Lindy Veszprémiovej, využívajúcej v boji proti zločinu aj svoje športové hobby: karate. (Addams-SK)

Recenzie (43)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nehorázna kriminálna stupidyta zo socialistického Maďarska. Prihlúple prípady, otrasní herci, trapné dialógy a mladá, uvrieskaná, nie moc pohľadná príslušníčka polície - Linda Veszprémiová. Ale verte, či neverte v roku 1985, keď to bežalo v jedinej (štátnej) televízii, som to považoval za skvelú akčnú zábavu. Dnes, až nad tým zostáva rozum stáť. ** ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Pripajám sa s hodnotením k Mariusovi, jednak z dôvodov, ktoré uviedol on a jednak zo silného nádychu nostalgie. Keď sa seriál vtedy u nás vysielal, bol som malý špunt v predškolskom veku, rodičia akurát zakúpili farebnú telku a ja som Lindu obdivoval. Bol to jeden z mojích prvých kontaktov s bojovými umeniami na filme/televízii. Nikdy nezabudnem :-) ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Desivá maďarská haluz o mladej policajtke karatistke Linde, večne jačiacej, večne obutej v drevákoch a večne jazdiacej na babete.....cool hrdinka 80 rokov reálneho socializmu. Niektoré scény mi pripomínajú Miazgovcov, tak preto tie štyri hviezdy. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je naozaj nostalgia. Nikdy nezabudnem na skriekajucu slecnu Lindu ovladajucu karate, ktora bez problemov dostala na zem roznych zlocincov. O to prekvapujuce, ze je to madarska produkcia a v 80-tych rokoch sme sa na to takmer vsetci divali a v skole rozoberali - pozeral si vcera Lindu? :-) .............. 01.08.2008 ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

V tých 4 hviezdach určite nostalgia hrá svoju rolu, pretože už si toho veľa zo seriálu nepamätám. Ale pamätám si, že Linda sa mi páčila ako akčná hrdinka, pre svoju vnútornú silu, uštipačný humor a odpisovanie vlastného frajera :-) V časoch komunizmu, keď ženské postavy v krimi seriáloch vystupovali maximálne ako obete alebo podradené milenky, ona bola nezdolná baba s vlastnou integritou, ktorá si napriek zdaniu uchovávala aj obrovskú porciu ženskosti. Linda je proste niečo ako komunistická predchodkyňa Gracie Hartovej. V detstve to bol možno prvý seriál, ktorým som sa zoznamovala so žánrom detektívky, krimi a akcie. To sa mu darilo prijemným a zábavným spôsobom vhodným pre všetky generácie. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Asi z nedostatočnej filmovej ponuky sme kôli tejto sračke v mojich detských totalitných časoch vyprázdňovali ulice. Dodnes neviem pochopiť ako sme kôli trom kopancom dokázali hodinu presedieť. To boli trochu iné časy, v tých dnešných by o tento seriál asi nikto nezavadil. 40%. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 7.7.1988+SLOVENSKÁ (obnovená) TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ Plus = 9.10.2008, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = JÁN JAROŠ (13.10.2008) ()

MoiJe 

všetky recenzie používateľa

Dnes by som si to už nezapla, a čo si pametám, rodičia sa mi za obľubu íííja Lindy smiali už vtedy, ale zdá sa mi, že spolu s Dempseym a Makepeacovou kedysi patrila k mojim obľúbencom. :) ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Nebudem to skrývať - jednoznačný seriálový fenomén. Z nadhľadom a humorom podané krimi prípady, ktoré by síce vyriešilo aj malé decko, ale nie s takou vervou a diváckymi sympatiami ako Linda Veszprémiová. ()

corona 

všetky recenzie používateľa

jazdila na motorke, vždy mala širokú dlhú sukňu /aby sa mohla dobre biť/, vyzula dreváky a žiaden maďarský zločinec si pred ňou nebol istý a pokial si dobre pamätám dosť často ťahala svojho frajera z nejakej šlamastiky ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Viac menej iba nostalgická spomienka, avšak kedysi povinnosť kedže ako deti sme príliš veľkú možnosť výberu nemali a museli sme pozerať čo celoštátna televízia ponúkala. ()

stOKYi 

všetky recenzie používateľa

z nostalgie musím dať 4 hviezdičky, aj keď si to tak ostro nepamätám, ale viem že som bol na "iiiija" linde jazdiacej na babete závislí :) ()

maxxxim odpad!

všetky recenzie používateľa

Jesenná vlhkosť ovzdušia, opar alebo nedostatočný kapitál? Ktorá z týchto vecí má na svedomí obrazovú kvalitu série? Na čiernobielom televízore sa to ešte dalo, pretože tam boli aspoň vidno kontúry postáv, no vyspelosťou doby sa Linda, jej moped a kolegovia zmenili na farebné fľaky resp. machule ak chcete, mihajúce sa po obrazovke. S odstupom času možno povedať, že ide o maďarského predchodcu filmov s Jackiem Chanom, ale v ženskom garde. Čiže naivné a častokrát nereálne záležitosti sa striedajú pravidelne počas celej stopáže. Povestné zvukové efekty, ktorými sa Linda prezentuje pri aktoch svojho bojového umenia sa vám vryjú do pamäte, pripomínajú vrešťana červeného pri lúpaní banánu. Manifest socialistického realizmu po maďarsky s prvkami science-fiction. ()

dANo 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál som ako dieťa sledoval s veľkou radosťou, lebo v tom čase v telke nedávali veľa akčných (o karate filmoch ani nehovorím) filmov, či seriálov. Linda bola proste zaujímavá a ešte teraz si s kamarátmi robíme srandu pri spomínaní na tento seriál vyzúvaním šlapiek a výkrikom "Lindáááá"... :o)) ()

Natabar 

všetky recenzie používateľa

Uznávám - vysílat tohle dnes, propadne to na plné čáře. Jenže - jak nelze nevzpomenout na ta léta, kdy jsem byl (a vlastně všichni byli) z téhle karate-policistky úplně odvařeni. To byl pravý TV kult - Linda se žrala, Linda se napodobovala, Lindě se závidělo, co umí - a bylo jasné, že se ze všeho dostane. Takže čistokrevné a nostalgické 4*. Kdo znal bolševickou TV a ve svých asi 7 letech spatřil tohle - nemůže protestovat. ()

dr.jacoby 

všetky recenzie používateľa

Keď som bol desaťročný hošík tak som to pozerával a páčilo sa mi to, veď sme to na druhý deň všetci museli preberať v škole. Aj teraz po toľkých rokoch nechám hodnotenie relatívne vysoké, aj keď po obnovenej premiére musím dodať, že to naozaj nemá s realitou nič spoločné. ()

Reklama

Reklama