Reklama

Reklama

Linda

(seriál)
  • Maďarsko Linda
Maďarsko, (1984–2002), 20 h 56 min (Minutáž: 47–73 min)

Hrajú:

Nóra Görbe, Béla Szerednyei, Gyula Bodrogi, Sándor Zákonyi, Irén Psota, Gábor Harsányi, Ildikó Pécsi, Teri Tordai, Tamás Vayer, Miklós Szurdi, Ferenc Bencze (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(22)

Obsahy(1)

Príbehy z praxe mladej budapeštianskej kriminalistky Lindy Veszprémiovej, využívajúcej v boji proti zločinu aj svoje športové hobby: karate. (Addams-SK)

Recenzie (43)

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Pripajám sa s hodnotením k Mariusovi, jednak z dôvodov, ktoré uviedol on a jednak zo silného nádychu nostalgie. Keď sa seriál vtedy u nás vysielal, bol som malý špunt v predškolskom veku, rodičia akurát zakúpili farebnú telku a ja som Lindu obdivoval. Bol to jeden z mojích prvých kontaktov s bojovými umeniami na filme/televízii. Nikdy nezabudnem :-) ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Kultový seriál z Maďarska, v ktorom veľmi dobre miešali prvkoch karate a krimi. Všetko odpovedá k obdobiu osemdesiatych rokov – každým rokom sa zvyšuje nostalgický faktor. Len škoda za to, že kvalita medzi jednotlivými epizódami je občas dosť výrazná. Životná rola pre Nóra Görbe – jej výkrik sa nedá zameniť. Vo vedľajších rolách skvelý herci a herečky, ktorí už v tých časoch patrili medzi špičky. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Reklama

Natabar 

všetky recenzie používateľa

Uznávám - vysílat tohle dnes, propadne to na plné čáře. Jenže - jak nelze nevzpomenout na ta léta, kdy jsem byl (a vlastně všichni byli) z téhle karate-policistky úplně odvařeni. To byl pravý TV kult - Linda se žrala, Linda se napodobovala, Lindě se závidělo, co umí - a bylo jasné, že se ze všeho dostane. Takže čistokrevné a nostalgické 4*. Kdo znal bolševickou TV a ve svých asi 7 letech spatřil tohle - nemůže protestovat. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je naozaj nostalgia. Nikdy nezabudnem na skriekajucu slecnu Lindu ovladajucu karate, ktora bez problemov dostala na zem roznych zlocincov. O to prekvapujuce, ze je to madarska produkcia a v 80-tych rokoch sme sa na to takmer vsetci divali a v skole rozoberali - pozeral si vcera Lindu? :-) .............. 01.08.2008 ()

dANo 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál som ako dieťa sledoval s veľkou radosťou, lebo v tom čase v telke nedávali veľa akčných (o karate filmoch ani nehovorím) filmov, či seriálov. Linda bola proste zaujímavá a ešte teraz si s kamarátmi robíme srandu pri spomínaní na tento seriál vyzúvaním šlapiek a výkrikom "Lindáááá"... :o)) ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (7)

  • Postavu šéfa polície Gábora Eõsze stvárnil Gábor Deme, ale po troch častiach herec zomrel. Nahradil ho scénograf a filmový výtvarník Tamás Vayer. Na svojho predchodcu sa trošku podobal, ale v seriáli bol predabovaný profesionálnym hercom. (Raccoon.city)
  • Linda (Nóra Görbe) jazdí na motocykli Jawa Babetta - typ 207. (Raccoon.city)
  • Úloha Lindy bola herečke Nóre Görbeovej napísaná na telo. Karate sa učila u profesionálneho trénera taekwonda zo Švédska a po 14 mesiacoch zložila skúšku na žltý opasok a začalo sa filmovanie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama