Reklama

Reklama

Múmie

  • Poľsko Mumie (viac)
Trailer 8

Obsahy(1)

Film sleduje zábavné dobrodružstvá troch egyptských múmií, ktoré žijú v podzemnom tajnom meste ukrytom v starovekom Egypte. Toto trio zahŕňa princeznú, bývalého kočiša a jeho mladšieho brata spolu s jeho domácim miláčikom krokodílom. Sériou nešťastných udalostí sa múmie dostanú do dnešného Londýna a vydajú sa na bláznivú a veselú cestu pri hľadaní starého prsteňa kráľovskej rodiny, ktorý ukradol ambiciózny archeológ Lord Carnaby. (Continental film)

(viac)

Videá (5)

Trailer 8

Recenzie (40)

MorraEddie 

všetky recenzie používateľa

V rámcie EU animované tvorby patří Mumie k tomu lepšímu co za poslední dobu vzniklo. Dobře se na ní kouká a díky sympatickým hlavním hrdinům vůbec nenudí. Ani tentokrát se nazapomnělo na roztomilý element, který je ztvárněn malým krokodýlem. Mumie ničím nevybočuje od konkurence, ba právě naopak si odkaždého bere něco málo, ale ve výsledku to funguje. Příjemná rodinná podívaná. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Podľa traileru to vyzeralo super, no napokon bol ten príbeh na môj vkus trochu slabší. Postavy Thuta a Nefer ma bavili, ale ten zvyšok sa im rozhodne nerovnal, a obzvlášť postava Sekha mi išla skôr na nervy (o Carnabyho sluhoch ani nehovorím). Španieli vytvorili po technickej stránke naozaj pekný animák, len škoda, že tá dejová línia nebola trochu vyzretejšia, a celkovo štýl filmu pôsobil v mnohých ohľadoch až príliš detinsky (nebolo tu takmer nič pre dospelého diváka, tak ako zvykne bývať v iných nových animákoch). Ale uznávam, že mnohé dialógy boli fakt vtipné, a aj niektoré scénky stáli za to. No celkový dojem nie je viac ako na 3* ()

Reklama

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Osud spojil do kopy mumifikovanú egyptskú princeznú a miestneho povaľača a jeho mladšieho brata. Na to aby zabránili svojej svadbe musia cestovať do sveta ľudí a nájsť posvätný prsteň. Prevedenie: Po dlhej dobe som sa dostal k animáku od niekoho iného ako je Pixar či Disney. A popravde vo vizuále je poznať, že je španielske štúdio ešte dosť pozadu ale na druhej strane to vynahrádza originálnym príbehom zasadeným do zaujímavého prostredia a sympatickými postavami do ktorých sa dá vžiť. Pocity: Ja mám dve kritériá hodnotenia animákov. Či sa páčia mojím deťom a či majú čo ponúknuť aj staršiemu pibliku. Tento spĺňa obe kategórie a v celku sa mi to páčilo a nebál by som sa ho doporučiť. Pridaná hodnota: Egypt presahujúci do Londýna s vtipným spevavým pozadím. 78% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Máte chuť zobrať rodinu a svoje deti do kina? Tak "Mummies" je jedna z lepších možností, ktoré sa posledné roky vo svete animovaných filmov objavujú. WB sa postarali o celkom kreatívny film, ktorý má síce svoje dobré momentky a vie pobaviť, no potom sú tu momentky, ktoré nefungujú vyslovene z princípu obyčajnej logiky. Ako môže múmiu uspať šípka, keď je to reálne mŕtva osoba? Alebo ako sa môžu strachovať, že umrú, keď v podstate im bol sľúbený večný život vo svojom meste pod zemou? Nechápem takýmto nápadom, ktoré očividne tam sú len preto, aby to fungovalo konceptuálne, no logicky by sa to dalo veľmi rýchlo povaliť na zem. Animácie sú ale celkom solídne, humor ma nejako neiritoval a hudba bola tiež celkom okey. Scénka počas muzikálu, kde sa spustí spevácky súboj o prsteň považujem asi za osobný highlight. Vôbec som si nemyslel, že tá scénka bude tak vtipná. Ale v princípe nejde o žiadny väčší produkt. Ako film pre dospelých to v sebe moc nemá. Decká sa ale budú možno baviť na vtipnom modernom animáku. Ak to stačí, čeknite si to. Najhoršia voľba to určite nie je. Hodnotenie: B- ()

rublik05 

všetky recenzie používateľa

Na Mumii jsem narazil čistě náhodou na nějaké VOD platformě, a jelikož neznám snad ani jediný animovaný film ze Španělska, byl jsem moc zvědavý, jak to amigos ve Španělsku mydlí. Pochválit musím především pěknou animaci, na kterou se moc pěkně kouká a za kterou by se nemuseli stydět ani soudruzi z Disneylandu. Snímek jako takový cílí v první řadě na dětské publikum, odpovídá tomu i příběh, který je z mého pohledu málo zajímavý a místy i dost nudný. Postavy mohly být výraznější, tvůrci absolutně nevyužili potenciál, jaký starověký Egypt nabízí. Ačkoliv má snímek necelou hodinku a půl, měl jsem pocit, že má tak dvojnásobek. Velká škoda, potenciál tam byl a rozhodně ne malý. Vizuál je suprový, pro příště zbývá už jen doladit příběh. 3/10. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (2)

  • Ve filmu se nachází potitulková scéna. (glumka)
  • Lord Silvester Carnaby má na zvonení telefónu známu hudbu z filmu Psycho (1960). (megajalec)

Reklama

Reklama