Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Režisér filmu Marek Kuboš spovedá ostatných kolegov, dokumentaristov zo svojej, predošlej, či nastávajúcej generácie. Postupne s nimi preberá ich vášeň pre tvorbu, technické a ekonomické zázemie, mapuje etické hranice, či preberá budúcnosť dokumentu. Plusmínus devädesiat minút, kde je vidno do hláv slovenským filmárom, s focusom najmä na úspešnú generáciu, ktorá nastúpila do kín v devädesiatych rokoch: P. Kerekes, M. Škop, J. Vojtek, Z. Piussi, J. Lehotský, R. Kirchhoff. (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (5)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Celkom dobrý dokument, ktorý tak trochu prináša pohľad na myšlienky tých najzvučnejších dokumentaristov súčasnej alebo aj minulej doby. Každopádne ale je to oblasť, ktorá pre mňa nie je až tak zaujímavá a v zásade sa tu nedozviete nejako veľa. Je ale dobré vidieť, ako filmári vnímajú súčasnú dobu a s čím sa musia vo svojej práci boriť. 65 % ()

Fajolo 

všetky recenzie používateľa

Príliš veľa ľudí, veľa osudov, veľa názorov, veľa myšlienok a tém, ktoré boli len naznačené, lebo nebolo miesto, aby boli riadne vyjadrené. ()

Reklama

mrclTV 

všetky recenzie používateľa

Ďalší dokument, na ktorý ma dotiahol Krasko666. Je to presne to čo ste čakali už z opisu, ide o sériu rozhovorov s niekoľkými generáciami slovenských dokumentaristov - nič viac, nič menej, preberá sa história a niekoľko väčších tém, v niečom sa hovoriace hlavy zhodnú a v niečom ma každá svoj vlastný názor (to sú zrejme najzaujímavejšie momenty), ale inak tu nie je veľmi čo hodnotiť či komentovať, jednoducho 90 minútová konverzácia odborníkov, ktorá zaujme najviac asi iba ich kolegov z branže a iných insiderov. Mainstreamovému divákovi veľmi veľa nedá. ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Výrazne lepší a vyzretejší film, ako Posledný Autoportrét. Najmä nie je tak sebastredný ale sa venuje objektívne zaujímavej a dôležitej téme histórie slovenskej dokumentaristiky od šesťdesiatych rokov až po súčasnosť. Tri generácie, každá iná, no v čomsi podobná. 3,5* ()

rescu 

všetky recenzie používateľa

Skvelá introspekcia do sveta tvorcov (nielen) dokumentárnych filmov. Respondenti  hovoria veci na rovinu, niekedy nastavujú zrkadlo aj Marekovi Kubošovi. Rozmanitosť pohľadov ma udržiavala v pozornosti. Pri nejednom mene som si len potvrdil svoju predstavu o ňom/nej, získanú z jeho/jej filmov. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama