Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Islandský oceňovaný režisér Elfar Adalsteins natočil drámu o riedko osídlenej dedine na Islande, kde všetci jej obyvatelia žijú ďaleko od seba. Práve geografické rozpoloženie je ideálne pre tento druh svojrázneho, milosrdného a súborného filmu o tom, akí odlišní, a predsa podobní, sme my ľudia. Príbeh o vzťahoch, strastiach a radostiach poprepletaných v príbehoch vidiečanov. Podľa rovnomennej knihy slávneho islandského autora Jóna Kalmana Stefánssona. (Film Europe)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (13)

Rooseman 

všetky recenzie používateľa

Minimalistická severská melancholie, která plyne s podobnou intenzitou jako život, o němž vypráví. Poetika islandského venkova propojená  běžnými, a přesto v dnešní době možná lehce vzdálenými osudy skupiny lidí šimravě mrazí. Je působivá, ačkoliv nepřekvapí. A je působivá, ačkoliv se o to nesnaží. Dějem, který se ponuře sune dopředu, otáčí jen chladně vykreslené vztahy mezi postavami. Je si komunita žijící uprostřed ničeho blízká, nebo vlastně jen strašně osamělá? ()

mavix 

všetky recenzie používateľa

Ak ste si už uvedomili že ľudia okolo vás nie sú len vedľajšie postavy vášho života, ale sú main charaktermi vo vlastnom svete gratulujem, tento film je presne o tom. Krásne a jednoducho na pozadí islandskej prírody vykresľuje životy viacerých obyvateľov malého mesta. V niektorých momentoch sa ich príbehy vzďaľujú a v niektorých pretínajú, tak ako je tomu aj v reálnom svete. ()

Reklama

Rimsy 

všetky recenzie používateľa

Hořkosladký crowd-pleaser je bezkrevně zpracovaným a až příliš hladivým připomenutím, že jíst, meditovat a milovat můžete i v blízkosti severního polárního kruhu. Pokud si vystačíte s občasným pousmáním a předžvýkáním předvídatelných mouder, možná budete spokojeni. Více zde. ()

MartyFeldman 

všetky recenzie používateľa

Dobrý film, v ktorom hlavným hercom je islandská príroda. Na skutočne minimalistickej ploche sú vykreslené a dostatočne charakterizované postavy, ktoré žijú svoje bežné príbehy. Je až neuveriteľné, že aký malý priestor postačuje na také vykreslenie postáv, že človeku pripadajú dôverne známe a vie sa vžiť do ich osudov a trápení.  Hudba veľmi vhodne, až excelentne dokresľuje filmovú atmosféru odľahlej islandskej dediny , kde všetci majú k sebe ďaleko a zároveň blízko. ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

„Láska je nejsilnější prvek. Síla, která otáčí kolem života a chrání nás před pádem do šedivé propasti marnosti.” - „Někdy je zítřek tak daleko, že nikdy nenastane.” +++ Bohužel jsem chvílemi měla pocit, že nikdy nenastane konec tohoto lehce ujetého dramatu. Hemží se to tady nadčasovými pravdami, které probíhají v gigantických rozměrech všehomíra. Nic proti tomu, ale to pospojování jednotlivých příběhů mi nepřipadá úplně šťastné. Ve výsledku pak jde spíše o takové trochu smutné rozjímání o životě a smrti. (60%) ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (1)

  • V záverečnej časti filmu môžete vidieť spisovateľa knižnej predlohy, Jóna Kalmana Stefánssona, sediaceho za stolom a následne v rozhovore s hlavnými protagonistami. (Novax)

Súvisiace novinky

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (viac)

Reklama

Reklama