Reklama

Reklama

Nová hračka

  • Česko Nová hračka (viac)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Sami žije spokojne so svojou ženou Alicou, susedmi a priateľmi na chudobnom mestskom sídlisku. Alice je však v očakávaní a tak Sami, aby uživil rodinu, prijíma - nie práve nadšene - miesto nočného strážnika v luxusnom obchodnom dome. Philippe Etienne je najbohatším obchodníkom Francúzska, zároveň aj chladným a neprístupným mužom od doby, čo jeho žena zomrela. Jediný syn Alexander, dedič celého Etiennovho bohatstva, si z otcovej blízkosti urobil útočisko v osamelom svete rozmaznaného jedináčika. Na Alexandrove narodeniny nechá Etienne otvoriť oddelenie s hračkami len pre neho, aby si vybral čokoľvek, čo si chlapec zaumieni. Alexander si ako svoju novú hračku vyberie nočného strážnika Samiho… (Film Europe)

(viac)

Videá (6)

Trailer 5

Recenzie (11)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pozrieť si Novú hračku vo vianočnom období je dobrý nápad, ide o feel good filmík s nejakým tým sociálnym presahom a silnými emóciami, ale nikto sa tu samozrejme na Dardennovcov nehrá. Všetci zamestnanci všade na svete sú hračky, to všetci aj tak dobre vieme. Dobrý dojem mierne zráža dole absencia skutočne kvalitných hlášok a prehnané reakcie postáv v záverečnom dejstve, kde cítiť, že ide skôr o snahu priniesť do príbehu ostrejšie konflikty, než že by reakcie postáv vyplývali zo situácie. Debbouze je skvelý, po chvíli ho prestanete porovnávať s dokonalým Richardom. 70% ()

Janega 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný film spred 47 rokov som síce nevidel, no myslím, že jeden z aspektov tohto remaku je pre novú generáciu divákov dať tento príbeh do aktuálnej doby, v ktorej sa vyznajú. Výborným príkladom je zosmiešňujúce virálne videá či interakcia s druhými deťmi cez internet a  osobným kontaktom a pod. Sami je chudák, ten typ za peniaze všetko, no i on po čase si začne vážiť vlastnej dôstojnosti, i keď zase nejak sofistikovane to tam zobrazené nie je. Chladný vzťah medzi otcom a synom je až príliš umelý, i keď záverečné zblíženie má svoje čaro. Herci sú fajn, človek s nimi sympatizuje. Dej je predvídateľný a plný klišé, ale to vôbec nevadí, lebo sa jedná o príjemný film o šťastí. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Ďalší remake, spíš modernizovaná verzia dnes už klasického filmu, kde hlavnú postavu stvárnil Pierre Richard. Aktuálna verzia „novej hračky“ nedosahuje na kvality ani pôvodnej, ani americkej verzii. V danej forme je to spíš trapošina. Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

Azurose 

všetky recenzie používateľa

Nová hračka je ideálním filmem, u kterého může usednout celá rodina. Jednoduchá premisa, která nabízí mnoho možností, jakým příběh ubírat, stejně jako možná úskalí, kterým se ale tvůrci úspěšně vyhnuli. Snímek je oproti své původní verzi z roku 1976 o některé scény pokrácen, což je ale pro re-make roku 2023 velice zdravé. Hlavní postava Samiho je poněkud zvláštní osobností, která funguje jako výborná karikatura k jeho „poslání“. Humor je chvílemi suchý a některé repliky by stály za přepsání, ale u rodinného filmu tohoto typu to příliš nevadí. Od snímku nelze čekat špičkovou kinematografii, přesto zaujmou především úsměvné momenty, rodinné trable a neustále rozvíjející se vztahy mezi postavami, které mají vždy v celku překvapivé vyústění. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Tento remake originálneho príbehu zo 70-tych rokov vyzerá veľmi pozitívne s celkom zaujímavým posolstvom a navyše rozoberajúci dôležité sociálne otázky. Presah teda vidieť, ale stále to nedosahuje kvalít Pierra Richardsa, aj keď hlavný hrdina je celkom slušný sympaťák. Tento príbeh je namodelovaný na súčasnú dobu a v kontexte toho to aj celkom funguje. 60 % ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama