Reklama

Reklama

VOD (1)

Když je dospívající outsiderka Velma Dinkleyová obviněna z vraždy oblíbeného spolužáka, má pouhých čtyřiadvacet hodin na to, aby našla skutečného vraha. (HBO Max)

Recenzie (32)

MERKATtv 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Problém je, že ono to má potenciál ktorý ihneď seriál zahadzuje. Animácia vyzerá skvelo, dizajny postáv nie sú zlé a proste je vidno, že ľudia ktorí na tom robili sa bavili. Bohužiaľ ale scenár a celkové zasadenie do Scooby Doo sveta tomuto seriálu veľmi ubližuje. Postavy nemajú okrem farieb oblečenia nič spoločné s ich predchodcami, ich osobnosti sú ako tá najhoršia paródia a scenár ktorý sa snaží byť neustále meta a používa mileniálsky humor veľmi zlým spôsobom. Toto mohlo byť niečo super ako Harley Quinn od HBO ale namiesto toho je to seriál ktorý absolútne nevie na ktoré publikum mieri a tak okrem meta a edgy humoru nič viac neponúka. Kebyže to není pod Scooby Doo značkou tak ľudia by to možno lepšie prijali. ()

Dakken odpad!

všetky recenzie používateľa

Vôbec si nehoním nad tím, či je postava biela, zelená alebo dúhová. Na dej to nemá aj tak žiaden vplyv. Na druhej strane rozumiem, že, neustále pretláčanie a niekedy nie úplne najšťastnejšie zmeny, sú pre mnohých otravné. Je to už dlhšiu dobu trend a buď si na to divák zvykne, alebo si nedokáže na plno užiť, čo si pre nich tvorcovia pripravili. Takže som si so všetkou farebnou korektnosťou novú Velmu náramne užil. Skoro celých 24 min som pregrcal pred obrazovkou z tejto obsahovo úbohej kokotiny, ktorá má extrémne primitívny humor. Vôbec ma to neoslovilo. ()

Reklama

HERGImanCZ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Velmi slabý začátek, který velké množství diváků právem odradí... Velmu už před vydáním předcházela kontroverze kvůli změnám etnik jednotlivých postav. Čekal jsem tedy, že takto bídné hodnocení bude ovlivněno nějakým tím review bombingem. Bohužel se ale ukázalo, že nízká procenta jsou oprávněná (a ne kvůli výše zmíněnému důvodu). Pilot selhává ve většině aspektech. Snaží se být hrozně meta a prorážet čtvrtou zeď, tlačí při tom ale tak na pilu, že je to otravné. Na to, že se jedná o krvavý seriál, je většina vtipů při nejlepším pubertálních. A vše „dospělé“, čímž myslím rádoby násilí a sexuální narážky, působí naprosto nevyužitě, jakoby to tu zkrátka jen muselo být kvůli ratingu. Tu jednu hvězdu tak dávám za pár zajímavých myšlenek a snahu (ač úplně špatnou) to zkusit to udělat jinak. Bohužel slepé parazitování na ostatních „dospělých“ seriálech bez vlastního stylu a inovace úplně nefunguje. ()

iXtr3m3 odpad!

všetky recenzie používateľa

Myslel som, že by som to stiahol pre svoju deväťročnú dcéru, ktorej sa seriál aj filmy Scooby Doo páčili. Ešteže som si skúsil pozrieť kvôli ohlasom prvú časť sám. Najodpadovatejší odpad na poli animovaných seriálov všetkých čias. Keby to robil Netflix, tak síce budem nadávať rovnako, ale pochopil by som to kvôli ich teplému vedeniu, ale HBO Max? WTF? Posratá rasovo ultrakorektná, LGBT ultrakorektná a ultranezábavná zhovadilosť, ktorá robí takú hanbu pôvodnému seriálu, že to je doslova na súd pôvodných tvorcov. Toto je čo sa svet? Už niekoľký raz sa zopakujem, že som vďačný, že existuje toľko starého materiálu na pozeranie, pretože svet ide do sračiek a netreba k tomu ani vojny, ani finančné krízy, len tie posraté ohavné zhovadilé ultrakoreknosti, či už sa jedná rasu, pohlavie alebo čokoľvek iné. Bežte s tým do prdele. Nech by došlo k akémukoľvek zlepšeniu, tak pri prítomnosti toho, čo som vymenoval, to zostáva dno a žumpa animovanej tvorby a HBO Max sa začína asi radiť k Netflixu, ale ak to takto pôjde aj ďalej, tak tak získajú možno nových (LGBT či etno) fanúšikov, ale kopu starých, normálnejších a konzervatívnejších (žiaľ, aj ja mám právo byť taký, aký som, rovnako ako to tvrdia o tých novotách, že tiež majú svoje práva, tak si vyserte všetci podporovatelia oko) týmto stratia. Jedna vec je totiž o mierne rozširovanie povedomia o týchto témach, nikto pred tým predsa nezatvára oči, ale druhá vec je nadrbať to všade a za každých okolností, až si človek asi má začať myslieť, že polovica jeho okolia je LGBT alebo iná, čo však nie je pravda, len prachsprostá a trúfalá idea do budúcnosti. Dúfam, že v kľude umriem na starobu dovtedy, kým sa toto stane realitou. ()

Melios 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jedna epizóda mi asi bohato stačila. Nejedná sa podľa mňa až o tak strašný výsledok, ako tu básni celé ČSFD, no rozhodne môžem potvrdiť že sa nejedná o žiaden zázrak. Na jednu stranu poteší v celku slušná animácia s peknou štylistkou, ale aj fakt vytvoriť eRkového Scooby-Doo, no na druhú stranu zamrzí prehnaná politická korektnosť, vďaka ktorej je výsledok z určitého pohľadu natoľko zlý, že moje opovržlivé mľasknutie bolo počuť až v Johannesburgu. Spraviť z väčšiny postáv černochov by mi vôbec nevadilo, v Sandmanovi či v MCU som to dokonca aj uvítal. Bol by som to aj schopný prehliadnuť, keby neboli charaktery ploché ako letisko a zároveň by sa nejednalo o najviac stereotypných zoomerov, čo napríklad v prípade Norberta (Shaggyho) značí aj prehnane rasistické vykreslenie. Miesto humorného strachopuda bol vykreslený ako najrýdzejší stereotyp sfetovaného černocha, ktorý má konštantné problémy s políciou. Zbytok osadenstva tiež, za moc nestál a to sa dá povedať aj o samotnej Velme, ktorej jediná poriadna prednosť je jej čierna farba pokožky a LGBTI zaškatuľkovanie. Vo výsledku si, ale nemyslím, že by to bol až taký prúser, i keď musím uznať, že to má od dobrého projektu stále na kilometre ďaleko. O to horší je pocit, že sa toľký potenciál vyhodil von oknom a miesto toho sa tvorcovia viac zamerali na to, aby vám finálny produkt predal predvídateľný narrating s cringe vtipmi, randomnými gore scénami a politickou korektnosťou, ktorá sa dostala do až tak absurdnej nekorektnej sféry, že už to nie je ani vtipné. Sklamaný vo výsledku nie som, už dávno som stratil nádej v normálny projekt v dnešnej salty liberálnej dobe. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama