Reklama

Reklama

Nenapraviteľný Belmondo

(TV film)
  • Francúzsko Belmondo, l'incorrigible (viac)
Francúzsko, 2022, 96 min (Alternatívna 2x50 min)

Hrajú:

Jean-Paul Belmondo (a.z.), Emmanuel Curtil (rozprávač), Béatrice Agenin (a.z.), Richard Anconina (a.z.), Ursula Andress (a.z.), Laura Antonelli (a.z.), Arletty (a.z.), Michel Audiard (a.z.) (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Ak si myslíte, že viete všetko o legendárnom filmovom hercovi, ktorý má na konte 90 filmov, ktoré videlo viac ako 160 miliónov divákov /ak nie oveľa viac/ po celom svete, tak sa mýlite. Jean Paul Belmondo je naozaj nesmrteľná ikona svetového, a samozrejme a predovšetkým francúzskeho filmu. Tvorcovia tohto filmu sa ponorili do archívov a pokúsili sa odhaliť divákom aj tú menej známu tvár herca, ktorý bol posadnutý nezadržateľnou túžbou - zabávať. Bol plný života, vtipu a dobrej nálady. A vedel sa tešiť z každého nového dňa. (RTVS)

(viac)

Recenzie (2)

Anianna 

všetky recenzie používateľa

O Belmondovi jsem pár dokumentů viděla. Tenhle, ačkoli je z roku 2022, přichází s novými informacemi, rodinnými fotografiemi, ukázkami ze starých ne tak slavných filmů, z divadelních představení. Dozvíme se, s kým studoval, s kým z herců se celý život přátelil. Dobře poskládané, zajímavé, doprovázené filmovou hudbou. Vynikající film o ikoně světového významu. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Naprosto dynamickým spôsobom prevedený a zostrihaný, francúzsky dokument o vskutku dynamickom & ikonickom, špičkovom francúzskom predstaviteľovi francúzskej kinematografie: Jeanovi-Paulovi Belmondovi; skrátka pojednávalo sa iba o tomto prvotriednom: m o n s t r é  s a c r é[ovi], vrátane i jeho ikonických titulov, a k tomu i divadelných príspevkov, či dokonca povedzme, že sa medzitým rovnako nazrelo i do súkromných vzťahov, a to konkrétne v priamej spojitosti s akýmisi škandálikmi, a tak sa divák tým pádom dozvedel nielen patričné informácie o niektorých hercových tituloch od špičkových francúzskych režiséroch [Godard, Verneuil, Melville, Oury a cetera], ale zároveň sa aj taktiež niečo podstatné dopočul o svojich milujúcich rodičoch [trebárs jeho otec, tiež Paul, sa teda vo väčšom merítku venoval sochárčine]. • Veď si teraz vezmite, že kto iný, keď už nie [domáci] Francúz, by mal nakoniec vytvoriť akýsi »portrét« o mimoriadne významnom Francúzovi, ktorý sa podľa mňa zrovna v takejto konkrétnej podobe, jednoznačne znovu nikdy viac nenarodí, čo bolo v podstate možné len v predchádzajúcom, 20. storočí, aby uzrel svetlo sveta skutočný, herecký U M E L E C s neuveriteľnými, kaskadérskymi sklonmi: par excellence. • Všetky súčasné «napodobeniny», Bébelovi, nesiahajú ani po členky, podobne ako i ďalším, naozajstným, hereckým umelcom, [ne]pochádzajúcich hneď z Francúzska, narodených v minulom storočí: [Gabin, Ventura, Delon atď], s ktorými mimochodom počas svojej [plodnej] kariéry, spolupracoval... ()

Reklama

Galéria (2)

Reklama

Reklama