Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Fatih Akin adaptuje autobiografický příběh německého rappera Xatara. Kurdský kluk přišel do Německa jako kluk. Ačkoli podědil geny po svém dirigentském otci, na ulicích Bonnu získá první slávu rychleji jako drogový dealer. Až když svou kariéru zlosyna přežene, ozve se v něm znovu dávné volání po beatech a slokách. (Dny evropského filmu)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (16)

Easykill 

všetky recenzie používateľa

Fatin opět ukázal, že umí! A to kur*vsky dobře! Skvěle vystavěný, migrantský gangster shit. Nevím jak daleko je to od "skutečné události", ale i přesto je tohle skvělý film. Laťka se nastaví už na začátku vysoko a nijak extra nesnižuje. Kluci z ulice působí víc než věrohodně a celková atmosféra snímku je taky parádní. Tohle není obyčejný příběh rappera, protože hlavní "hrdina" je rapper až na posledním místě. Což je mi vlastně úplně jedno, německý ani kurdský rap mě nikdy nezajímal ani zajímat nebude. ()

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Najnovší film nemeckého režiséra tureckého pôvodu Fatiha Akina rozpráva príbeh rappera Xatara. O jeho úteku z Iránu, o dospievaní v Nemecku, kariére drogového dílera, veľkolepej lúpeži, pri ktorej sa ukradlo zlato v hodnote 1,7 miliona eur, a následnom väzení v Sýrii a v Nemecku. Film sa skôr zameriava na Xatarovu kriminálnu dráhu ako tu hudobnú. Ide nepochybne o veľmi kvalitný životopisný film. Je to výborne zrežírované aj zahrané. Za mňa veľká spokojnosť. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Emilio Sakraya prekvapil vizážou aj herectvom. Inak som alah akbar rapom neostal uchvátený, hoci to malo zápach gangsterstva a reálnej kriminality. Život imigrantov v Nemecku zobrazený drsnejším spôsobom, no niektoré motívy, rozhodnutia, postupy neboli dotiahnuté do konca, či lepšie vysvetlene a to napriek extrémnejšej stopáži. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Vynikajuca zivotopisna krimi drama,ktora zobrazuje skutocny pribeh nemeckeho rappera kurdskeho povodu Xatara,ktory si presiel v zivote vselicim,uz od detstva,naozaj nie je co zavidiet,ale aj napriek vsetkemu zlemu,co ho postretlo sa presadil,prerazil a stal sa znamym,samotny film je vyborne natoceny,zahrany,ale i drsny,Emilio Sakraya bola skvela volba do hlavnej role,sadla mu ako uliata,ale aj ostatni herci boli snazivi,takze ak to zhrniem do celku,tak vysledok je na jednotku s hviezdickou...:⁠-⁠) ()

Sharlis 

všetky recenzie používateľa

S hiphopom film vobec nic spolocne nema. Je to biografia bandy vypatlanych arabskych imigrantov, ktori snupu koks a robia vsemozne zlociny. Cim dlhsie som sa na film dival, tym viac som nemal rad hlavneho protagonistu ani jeho allahu akbar kamaratov. Poslednych par minut si typek uvedomi, ze by mohol byt rapper, lebo je v base a napise nejaky album, to sa prvykrat ozvu nejake beaty. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo od septembra do decembra 2021 na pôvodných miestach v Bonne, Bádensku-Württembersku, Brandenbursku, Hamburgu a Severnom Porýní-Vestfálsku (všetko Nemecko). Niekoľko záberov bolo urobených v tomto čase aj v Holandsku, Maroku a Mexiku, kde boli natočené posledné scény. (Arsenal83)
  • Emilio Sakraya zobral hlavnú rolu aj preto, aby sa konečne zbavil tej nálepky, že stále hrá len krásavcov. (Arsenal83)
  • Najúspešnejší debut filmu pre režiséra Fatiha Akina, keď prvý týždeň uvidelo premiéru filmu 170 000 divákov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama