Reklama

Reklama

Frankensteinova dcéra

  • Česko Frankensteinova dcera (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Los Angeles, padesátá léta dvacátého století. Polozapomenutý potomek nechvalně proslulého barona Frankensteina, Oliver Frank, žije nenápadný život jako nájemník v domě doktora Mortona. Za maskou obyčejného člověka se však skrývá šílenec, který chce pokračovat v experimentech svého předka. Jako pokusný králík slouží jeho zvrhlé mysli mladá a krásná dívka Trudy. Ta vůbec netuší, jak velké nebezpečí jí hrozí a že je jen krůček od toho, aby se z ní navždy stala opravdová Frankensteinova dcera. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (20)

Kangax 

všetky recenzie používateľa

Podpriemerná teenegerská nuda s konca 50.tych rokov. Je dobre vedieť že už vtedy producenti vedeli, že kto plní kiná, a kto je ochotní nekriticky vyhodiť prachy za nastavovanú kašu... Je to vlastne podľa rovnakej šablóny akú vídavame v podobných kvázihororoch teraz - Zoberieme známe meno, dáme tam kopec dobovej modernej hudby (najlepšie živú kapelu) a hopsajúcu a zamilovanú mládež.. Hlavné postavy sa celý film chovajú neuveriteľne debilne, aby tesne pred koncom ich osvietil duch svätý a stali sa s nich v Happy ende hrdinovia. Ach jaj... P.S. Ani neviem začo dávam jednu hviezdičku, asi s úcty k starším.... ()

destroy83 

všetky recenzie používateľa

Slabší starý hororový kousek, ve kterém sledujeme vnuka slavného doktora Frankensteina, který svého děda rozhodně nezapře. Příběh se odehrává v 50. letech v Los Angles v rodině doktora Mortona, který si najal mladého Frankensteina, zde Olivera Franka, jako asistenta při svém lehce ilegálním bádání na novém převratném léku. Avšak Oliver si za zády svého chlebodárce pracuje na svém a přitom se neštítí zneužít Mortonovu rodinu i přátele. Snímek stojí především na kvalitním výkonu Donalda Murphyho a netradičním dobovém zasazení Frankensteinova příběhu. Celý film je velice vláčný a místy začíná nudit a i přes celkem povedené masky nedosahuje valné kvality. U mě za dvě hvězdy. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Všetko to, čo mi dali Whaleove prvá dva diely sa bohužiaľ neslavne túto snažia označiť ako séria alebo pokračovanie. Frankensteinova dcéra sa vydala úplne inou cestou (čo nemusí byť hneď zlé), lenže lacnejšou (spracovaním). V spomínaných filmoch (z roku 1931 a 1935) sa bravúrne skĺbil umelecký a emocionálny zážitok so silnou chémiou medzi postavami. Tu možno vidieť absolútnu scenáristickú jednotvárnosť, ktorá spolu s režisérom a nevkusnými maskami robí hanbu dvojžánru Horor-Sci-fi. Postavy (sa hrali že sú cool, hlavne potomok doktora Frankensteina) sa márne snažia odohnať zo seba gýčovitú nálepku a táto adaptácia je len mizerná. Možno tajné laboratórium ukryté v dome má aspoň ako-taký tajný nádych. ()

Pumiiix 

všetky recenzie používateľa

Zklamání, i když jsou ve filmu náznaky hororové atmosféry je film dost nudný a hlavně není ani špetku strašidelný. Herecké výkony jsou špatné (jediný Donald Murphy jako Frankensteinův potomek měl aspoň trošku charisma a hereckého talentu), stejně jako akce – když i na ní konečně přijde řada (SPOILER: zvlášť první setkání „monstra“ s policisty a jejich střelba, nebo přimáčknutí skladníka dveřmi). Vyčítat takhle starému filmu špatné masky by bylo trochu nefér…škoda, že jsem se doopravdy dost nudil. -3/10* ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Vystihnúť atmosféru tohto snímku by nebolo ťažké. Nieje tu totiž žiadna. Scény nasledujú po scénach, niečo čo by pripomenulo gradáciu deja ani za mak. Dobová hororová jednohubka ( dá sa povedať, že boli točené desiatky ročne za pár šupiek ), pri ktorej si producenti dúfali iba v zárobok nejakého dolárika a kašľali na nejaké trvalé zapísanie sa do histórie žánru. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (10)

  • Filmový kritik Bill Warren uvedl, že film byl nazván „She Monster of the Night“, když byl k dispozici ve formátu mm, a že „mohl být přejmenován na „The Wild Witch of Frankenstein“ pro divadlo v Chicagu. Ačkoli neuvádí jméno divadla ani důvod změny názvu, píše, že další filmy byly také přejmenovány, když byly přibližně ve stejnou dobu uvedeny v Chicagu. Britský kritik Phil Hardy o filmu také mluví jako o „Frankensteinově dceři“ alias „She Monster of the Night“. (noelcoward73)
  • Tento film je zařazen mezi 100 nejzábavněji špatných filmů, které kdy byly natočeny (The 100 Most Amusingly Bad Movies Ever Made), v knize „The Official Razzie Movie Guide“ zakladatele ceny Golden Raspberry (Zlatá malina) Johna J. B. Wilsona. (noelcoward73)

Reklama

Reklama