Reklama

Reklama

Čarovná flauta

  • Nemecko The Magic Flute - Das Vermächtnis der Zauberflöte (viac)
Trailer 2

17-ročný Tim je študentom spevu na medzinárodnej Mozartovej internátnej škole v rakúskych Alpách. Raz v noci objaví starý tajný portál, ktorý ho zavedie do sveta Mozartovej Čarovnej flauty. Tam sa ako princ Tamino zoznámi s vtáčnikom Papagenom, s ktorým musí každú noc prežiť nebezpečné dobrodružstvá, aby oslobodil princeznú Paminu, ktorú drží v zajatí princ Sarastro. Cez deň naďalej chodí do školy a okrem iného sa snaží získať rolu Tamina vo výročnej školskej inscenácii Čarovná flauta. A spoznáva aj Sophie, ktorá mu poriadne zamotá hlavu. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (6)

Kamil111 

všetky recenzie používateľa

Výkonný producent Roland Emmerich. Proč ne. Mozart se možná obrací v hrobě, milovníci klasických provedení dirigovaných Klempererem, Soltim či Böhmem dostávají kopřivku, ale pokud by tato muzikálově zazpívaná (samotnými herci) a hudebně vykuchaná (zůstaly nejmelodičtější party) verze měla k dílu přitáhnout co i jen jednotky teenagerů, splnila svůj účel. Jim je totiž určená, vložený příběh jednak neuráží, a druhak alespoň převypráví libreto, F. Murray Abraham si svých několik výstupů náležitě užívá (nakonec je s Mozartem chtě nechtě navěky spojený) a pro divadelníka Jacka Thomase Daviese aka Wolfeho to je iniciační filmová role.  Technicky to nakonec původem ani není opera, nýbrž singspiel, a v tomto fantasy podání ani nevadí, že Sarastra a Papagenu hrají černí herci, kteří tam jinak samozřejmě nemají co dělat.  Že je posledních několik vteřin doslovnou kopií závěru Billyho Elliota, je druhá věc, možná záměrná, možná ne. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jedna smola, že tá Čarovná flauta je opera a ja keď počujem árie, tak mi to príde čarovné ako čľupnutie hovna do záchodovej misy. Fakt tie škrekoty sú na nervy. Film skôr pre tínedžerov, spojenie rozprávky s umením, kde bojuje klasicky dobro so zlom na rozdiel od reality, kde väčšinou bojuje menšie zlo s väčším zlom a my aj tak nevieme, ktoré z toho je ktoré. ()

SaBac 

všetky recenzie používateľa

Školský svet (realita) veľmi pripomína Harry Potter ságu, či už sa jedná o školské uniformy, prostredie, celú organizáciu školy, život na nej a podobne. Trošku mi tam chýba originalita, lebo je úplne zjavné, že sa tým značne inšpirovali. Na druhej strane film slúži ako vynikajúci populizátor hudby Mozarta a celkom jednoducho a vtipne približuje širokej verejnosti obsah a dej jeho veľdiela. Celkovo pekne spracované a slušne obsadené. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne pekné, postavy sympatické a trošku nádych Harryho Pottera, ale inak je tento snímok len slabým žánrovým vývarom, ktorý svojim fantasy svetom "Čarovnej flauty" len ťažko môže výraznejšie zaujať. Navyše, kto nemá rád operu, bude veľmi trpieť :) Za mňa len priemerný snímok, na ktorý rýchlo zabudnete. 50 % ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (5)

  • Postavu Dr. Longbowa hrá F. Murray Abraham, ktorý je známy najmä vďaka úlohe v inom filme o Mozartovi, Amadeus (1984), za ktorý získal Oscara za najlepšieho herca za stvárnenie Antonia Salieriho. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo od 7. februára do 15. apríla 2021 v Bavorsku, Salzburgu, Londýne a na Kanárskych ostrovoch. Malo sa natáčať aj v Maroku, ale kvôli pandémii Covid-19 sa toto natáčanie odohralo Bavaria Studios v Mníchove. (Arsenal83)

Reklama

Reklama