Reklama

Reklama

Ako zabiť vtáčika

  • Česko Jako zabít ptáčka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Alabama tridsiatych rokov je rozdelená rasovou nenávisťou na bielych a čiernych. Hladinu rozvíri správa o znásilnení bieleho dievčaťa. Z brutálneho činu obvinia černocha a proces má byť výstrahou. Obhajoby sa ujal biely advokát Finch. Má nezvratné dôkazy o nevine svojho klienta, to sa však nehodí do plánu rozvášneného davu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (12)

Trailer

Recenzie (297)

TedGeorge 

všetky recenzie používateľa

Tohle byla velmi šťastná černobílá volba. Hodně silnej film, kterej jenom potvrdil můj obdiv ke Gregory Peckovi. Ten člověk býval prostě největší machr pod sluncem... Další černobílej klenot na řadě asi bude.... Jo, a "čiperka" byla pro mě jedna z nejsympatičtějších dětskejch filmovejch psotav vůbec. A závěrečná cesta lesem neprosto něčekanej hororovej zážitek... ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Nádherný film nejen o rasových předsudcích, ale především o pohledu na Americké maloměsto 30. let dětskýma očima. Lyricky a přitom bez příkras a na tvrdo vypráví příběh o právníkovi Atticu Finchovi, který se dobrovolně ujal obhajoby nespravedlivě obviněného černocha. Gregory Peck ho zahrál znamenitě. Velkou pochvalu si zaslouží také představitelé dětských rolí a Robert Duvall v jednom ze svých prvních představení za kamerou. Robert Mulligan mě dávno přesvědčil o svých režisérských kvalitách, jenomže tímto mě zasáhl nejvíce. Celý je natočen tak nějak nadčasově a novátorsky (například úvodní titulky tohoto typu se hojně začaly využívat až o dost později). Celý film je vlastně takový mladík, mezi těmi staršími filmy. Okouzlující silné drama, které by pro mne ohodnotit méně než maximem bylo jako zabít ptáčka. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Netreba sa nechat zmiest obsahom distributora. Väcsina filmu sa odohrava z pohladu detskych hrdinov a kedze som ocakaval dramu hlavne zo sudneho prostredia, tak ma to trosku sklamalo, cim ale nechcem povedat, ze by bol film zly. Neskor pride na rad sudne pojednavanie cernocha a jeho obhajcu Gregoryho Pecka, cim si ma film ziskal a taktiez skvelym scenarom, bravurnymi hereckymi vykonmi nielen samotneho Pecka, ale aj detskych hrdinov a taktiez bolo zaujimave vidiet Roberta Duvalla v jeho prvej ulohe...19.11.2008 _____ Gregory Peck - (Atticus Finch) +++ John Megna - (Charles Baker Harris) +++ Mary Badham - (Scout) +++ Phillip Alford - (Jem) +++ Frank Overton - (Serif Heck Tate) +++ Brock Peters - (Tom Robinson) +++ Robert Duvall - (Arthur Radley) +++ Richard Hale - (Nathan Radley) +++ Produkcia: Alan J. Pakula +++ Hudba: Elmer Bernstein +++ ()

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Pokud chcete dát To Kill a Mockingbird plný počet, musíte si ho pustit až v půlce, kde začíná obrovský boj mezi vynikajícím Gregory Peckem jako obhájcem proti „zbytku světa“. To horko v soudní síni proudilo i na mně a já očekával s velkým napětím verdikt. Opravdu strhující část, která nemá obdoby. Ovšem první hodina je úplně zbytečná, o případu je prohozeno pár slov, spíše ukazuje život (mi silně nesympatické) dcery a jejího bratra jak si hrají, chodí do školy a o prázdninách špehující tajemný dům. Nezáživné, nudné a úplně vytržené. kdybych tohle věděl, vůbec si to nepustím. Stejně jako když jdete do kavárny s očekáváním, že dostanete Illy a nakonec přinesou meltu. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Ďalší slávny film (74. miesto v IMDb), na ktorý som sa tešil a ďalší, ktorý ma sklamal. Prvá polovica bola neskutočne rozvláčna a dejovo prázdna, samotný proces to ako tak oživil, ale bolo to ako podľa šablóny, potom prišiel koniec v štýle deus ex machina a bolo po všetkom. U filmov, tak ako u ľudí vnímam ich fyzický a mentálny vek. A tento film je oveľa starší než by nasvedčovalo polstoročie od jeho nakrútenia. ()

Galéria (117)

Zaujímavosti (32)

  • Mary Badham (Scout Finch) zbytečně zkazila spoustu záběrů, ve kterých byla rodina u stolu a jedla. Phillip Alford (Jem) neměl rád jezení stejného jídla nesčetněkrát, a tak vymyslel pomstu. Když valil Mary Bedham v pneumatice, namířil ji na nákladní auto a snažil se jí poranit. (Kulmon)
  • Robert Duvall (Boo Radley) nesměl šest týdnů na slunce a navíc si nechal obarvit vlasy na blond, aby budil dojem muže, který strávil většinu života zamčený ve sklepě. (Kulmon)
  • Podle komiksu jde o oblíbený film Supermana Clarka Kenta. (Kulmon)

Súvisiace novinky

Nový film Aarona Sorkina narazil

Nový film Aarona Sorkina narazil

15.12.2018

Práce na The Trial of Chicago 7, novém snímku Aarona Sorkina (Velká hra), byly dočasně ukončeny. Dlouho chystané politické drama o událostech v Chicagu z let 1968 a 1969 muselo být odloženo, kvůli… (viac)

Reklama

Reklama