Reklama

Reklama

Matriarcha

Trailer

VOD (1)

V bode zlomu sa žena po takmer smrteľnom predávkovaní vracia do svojho domova, v ktorom strávila detstvo, aby čelila svojim osobným démonom. No namiesto toho objaví jedného skutočného. (Disney+)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (31)

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Nahá bába u oltáře, povislými ňadry mává, vesničanům rudnou tváře, když jim černé mléko dává.“ Nic proti pohanské mytologii, v metafyzické břečce až po geronto uši ponořené, ale... uf. „Protivná neurotička Laura“ byl od JASON_X  roztomilý eufemismus. Já viděl hnusnou, ožralou a zfetovanou bulimičku s věčně zpruzenou držkou. Něčemu tak odpudivému držet palce nelze. No jo, ale komu? Vychrtlé zpuchřelé čarodějnici, s asfaltovou laktací a ksichtem Iggyho Popa? Tady je každá kompostová rada drahá. OKÉNKO SKLENÍKU: [][] Je rozbité. Na zemi střepy a SPOILERY. Ϡ Ha! Že by nezvaná návštěva? Podíváme se jí na zoubek... který v dásni již léta hnije. Ϡ První leze kněz, s biblí proklatě nízko a pádnými dvouhlavňovými argumenty v ruce. Za ním se motá hnusačka, ženou zrozená, královnou hniloby zplozená a obětí kapouna do „krásy“ a zdraví vytuněná. Postrkuje ji milenka, černým mlékem raka zbavená. Ϡ A co to číhá vzadu ve tmě? Ha! Mytologická obluda se šesti ňadry, očividně příbuzná té ze Zugarramurdi. [][]Chtěla jsem jen být zbožňována.“ Kdo by taky nechtěl. Bohužel, závěrečné ponoření popřelo celý předešlý vývoj Laury. WTF? ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Kate Dickie se pro podobné vyšinuté role narodila a nezklamala ani tady. Sychravý anglický venkov potěší vždy, takže problém jsem neměl ani tady. A konečně poslední dejme tomu půlhodina se nesla v perfektním mytologickém duchu odkazujícím na kult Bohyně Matky. Problém je, že cca hodinu se prakticky nic nedělo. Hlavní hrdinka se vlastně jen dohaduje s matkou, vzteká se a sem tam se snaží narovnat nějaké ty vztahy, které se v minulosti pochroumaly.  Já bych proti tomu vlastně nic neměl, ale ta rodinná dramatická linka byla nudná a navíc je herečka v hlavní roli děsivě nesympatická. Steiner každopádně ukázal, že nějaký talent má, tak snad ho příště ukáže větší porci. 40% ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Laura pracuje v reklamní agentuře, má kamarádku, kterou by ráda za plnohodnotnou přítelkyni, kokain a vodku. Její život je nekonečná jízda na drogách, a to se v určité chvíli změní. po přílišném množství drog upadne do šoku, z něho se ale nečekaně probere. A po 20 letech jí zavolá matka, aby přijela domů. Jistě, brzy se ukáže, tedy hlavně pro diváka, že důvodem nebyla mateřská láska a ni nic jiného, co by znamenalo obnovení vztahu matky s dcerou. Záměr byl totiž velmi temný.... Zpočátku to vypadalo na artový psychologický horor, který bude stavět zejména na atmosféře a pocitech. Tedy hudba, která je z větší části disharmonická, navozuje vskutku tíseň a strach. A pak se vše přehoupne do paganhororu. Vizuálně působivé, k melancholii a bezútěšnosti stačí jen siluety opadaných košíkářských vrb nebo socha na hřbitově. Scéna v kostele může působit vykalkulovaně a lacině, ale mně k příběhu sedla. Úvodní a poslední scénou se kruh uzavře. Film ani nepůsobí jako americký, spíše anglický, irský nebo španělský. Jasné je, že osloví spíše menšinové publikum. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po tom, čo sa predávkovala, sa Laura po dvadsiatich rokoch bez kontaktu rozhodne navštíviť svoju matku. Tá vyzerá, ako keby od ich posledného stretnutia nezostarla ani o deň. Laura začína zisťovať, že s jej matkou niečo nie je v poriadku. Naviac má aj ona sama po predávkovaní nepríjemné problémy, ktorým bude musieť čeliť. - Horory s touto tematikou mám velmi rád a aj Matriarch sa mi dosť páčil, ale hodnotenie u mňa zrážajú totálne nesympatické postavy, ktoré mi liezli na nervy už od prvej scény. Atmosféru to má slušnú, dej celkom pekne graduje a v podstate až do konca som nevedel odhadnúť, čo sa z toho vykluje, aj keď som si nejakú predstavu s pribúdajúcimi minútami a interakciami s miestnymi dokázal urobiť. Záver je živý a na celovečerného debutanta s prehladom zvládnutý, pričom ma potešila hlavne jedna chutná gore scéna. Hulu tento rok hororovo žiari a Matriarch je ďalším príjemným žánrovým príspevkom. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Podivná atmosféra dodala tomuto svojskému počinu o posadnutej fetke z Petržalky prazvláštny nádych. Ja osobne si nemyslím, že by bola hlavná postava mimo svojho rangu. Vyzerá presne tak, ako by hlavná postava v takomto snímku vyzerať mala. V divnom filme, treba divnú herečku. To je priama úmera tohto biznisu, výber vhodného adepta pre svoju rolu. Prvá hodina je taká kadejaká. Nič extra sa nedeje, iba divné zvuky v divnom deji. No a záverečná tretina? Tá ponúka pomerne solídne výjavy v atmosfére, ktorá zlepšujú celkový dojem "Matriarchy", no či je toto dostatočný priemer, skutočne ťažko povedať. Zlé to nie je, no osobne som čakal trochu viac .. ()

Reklama

Reklama