Reklama

Reklama

Případ Bachmeierová - Není čas na slzy

  • Západné Nemecko Der Fall Bachmeier - Keine Zeit für Tränen

Obsahy(1)

Film podle skutečné události o ženě, která vzala spravedlnost do svých rukou. Marianna je svobodná matka, které vrah, trpící úchylkou, zavraždí její dcerku. Při soudním přelíčení nešťastná matka vytáhne zbraň a obžalovaného na místě zastřelí. Za tento čin je později odsouzená k šesti letům vězení. (MVanis)

Recenzie (2)

mac000 

všetky recenzie používateľa

Původní premiéra v Československu byla v rámci soutěže na MFF v Karlových Varech 1984. Filmu se zde dostalo skvělé přijetí, za osobní účasti (tehdy pětačtyřicetiletého) herce a režiséra Harka Böhma ()

Piedone 

všetky recenzie používateľa

V názve je síce použité skutočné meno Bachmeier, v samotnom filme však tvorcovia meno hlavnej postavy zmenili na Marie Sellbach (hrala ju Marie Colbin) a jej dcéru, obeť úchylného vraha, premenovali na Juliu (skutočná obeť sa volala Anna), hrala ju Christine Limbach. Pre mňa jeden z najsilnejších filmových zážitkov. Úplne chápem matku, ktorá to nakoniec vyriešila radikálne. Film bežal v 80. rokoch aj v československých kinách a 2x bol uvedený vo večerných hodinách aj v ČST v pôvodnom znení s titulkami. Repríza bola 14.11.1988 o 20:00 na 2. programe. ()

Reklama

Galéria (11)

Reklama

Reklama