Reklama

Reklama

Sníh a medvěd

  • Turecko Kar ve Ayı (viac)
Trailer

Zima v zasněženém tureckém městečku byla vždycky krutá, ale letos se zdá být nekonečná - téměř surrealistickým způsobem. Asli je mladá zdravotní sestra, která se ocitá uprostřed komplikovaných vztahů místních obyvatel. (Cinemax)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Sneh a medveď je celovečerný debut tureckej režisérky Selcen Ergun, ktorý mal premiéru na filmovom festivale v Toronte.  V hlavnej úlohe zdravotnej sestry, ktorá prichádza do odľahlej dediny ktorú sužuje krutá a dlhá zima predvádza výborný herecký výkon Merve Dizdar. Dialógy sú vo filme jednoduché a úderné, presne to čo očakávate v ľadovej krajine, kde sa každý chce čo najskôr vrátiť do vnútra. Medveď ako spoločný neviditeľný nepriateľ vyvoláva paniku, ktorú pozná každý kto vyrastal na malej dedine. Film sa vám pomaly dostane pod kožu a vtiahne vás do zimného spánku. 7/10 🙂 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film z úplne iného Turecka ako sú slnečné pláže, polmesiace a kebaby s baklavami. Zima, sneh, prostredie krásne na kamere, ale kožuch by ste si nekúpili, aby ste tam mohli odísť. A potom prípad v pohraničnej dedine obnosenej ľadom, kde policajti majú tak rušno, že sa im na stanici usadili netopiere. To je asi aj najnapínavejšie v celom filme, pretože ústredný chýr o obávaných medveďoch sa ukáže menej nebezpečný, než aktuálna prechádzka okrajmi slovenských lesov. ()

Reklama

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Vadil mi až primitivní scénář.Ale to vidíme i v telenovelách.Možná to je prokletí tureckých filmařů.Tady mi přišlo, že se nevědělo co a jak se má točit.Jinak, vystudovaná zdravotní sestra dostane umístěnku a jde si odfárat školné. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Ja osobne by som sa nebál do anotácie k filmu pridať k dráme ešte mysteriozny . V odľahlej horskej dedine, odrazenej od ostatného sveta silnou snehovou víchricou, zmizne za záhadných okolností miestny mäsiar Hasan. Prepadla sa pod starým kurevníkom zem. Jediní, kto ho videli naposledy, boli miestny podivín a milovník zvierat Samet plus hlavná hrdinka filmu, mladá zdravotná sestra, ktorá tam prišla pred začiatkom víchrice. A možno ešte aj medved. Pekná kamera snímajúca detaily, nádherné kulisy, krásna atmosféra zimy a horskej samoty... Po takomto filmovom zážitku mám vždy chuť sa zbaliť a odísť žiť do hôr. ()

Zaujímavosti (2)

  • Film, ktorý sa nakrúcal v drsných podmienkach tureckej provincie Artvin na severovýchode krajiny neďaleko jazera Şavşat v zime 2020. (Arsenal83)
  • Film finančne podporil najväčší európsky filmový fond Eurimages. (Arsenal83)

Reklama

Reklama