Reklama

Reklama

Karanténa smrti

  • USA Sick
Trailer

Ideální dovolená v karanténě se zvrtne, když nečekaný vetřelec rozpoutá šílený boj o přežití. (HBO Max)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (142)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchý slasher, ktorého hlavné klady spočívajú vo veľmi rozumnej stopáži na podobný typ filmu a prekvapivo hutnej réžií, ktorá vie všetky tie naháňačky s vrahom efektne predať. Navyše často s priamou konfrontáciou s vrahom, kde postavy nie sú len ďalšie mäso na porážku v poradí, čo je v rámci žánru príjmené osvieženie. Vrahovi tu síce chýba nejaká aura osobnosti alebo hrozby a aj motív a celý sociálny komentár v závere je príliš zjednodušený a na smiech, ale nič čoby v rámci žánru nejako skazilo celkový dojem. Vo výsledku tak svižná, efektná jednohubka bez väčších zádrhelov, ale aj väčších prekvapení. CELKOVO: 6/10 PS: pozerám, že covidoví dezoláti sa nezabudli združiť aj v CSFD užívateľských recenziách. Raz by som chcel vidieť do hlavy ľudí, ktorí sa zo svojej zaprdenej stoličky niekde vo Frýdku-Místku majú nutnosť duchaplne vyjadriť k celosvetovej pandémií ešte aj na česko-slovenskej fimovej stránke. So f*cking triggered kvôli jednému filmu. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Kevin Williamson, scenárista série Vřískot, sa vrhol znova na to isté, len na miesto masky nasadil rúšky. Určite poznáte tie filmy, kde je dom ako keby samostatnou a výraznou vedľajšou postavou. Tak tu fakt neplatí. Mňa ten barák vizuálne strašne nebavil. Nebavil ma ani ten strašný amaterizmus útočníkov. Najviac potešila nechcená komediálna scéna s nástupom do auta. Zároveň potešilo, že Sick dokázal, že účasť kozatých blbiek má svoje opodstatnenie a tu by rozhodne neuškodila. ()

Reklama

Juto 

všetky recenzie používateľa

Sick je zábavná a rýchla slasher zábava, ktorá bude vítaným pozretím pre fanúšikov tohto žánru. Ale aj tak, nečakal som, že film bude mať taký šmrnc, aký mal. To by ste vôbec nečakali, ešte raz česť za využitie pandémie. Film má dobrú akciu, strašidelné, slušné herecké výkony a je to taký ten slasher, ktorého by som si kľudne pozrel aj pokračovanie. 7/10 ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době zase příjemná home invasion s charaktery, které vám nejsou úplně jedno a s barákem, kam byste se nejradši taky vloupali. Rozjezd sice až na intro docela trvá, ale potom to má celkem spád a napětí a ničím mě to téměř neštvalo. V tomto subžánru je dost důležité, aby se postavy chovaly normálně a v rámci mezí logicky, což Sick docela pěkně splňuje. Vidět tohle za covidu možná tomu dám i tu čtvrtou. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

V tomto žánri nakrútiť niečo originálne sa veľmi nedá, toto však bolo tak napínavé, že to vynahradilo príbeh. Tie naháňačky sú proste skvelé, nie je to umelé ako vo väčšine filmov, ale sú poriadne akčné... teda to slovo čo mi napadá, sú dravé. Ďalšie obrovské plus, je to maximálne reálne. Dokonca hlavné hrdinky keď knokautujú nepriateľa tak ho aj dorazia, to mi spravilo neskutočnú radosť. Fandil som im poriadne celý film a bavil som sa skvelo. Covid téma prekvapila ale za mňa prečo nie.. Solídne 4*. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (5)

  • Keď traja hlavní hrdinovia sedia okolo ohňa, jeden z nich rozpráva príbeh legendy o dieťati a hadovi. Tento príbeh bol tiež vyrozprávaný postavou Scotta Foleyho v jednej epizóde seriálu Dawsonov svet (od r. 1998), pričom scenárista Kevin Williamson bol hlavným scenáristom tohto filmu aj seriálu. (Arsenal83)
  • Během otázek a odpovědí na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu v roce 2022 John Hyams vysvětlil, co ho motivovalo k natočení filmu: „Když jsem si přečetl scénář, jedna z věcí, která mě zaujala, bylo to, jak je odtažitý, což se mi líbilo. Jednou z nejúžasnějších věcí na tom filmu pro mě je, a Kevin Williamson to řekl mnohokrát, že vlastně nemá druhé dějství. Má to tak trochu první dějství a přechází to rovnou do prodlouženého třetího dějství. Nikdy jsem nijak zvlášť netoužil natočit slasher, ale tenhle pro mě byl jako thriller převlečený za slasher. Tak nějak jste si vytvořili všechny ty archetypy slasherů, ale najednou se z toho stala taková prodloužená honička. Jakmile jsem se dostal ke scéně v kuchyni, kde Parker (Gideon Adlon) bojuje s jedním z vrahů, a jak se celá ta scéna vyvíjela, a pak se objevil druhý chlap, tak jsem si řekl: ‚Páni, já se fakt jenom usmívám, když to čtu,‘ a tak nějak bych chtěl rozehrát tuhle akční scénu, která nikdy neskončí.“ (Johnny.ARN)
  • Film sa natáčal v lete 2021 v okrese Weber v štáte Utah a okolí. (Arsenal83)

Reklama

Reklama