Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladého černocha Demonda Doyla neprávem obviní z vraždy prvního stupně. Teď stojí před porotou, která rozhodne, zda půjde na popravu nebo na doživotí do vězení. Na lavici svědků jeho otec Jacob Doyle prohlásí syna za nevinného a obviní zkorumpovaný soudní systém. Na to se zbraní v ruce vyhlásí členy poroty za rukomé až do chvíle, než splnení jeho požadavky. Neřešitelná situace se brzy změní v peklo - pološílený otec chce pistolí zvrátit výrok poroty. Od prokurátora Neda Starka žádá, aby dokázal synovu nevinu, jinak porotu povraždí. Je to nerovný boj, plný emocí, kde hrdina koná nezákonně, aby se domohl spravedlivého soudního konání a čelí přesile policie, která obklíčila soudní budovu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (9)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Typický podpriemerný TV film, navyše dosť hrozne natočený a so slabou zápletkou, ktorej vyústenie neprekvapí nikoho. ()

Reklama

dANo 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom k tomu, že sa jedná o TV film, tak som bol milo prekvapený... či už realizáciou, scenárom, hereckými výkonmi, no proste ma to zaujalo natoľko, že vôbec neľutujem tú hodinu a pol, čo som pri tomto filme strávil. Je pravda, že jednoduchosť, akou sa Ned Stark dostáva k ďalším dôkazom, je brutálne pritiahnutá za uši, ale odpustiteľná. Príjemné krimi. :o) ()

bax 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa snaží poukázať na nespravodlivosť právnického systému, kde chudobný nemajú šancu, lebo si nemôžu dovoliť drahé právnické firmy a tak otec syna obvineného a už takmer s istotou odsúdeného zo znásilnenia a vraždy rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Film to nie je zlý, ale takých s podobnou tématikou nespravodlivosti je mnoho a veľa z nich je lepších. Na tomto poli by som snímku zaradil skôr k priemeru, ale oplatí sa pozrieť. Je to taký celkom zaujímavý mix drámy a detektívky, ale trochu mi tu vadí mne strašne nesympatický David Caruso. ()

Petulka88 

všetky recenzie používateľa

Na televizní produkci to není nejhorší. Ale s postavami se v tomto filmu dějí trochu prapodivné změny. Charles S. Dutton jako ex dozorce ve vězení si vezme jako růkojmí celou porotu a tvrdí, že dělá to co ho naučila práce. Tak teda nevím co ti dozorci v práci dělají, když se to pak dá použít jako průprava k něčemu takovému. Z právníka Davida Carusa se jako mávnutím kouzelného proutku stane protřelý vyjednavač a vyšetřovatel... Ale to by se snad dalo nějak přežít. Ale asi tak po půlhodině příjde něco čeho jsem se obával už od začátku. To když Dutton řekne: ,,Když se narodí černý dítě, už je automaticky vinné." Pak se přidá pár podobných výkřiků a za chvíli se tady už mluví o našich lidech a vašich lidech... Zase další film, který se divákovi snaží vsugerovat, že když je z něčeho obviněný běloch, tak je to úplně normální (a tak by to taky mělo být), ale když je obžalovaný černoch, je to něco jiného, vyžaduje to extra přístup a maximální opatrnost. Tohle mě prostě ve filmech vadí a dost to tenhle film sráží. Jenže ani pak to lepší není. Už se jen mluví, mluví a mluví. A řeší se věci, které divákovi došli už dávno. I finální odhalení jsem si dal dohromady asi v polovině. Ono to není nic těžkého, moc možností tady ani není. Zkrátka, Na mrtvém bodě mi sice žádnou zdravotní újmu nezapřičinilo, ale znovu ho vidět nemusím. ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama