Reklama

Reklama

Significant Other

Trailer

Obsahy(1)

Harry (Jake Lacy) a Ruth (Maika Monroe) sú spolu už šesť rokov, keď sa vydajú na výlet do zapadákova niekde na severozápade Ameriky. Ruth bojuje so záchvatmi paniky a výlet v nej občasne spúšťa stavy úzkosti. Prechádzka hustým lesom ale naberie temný spád, keď si uvedomia, že tam nemusia byť sami. (Arsenal83)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (39)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Skvělá atmosféra tvořená zvukem a obrazem v úvodu nadchne, stejně jako parádně nasnímaný les jak z nějakého z dokumentů o přírodě. Jakmile se začala odvíjet zápletka, nadšení trochu opadlo a vyklubala se z toho úplně obyčejná, i když alespoň v mém případě dost zábavná a zvědavost vzbuzující, béčkařina. Nemohu se ale ubránit pocitu, že s trochu jiným a lepším scénářem, který by se vyvaroval žánrovým výkyvům, to mohla být s tímhle audiovizuálem vyloženě lahůdková hororová sci-fi pecka. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Lesy kdesi v Oregonu. Úvod s padající hvězdou a jelenem navnadí. Na výšlap se sem vydali Ruth a Harry a divák se těší, co se z toho vyklube. Popravdě první polovina je utahané vztahové drama jak z nějaké telenovely. Pak ale Ruth najde tajemnou jeskyni a děj se konečně pohne zajímavým směrem. Uvítal bych vícero chapadel a možná i nějaké čelisti, ale vodění diváka za nos, aneb kdo je kdo, se mi líbilo. K solidnímu průměru přihodím jednu za konec. Vizuálně podmanivé, lesy nádherné, záběry na mořský příliv skvostné. Hudba - D. Bowie, Badfinger, Orleans, Brother Dege. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Začalo to nevýnimočne, ale tešil som sa, lebo to vyzeralo síce na neprekvapivý, zato príjemne pomalý, komorný atmosférický, tiesnivý (sci-fi?) horor o mladom páre v krásnej divočine. Tušil som, že sa okolo nich zjavne deje čosi strašné, že sa okolo ich napnutých hrdiel nebezpečne sťahuje slučka, ale všetko len v náznakoch. Tak to mám rád, je to znepokojivé, mrazivé a vytvára to v nedočkavom divákovi napätie, čo je fajn. Pripomínalo mi to Rituál Adama Nevilla. Navyše je tu sympaťáčka Maika Monroe z Neutečieš. Výprava stíchnutých, na zimu sa pomaly pripravujúcich lesov, super. Príjemne nepríjemné. Približne v polovici sa v však film prekvapivo zmení v podstate až na čiernu komédiu (!). To som fakt nepochopil, myslím, že si z nás tvorcovia proste vystrelili, ale prečo, to je mi záhadou. Zmena žánru spolu v kombinácii s mizernými trikmi a maskami pôsobia veľmi zle (žraloka komentovať nebudem, to som skoro spadol z gauča). Našťastie sa to pomerne rýchlo zas vráti naspäť k vážnosti. Takže fakt zostáva otázkou, prečo „to“ tu vôbec bolo. Faktom je, že i toho vinou zostáva na jazyku pachuť a tak nejak už len proste čakáte na titulky a ste radi, keď konečne prídu. Ono si to tie 3* nakoniec zaslúži, ale obecne by sa dalo povedať, že to nie je žiadny zázrak. Pritom pokojne mohlo ísť o jeden z najlepších (sci-fi?) hororov roka. Za istých okolností. Ktoré sa však, žiaľ, nekonajú. ()

mark9th 

všetky recenzie používateľa

Zas a znova jeden z underrated movie. Vidim ze tunajsi "odbornici" to uz pekne osrackovali svojimi "analyzami" aneb "jedna veta postaci, ved nerozumel som tomu" :). Scifi hodne pokracovania a hodne zamyslenia. Netypicke ponatie nametu o pristahovalcovi z ineho kuta vesmiru a celkom logicke vyrozpravanie pribehu ako by teda asi mohol vyzerat sposob, akym by nas niekto chcel ovladnut. 4 hviezdy nie su vsak za to. Su za pekny vizual, netradicny nadych humoru, necakany twist v pribehu a aj za zaver, ktory mna osobne potesil a pre tych co to uz videli tak nie, nemyslim si, ze pribeh nemal svoj koniec. Ak by sa nejakym zahadnym sposobom nasla sanca na pokracovanie, nebudem sa hnevat. Ale je viac menej uz iste. ze tak ako podobne u inych underrated movies, az o par rokov uvidia ludia potencial, ktory tu jednoznacne je a to uz bude mozno aj neskoro. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Počiatočná serióznosť dostane nečakanú trhlinu po úvodnej tretine, pričom následný komediálny nádych buď človeka preberie, alebo s absurdným výrazom zarazí do fotelky. ja si nemôžem fakt pomôcť no mne táto jednohubka napriek svojmu nádychu vyslovene tragická neprišla, keďže pointa vedieť sa v cítiť do iného, bola poňatá pomerne originálnym spôsobom. Pre mňa priemer .. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama