Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký akční film o nákladu ilegálních zbraní, a řidiči, který byl nucen bojovat o život svůj a své rodiny. Bývalý trestanec Patrick Swayze začne pracovat jako řidič náklaďáku. Netuší ale, že auto je plné nelegálních zbraní. Nejenom, že musí bojovat o svůj život, ale musí zachránit i svou rodinu. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (27)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný thriller s Patrickom Swayzeem. Má vydarený príbeh o pracovníkovi v servise, bývalom výbornom vodičovi kamiónu, ktorý raz za volantom spôsobil smrteľnú nehodu a tak skončil vo väzení, teraz má problémy s bankou, ale od svojho šéfa dostane ponuku uskutočniť prepravu, s čím nakoniec súhlasí, ale na ceste spolu s pomocníkmi zistí, že prevážajú zbrane a tie chcú ich majitelia dostať za každú cenu. Spracovanie sa mi páči, síce mi trochu unikla logika príbehu, nevšimol som si dôvod, prečo najprv majitelia zbraní ich dajú previezť a následne už možno o pár kilometrov ďalej ich chcú získať späť aj za cenu zabitia svojich zamestnancov, ale inak som spokojný, film pôsobí nadmieru dynamicky, za čo môže okrem krátkej dĺžky aj fakt, že sa s výnimkou úvodu prakticky stále odohráva na cestách, takže potenciálne nebezpečenstvo hrozí neustále, nechýbajú ani klasické prvky podobných filmov, ako boj o záchranu rodiny a podobne, takže je to slušná zábava od začiatku až do konca. Akcie je tu dosť a v rámci svojej kategórie je vydarená. Klasickej akcie je tu málo, výstrelov a úderov tu padne len pár, prvoradé sú cestné naháňačky, ktoré sú výborne natočené, rozmanité, do akcie sa okrem kamiónov zapoja aj osobné automobily a motorky, nechýba dostatok efektných výbuchov, pozerá sa na ňu veľmi dobre. Herecké obsadenie je výborné, Patrick Swayze v hlavnej úlohe, dobre zvolené vedľajšie postavy ako Charles S. Dutton alebo Randy Travis, jedine záporáci mohli byť výraznejší, Meat Loaf tu dokáže maximálne len prednášať náboženské repliky a tí zaujímavejší, či už Graham Beckel alebo Cyril O'Reilly nemajú moc priestoru. Réžia a technická stránka sú výborné, len moc nesedí doba, toto je pravý akčný film osemdesiatych rokov so všetkým, čo k tomu patrí. Ja som nadmieru spokojný, skôr ocením klasické akčné filmy s prestrelkami a súbojmi, ale tento vo svojej kategórii patrí určite medzi to najlepšie. 73% ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1998 sa herec Patrick Swayze objavil v koprodukčnom snímku "Čierny pes". Stvrátnil postavu bývalého trestanca Jacka Crewsa, čo začne pracovať ako vodič nákladného auta. Chce sa živiť podctivou prácou a starať sa o svoju rodinu. Nevedomky sa však zapletie s ľuďmi, ktorí pašujú nelegálne zbrane. Začne mu ísť o život a ohrozená je aj jeho manželka a malá dcéra. Afro-americký televízny režisér Kevin Hooks natočil jednoduchý, predvídateľný akčný kamióňacký thriller. ** ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Kevin Hooks toci len priemerne filmy, ktore asi nikdy neopustia sivy, sedivy priemer. Tuna ide o chaby pokus ozivit karieru Patricka Swayzeho ...... Swayze sice hrat nevedel, ale snazil sa. Atmosfera dobra ... na nedelne uprsane popoludnie origilnalny film ... alebo ked sa Vam nechce ist ist von do rozmrznuteho snehu a blata . 65 % ()

Shitonit 

všetky recenzie používateľa

oou. Prima béčko na zavraždění dlouhý chvíle, děj je jasnej, takovej ten co se někam žene a nikam nevede, Patrick je prostě ..takovej jakej je, pro někoho idol, pro někoho... cokoli... no a pro mě je tenhle film pouze odkřížknutí ve filmovým deníčku. Nic nedal, nic nevzal. Něco jako když si strčíte do zadku středně velkou vokurku. Nic moc to nedá, neublíží, nenasere... ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack George S. Clinton: 1. A Man With 18 Wheels - Lee Ann Womack [3:20] ,2. Drivin' My Life Away - Rhett Akins [3:44] ,3. Road Man - Big House [6:08] ,4. Highway Junkie - Gary Allan [3:25] ,5. The Hammer Going Down - Chris Knight [5:30] ,6. We Can't All Be Angels - David Lee Murphy [4:18] ,7. My Greatest Fear - Randy Travis [3:13] ,8. On Down The Line - Patty Loveless [3:09] ,9. Nowhere Road - Steve Earle [2:49] ,10. Drivin' All Night Long - Jack Ingram [4:38] ,11. I Wanna Remember This - Linda Davis [3:51], ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama