Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo chvíli, keď ničivé zemetrasenie takmer pohltí mesto, dlhoročná rivalita medzi starostom New Yorku Lincolnom a šéfom požiarnikov Thomasom Ahearnom musí ísť nabok. Príbeh o obyčajných ľuďoch, ktorí sa v okamihu nešťastia zmenia na neobyčajných hrdinov a s nasadením vlastného života pomáhajú ostatným.
New York, mesto, ktoré nikdy nespí, zasiahne obrovské zemetrasenie. Postihnuté sú všetky mestské časti. Starosta mesta Lincoln a šéf hasičov Thomas Ahearn sú síce nezmieriteľnými politickými odporcami, tie však spolu s osobnými antipatiami teraz odkladajú, aby spoločne vypracovali krízový plán a riadili záchranné práce. Lincolnovo naliehanie na urýchlenie záchranných prác vyplýva sčasti aj z obáv o dcéru, advokátku Evie, ktorá uviazla v zavalenom tuneli. Tunel uväznil aj Joshuu Binghama, muža podozrivého z vraždy. Súd ho síce oslobodil, ale Evie i jej otec ho považujú za vinného. V celom meste sa odohrávajú stovky dramatických, často aj tragických udalostí. Je tu Dori Thorellová, ktorá sa ponáhľala za synom do nemocnice, deti, ktoré uviazli v poškodenej školskej budove... Uprostred pekla sa z obyčajných ľudí stávajú hrdinovia, ktorí prejavia mimoriadnu odvahu a s nasadením vlastného života pomáhajú ostatným. A ako naznačí príbeh mladej tanečnice Diane Agostiniovej a ruského emigranta, taxikára Nikolaja Karvovského, uprostred nešťastia sa môže zrodiť aj láska. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (7)

wosho 

všetky recenzie používateľa

Velké ambice+malý tv rozpočet. Jak to může dopadnout je tento "skvost" dokonalým příkladem. Ale z těch tv pidiprodukcí je toto určitě podařenější kousek. Film nenudí, je napínavý a místy i dobře obsazen. Bohužel je však příliš americký. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobré herecké obsadenie v priemernom televíznom katastrofickom filme. Je fakt zvláštne, vidieť v jednom filme Toma Skerritta z prvého Votrelca, Marka Rolstona z Votrelcov a Charlesa S. Duttona z Votrelca 3. Po robote fajn oddychovka. Ak nečakáte viac. ()

ap2001 

všetky recenzie používateľa

Na televizní film má "zemětřesení v NY" překvapivě dobré speciální efekty. Děj ve stylu katastrofických filmů ze sedmdesátých a osmdesátých let m.s. taky není přímo podprůměrný (vzpomeňte třeba šílený Asteroid nebo Povodeň). A WTC to tady kupodivu přežilo... P.S. Výše uvedený komentář je psán při úmyslném ignorování trapné druhé části filmu. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • Jennifer Garner a jej dve sestry vyrastali vo veľmi konzervatívnej komunite, kde bolo nosenie mejkapu a chodenie do kina zakázané. Dievčatá museli dovŕšiť vek 16 rokov, kým im povolili prepichnutie uší. Jennifer Garner si tie svoje nechala prvý raz prepichnúť, až keď mala 27, a to práve kvôli tomuto filmu. Po skončení natáčania si nechala lalôčiky spontánne zahojiť. (martin1m2)

Reklama

Reklama