Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Austrálsky lovec Mick „Krokodíl“ Dundee (Paul Hogan) žije s novinárkou Sue Charltonovou (Linda Kozlowski) v New Yorku. Bol by spokojný, keby sa mu necnelo po buši, alebo keby mal aspoň nejakú prácu. Pomoc mu ponúkne černoch Leroy (Charles S. Dutton), obyvateľmi považovaný za ostrého chlapca. Keď ide Mick vybaviť jeho zákazku do úradu nachádzajúceho sa v jednom z najvyšších poschodí mrakodrapu, náhodou zachráni samovraha, ktorý sa chystá skočiť dole. Vzápätí je Sue unesená zločincami, ktorí od nej chcú film so zábermi svojho šéfa Luisa Rica (Hechter Ubarry). Na čo by iný potreboval slušný policajný oddiel, Mick zvládne všetko takmer sám. Po oslobodení Sue obaja radšej odchádzajú do austrálskeho buša, dúfajúc, že ich okrem nástrah tamojšej prírody nič nebezpečného nečaká. O ich odchode sa však samozrejme dozvedajú i mafiáni a vydávajú sa po ich stopách... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (228)

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

"Sue, jakej je v posteli?" "To nevim, pořád spí na zemi." Dvojka mi přišla stejně zábavná jako jednička. Akorát mě narozdíl od jedničky nebavila část v New Yorku, ale zase mě bavila část odehrávající se v Austrálii, takže se to pěkně mezi díly prostřídalo. Povedených hlášek je míň, naoplátku je však víc akce. V Austrálii si totiž Dundee zahrál na Chucka Norrise a pěkně vyřídil jednoho padoucha po druhém. Každopádně u mě druhý díl také nijak výrazně nezabodoval a rozšířil vody průměrných komedií, které člověk nemusí vidět víckrát jak jednou, takže dávám tři naprosto průměrné hvězdy. ()

dopita 

všetky recenzie používateľa

Bylo jasné, že po dějově jednoduchém prvním dílu bude muset Paul Hogan přijít s něčím dějově výživnějším, bže se stejným konceptem jako minule by pohořel. Tak tu máme mafiány, drogy a boj o přežití. Bohužel na rozdíl od prvního dílu je to trochu nuda. Dobrej humor je především v první, New Yorské povině filmu. Jakmile se děj přenese do Australské buše, stojí film téměř za prd. Dundee chytá ujednoho mafiána po druhým, ozvláštňuje to nehumorným humorem, jenže to nějak nefunguje. Škoda. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

"To bol Clint Eastwood." Dvojka dorazila necelé dva roky po jednotke. Nečudo, tá sa stala fenoménom. Pri rozpočte necelých 9 miliónov ich na celom svete film, od ktorého absolútne nikto nič nečakal, zarobil 360. Dvojke sa túto krasojazdu nepodarilo zopakovať. Rozpočet síce stúpol, ale stále na zanedbateľných 14 miliónov. Divákov to už nebavilo a tak film v kinách na celom svete zarobil "len" 130. Tie úvodzovky sú samozrejme na mieste, keďže stálo šlo vzhľadom na rozpočte o gigantický hit. No proste odozva od diváckej a kritickej obce už zďaleka nebola taká nadšená, ako v prípade jednotky. I tak je ale prekvapivé, že pri takých tržbách sa trojka na scéne zjavila až v r. 2001, tomu nechápem. Z jednotky som bol svojho času ako puberťák sklamaný, lebo v dobách neexistencie internetu som nevedel, o čo ide a čakal som horor o krokodílovi. S odstupom desaťročí ide o nostalgickú pecku z dôb, kedy sme ešte boli mladí, krásni, nevinní. S dvojkou prichádzajú problémy. Paul Hogan je stále skvelý a s Lindou Kozlowski mu to sekne. Scenár je však extra priemerný, sem-tam bijú do očí Dundeeho skautské, patetické scény s deťmi v parku (ktoré občas pripomínajú podobne výchovného Policajta zo škôlky, ktorý prišiel o 2 roky neskôr) a čo je najhoršie, nemalá časť deja sa odohráva v nudnom New Yorku. Zaujímavé je, že scenáristi (Paul a jeho syn, ehm) sa s tým nepaprali a proste len pohodlne otočili koncept prvej časti: kým v nej sme začali v austrálskom buši a skončili v NY, v dvojke začíname v NY a potom sa vraciame do Austrálie. Našťastie, práve návratom domov dvojka okamžite získa čaro, tempo, dynamiku a zábavnosť (hoci stále to nie je extra zázrak). ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Michael J. Krokodíl Dundee, buranský dobrodruh z Austrálie, ktorý sa zhodou okolností ocitol v New Yorku, sa mi nikdy nepozdával. Ani v druhom pokračovaní (Krokodíl Dundee 2), keď sa so svojou americkou družkou Sue vrátil späť do svojho rodiska, si u mňa svoju reputáciu nevylepšil. Stále mi na tom niečo vadilo. A nie je to len preto, že herec Paul Hogan je hodne nesympatický kolohnát, ale aj celková atmosféra, či ak chcete aura, či feeling, tejto dobrodružnej, akčnej komédie mi je proti srsti. Ani neviem poriadne napísať prečo, ale skrátka je to tak. Nepáčilo sa mi to. Nesadlo mi to. ** ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Já si prostě nemůžu pomoct, ale dvojka mě bavila úplně stejně jako jednička. Paul Hogan coby Michael J. 'Crocodile' Dundee musí bojovat o svou milou nejen s drsnými mafiány, ale i nástrahami divoké přírody – která však jako vždy stojí hlavně na jeho straně. Linda Kozlowski byla svého času vážně okouzlující a je celkem škoda, že se ti dva po tolika letech nakonec rozešli. Asi nejvíc se mi líbila postupná „eliminace“ těch debílků v australské buši…Je ovšem pravdou, že minimálně polovina zúčastněných podala opravdu bídné herecké výkony. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (6)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 109,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 239,6 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama