Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Austrálsky lovec Mick „Krokodíl“ Dundee (Paul Hogan) žije s novinárkou Sue Charltonovou (Linda Kozlowski) v New Yorku. Bol by spokojný, keby sa mu necnelo po buši, alebo keby mal aspoň nejakú prácu. Pomoc mu ponúkne černoch Leroy (Charles S. Dutton), obyvateľmi považovaný za ostrého chlapca. Keď ide Mick vybaviť jeho zákazku do úradu nachádzajúceho sa v jednom z najvyšších poschodí mrakodrapu, náhodou zachráni samovraha, ktorý sa chystá skočiť dole. Vzápätí je Sue unesená zločincami, ktorí od nej chcú film so zábermi svojho šéfa Luisa Rica (Hechter Ubarry). Na čo by iný potreboval slušný policajný oddiel, Mick zvládne všetko takmer sám. Po oslobodení Sue obaja radšej odchádzajú do austrálskeho buša, dúfajúc, že ich okrem nástrah tamojšej prírody nič nebezpečného nečaká. O ich odchode sa však samozrejme dozvedajú i mafiáni a vydávajú sa po ich stopách... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (228)

tron 

všetky recenzie používateľa

"To bol Clint Eastwood." Dvojka dorazila necelé dva roky po jednotke. Nečudo, tá sa stala fenoménom. Pri rozpočte necelých 9 miliónov ich na celom svete film, od ktorého absolútne nikto nič nečakal, zarobil 360. Dvojke sa túto krasojazdu nepodarilo zopakovať. Rozpočet síce stúpol, ale stále na zanedbateľných 14 miliónov. Divákov to už nebavilo a tak film v kinách na celom svete zarobil "len" 130. Tie úvodzovky sú samozrejme na mieste, keďže stálo šlo vzhľadom na rozpočte o gigantický hit. No proste odozva od diváckej a kritickej obce už zďaleka nebola taká nadšená, ako v prípade jednotky. I tak je ale prekvapivé, že pri takých tržbách sa trojka na scéne zjavila až v r. 2001, tomu nechápem. Z jednotky som bol svojho času ako puberťák sklamaný, lebo v dobách neexistencie internetu som nevedel, o čo ide a čakal som horor o krokodílovi. S odstupom desaťročí ide o nostalgickú pecku z dôb, kedy sme ešte boli mladí, krásni, nevinní. S dvojkou prichádzajú problémy. Paul Hogan je stále skvelý a s Lindou Kozlowski mu to sekne. Scenár je však extra priemerný, sem-tam bijú do očí Dundeeho skautské, patetické scény s deťmi v parku (ktoré občas pripomínajú podobne výchovného Policajta zo škôlky, ktorý prišiel o 2 roky neskôr) a čo je najhoršie, nemalá časť deja sa odohráva v nudnom New Yorku. Zaujímavé je, že scenáristi (Paul a jeho syn, ehm) sa s tým nepaprali a proste len pohodlne otočili koncept prvej časti: kým v nej sme začali v austrálskom buši a skončili v NY, v dvojke začíname v NY a potom sa vraciame do Austrálie. Našťastie, práve návratom domov dvojka okamžite získa čaro, tempo, dynamiku a zábavnosť (hoci stále to nie je extra zázrak). ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Prvý Dundee si vystačil s konfrontáciou dvoch svetov, ten druhý skúsil do príbehu zakomponovať aj zápletku. Nápad nie zlý, ale vzhľadom na načaté témy trestuhodne nevyužitý. Snaha zaradiť Mika do spoločnosti či hľadanie práce sú iba okrajovo načrtnuté a s jediným vydareným vtipom (rozhovor so sebevrahom) sa dianie z mesta presúva späť do divočiny. Dejová zápletka pobrala všetky dostupné klišé cez pašovanie drog, rukojemníkov, výmenný obchod. Za pasce ako od Vietnamského veterána a návrat známych tvárí je tento diel stále pozerateľný. Lenže narozdiel od jednotky hlúpy, nudný, neoriginálny a navyše s tuctovým neohrozeným Dundeem, ktorý si je sebou viac istý než by bolo vhodné. ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Po priaznivych pocitoch z jednotky, som sa s este vacsou mierou tesila na pokracovanie, moje ocakavania vsak zostali nenaplnene aj napriek tomu, ze uzivatel Falko je z pokracovania este viac ''na vetvy'' ako ja. Priznavam, ze 2 disponuje plejadou dobrodruznych intervalov, vacsim prisunom akcie, no medzi Lindou a Paulom to predsa az tak neiskri. Osobne ma najviac znechutila napriek vyraznemu scenaru monotonnost vlecuca sa takmer celym filmom, za ktoru by som tvorcom schuti vyskriabala oci. Chyba tomu svih a temperament z jednotky a ani cesta rozhorucenym busom nie je taka ,,funny''. A Dundee je pritom taky sympos :) ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Klasický sequel. Osobně jsem takový film přivital neboť jsem nebyl dost nabažený Dundeeho akcí a hlášek. A zde měl možnost se opět předvést dokonce na své půdě. To, jak po svém a s humorem postupně přivádí k šílenství partičku drogového bosíka se neochodí a klidně bych se na to podíval znovu. V jedné ruce držel vychlazeného Heinekena a druhou hladil malého krokodýlka. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Tohle už prostě není tak dobré jako první díl, mimo jiné i proto, že je to nesmírně roztahané a musíte se hodně snažit, abyste celý příběh kousli a vydrželi až do konce. Díky návratu postav je to pořád docela fajn, ale první díl to prostě překonat nemůže. Paul Hogan těží z chlapácké postavy, což mu pořád celkem funguje. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (6)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 109,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 239,6 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama