Reklama

Reklama

Plavkyně

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě sestry to z válkou zničené Sýrie dotáhnou až na olympijské hry v Riu v roce 2016 a na téhle riskantní cestě prokážou pevné odhodlání i skvělou plaveckou techniku. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (35)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Netflix sa chytil jedného prípadu z milióna a dostali sme prekvapujúco veľmi zaujímavý príbeh. Taký splnený americký sen. Utečiete reálne pred vojnou, síce na nafukovačke, ale lepšie než s polystyrénovou doskou, a nakoniec to dotiahnete až na olympiádu. Zaujímavý príbeh so silnými fázami najmä pri boji na mori, ako aj pri riešení prevádzačstva s lakomými hovädami. Takže v tomto smere dobrý film. Samozrejme si treba aj uvedomiť, že Netflix tam dal svoju udičku a snaží sa ľudí presvedčiť, že to všetci prichádzajúci z východu sú vojnoví utečenci, pritom 90% z nich sú ekonomickí migranti mužského pohlavia, ktorí nechali svoju rodinu v tej zlej vojne, fotia sa iPhonom a v kapse majú slušný obnos peňazí. Síce nám ich prezentujú ako lekárov a atómových fyzikov, ale človek je na pochybách, keď niekoho v tábore znásilnia, alebo rovno ten tábor podpália. Aj taký film by som chcel vidieť. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ešte stále sa mohli aj odpáliť alebo spáliť hangár. Nedokážem ale brať vážne film, ktorý polku svojej ukrutne dlhej a hlavne zbytočnej minutáže venuje nelegálnemu prechodu hraníc, čĺnkovaniu sa a tak ďalej. Do toho samozrejme, všetci sú milučkí, zlatučkí, čakajú na papiere aby mohli pracovať, grcal som. Nebavilo ma to, ich príbeh som mal úplne u piči a hlavne, dostala ponuku na repre a ona že ni, lebo Sýria. Matthias jej tam na šupu mal zlomiť nos. 1 z 5 ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Je to moc dlouhé, ale pojednává o silném tématu s pěkným výsledkem. Takový druh filmu, který potěší davy. Kombinuje dva žánry - sportovní film a dojemně migrační drama o přežití. Potěší příznivce multikulturalistické ideologie domnívající se, že i když se někdo narodí se špatnýma kartama v ruce, má právo se přestěhovat kamkoli na světě. A nejvhodnější je bohatá, demograficky vymírající Evropa. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

S "The Swimmers" v podstate nemám žiadny zásadnejší problém. Ako film to funguje, má to dobrú hlavnú myšlienku, a silný príbeh dvoch sestier. Možno by som len povedal, že oproti iným filmom, ktoré sa venujú podobným životným príbehom mi prišiel tento miestami trošku všednejší. Nemal som pocit, že sa snažil nejako extrémne tlačiť na emócie, alebo do toho dávať nejaké momentky, ktoré by chceli umocňovať drámu a robiť z toho nejaké teatrálne divadlo alebo niečo podobné. Nie je to ten film, ktorý by niektorí označili, že je to vyslovene pre "slniečkarov" alebo niečo podobné. Skôr sa snaží povedať veci trošku otvorenejšie a netlačiť na pílu. Čo ja ako divák prijímam, lebo mi to dáva možnosť vidieť príbeh ako taký. A napriek tomu, že podľa všetkého je to celé upravené trošku pre film alebo sú tu aj konfliktnejšie scénky, ktoré pôsobia vyslovene filmovo, v jadre podľa mňa film vypálil veľmi príjemne. Možno by mi nevadli niekoľko silnejších momentov, ale v jadre nemám moc čo vytýkať. Okrem toho, že ma to nezasiahlo tak ako to možno film chcel. Hodnotenie: B+ ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Úžasný skutočný príbeh sestier Mardiniových, ktoré po začiatku vojny v Sýrii ušli za lepším životom do Európy, kde si chceli splniť svoje športové i ľudské sny. Už samotný námet znie pozoruhodne, a musím uznať, že spracovanie tohto príbehu bolo skutočne vydarené. Určite tam bola pridaná aj značná dávka dramatizácie, ale kostra príbehu bola naozaj taká ako bola vo filme. Tá cesta utečencov je až brutálne strastiplná, až mi je ľúto, keď sa k utečencom následne ľudia správajú ako k nejakým menejcenným tvorom (aj keď, samozrejme, nájdu sa aj takí, čo dokážu európsku pohostinnosť zneužiť a len vyciciavajú sociálny systém). Každopádne, tento príbeh je veľmi pekný a natočený kvalitne, takže chválim = 4* ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčelo se ve Velké Británii, Belgii a Turecku. Film se měl natáčet v roce 2020, kvůli pandemii covid-19 bylo natáčení 5 dní před plánovaným začátkem zrušeno a obnoveno až v dubnu 2021. (Zix.)
  • Yusra Mardini si zahrála ve filmu samu sebe, když pomohla natočit některé plavecké scény. Našla si čas, přestože současně trénovala na olympiádu v Tokiu. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama