Reklama

Reklama

Noam Chomsky: Distorted Morality

všetky plagáty
USA, 2003, 55 min

Réžia:

John Junkerman

Hrajú:

Noam Chomsky

Obsahy(1)

Záznam jednej prednášky (z roku 2002 na Harvarde) Noama Chomskeho (profesor lingvistiky na MIT v Massachusetts a politický komentátor), v ktorej sa snaží argumentovať dve svoje tézy: 1. Ohľadom na "vojnu proti terorizmu", je postoj väčšiny vrstvy privilegovaných ľudí s prístupom k vzdelaniu, literatúre, financiám atď. pokrytecký a za 2. že je treba sa naozaj veľmi snažiť ignorovať elementárne pravdy skryté pod povrchom vyfabrikovaných verejne uznávaných historických konštruktov a súvislostí. Uvádza príklady z fungovania zahraničnej politiky USA v Latinskej Amerike a na Blízkom východe od 80tich rokov. Taktiež sa dotkne témy funkcie OSN a iných medzinárodných inštitúcii a príspevku USA k ich (ne)fungovaniu. (wipeout)

(viac)

Recenzie (2)

sta 

všetky recenzie používateľa

Forma: jeden statický záběr na přednášejícího Chomskyho Obsah: Jestli jste od Chomskyho četli něco z poslední doby, tohle vás jistě nepřekvapí, pokud ne, je to docela dobrá forma, jak se seznámit s trochu alternativním náhledem na současnou geopolitickou situaci. ()

wipeout 

všetky recenzie používateľa

Ako už bolo spomenuté ide len o záznam prednášky. Kľudne stačilo ju nahrať len do audioformátu. Taktiež mi pripadal pomerne trápny pokus s vložením hudby a 2 výrokov na začiatok a koniec prednášky, čo bol asi jediný autorský príspevok filmárov, teda ak nepočítam to občasné od a zazoomovanie na tvár Chomskeho. To všetko však neuberá na atraktívnosti hovoreného slova tohto veľmi zručného prednášajúceho. ()

Reklama

Reklama