Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V aute bývalého tajného agenta Marka Roberts (Wesley Snipes) nájdu po nehode zbraň, ktorou bola spáchaná dvojnásobná vražda v New Yorku - s jeho odtlačkami! Lenže Mark býva v Chicagu a tvrdí, že v New Yorku nikdy nebol. No aj napriek jeho tvrdeniam ho zatknú. Väzňov, medzi ktorými je aj Mark, transportujú lietadlom. Transportu sa na príkaz svojej šéfky účastní aj policajný zástupca Samuel Gerard (Tommy Lee Jones). Lenže lietadlo havaruje... Posádka sa síce zachráni a podarí sa zaistiť takmer všetkých zločincov - jeden väzeň totiž chýba! Mark Roberts... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (18)

  • Filmári si preštudovali videá a fotografie leteckých nešťastí, aby videli, ako sa lietadlo pri havárii rozpadne. (Arsenal83)
  • Robert Downey Jr. nemal rád prácu na produkcii a v rozhovore krátko po uvedení o filme povedal: „Je to možno najhorší akčný film všetkých čias, a to jednoducho nie je dobré na udržanie dobrej duchovnej kondície." (Arsenal83)
  • Stuart Baird použil skutočných pilotov namiesto hercov, aby dodal autentickejší pocit. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Chicagu, West Vienna a Bay City (Illinois, USA), New Yorku (New York, USA), Bentone (Kentucky, USA) a Reelfoot Lake (Tennessee, USA) od 7. júna do 26. septembra 1997. (Arsenal83)
  • Letecký zákon zakazuje pripútať väzňov k akejkoľvek časti lietadla. (Arsenal83)
  • Cintorín v New Yorku, kde sa natáčalo niekoľko scén a o ktorom Gerard (Tommy Lee Jones) hovorí ako o cintoríne „Queens Hill“, je v skutočnosti „český“ cintorín v Chicagu. (Arsenal83)
  • Mark J. Sheridan (Wesley Snipes) nosí hodinky značky 1996 Swatch Irony Chrono "Vernissage" YCS101. (dyfur)
  • Vyšetřovací tým Gerarda (Tommy Lee Jones) je z většiny stejný jako ve filmu Uprchlík (1993) s Harrisonem Fordem, i tam se v týmu objevili Joe Pantoliano, Daniel Roebuck a Tom Wood. Tím ale podobnosti filmů nekončí. Po havárii na začátku filmu je Mark (Wesley Snipes) odvezen do Chicago Memorial Hospital, v níž pracoval Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) ve filmu Uprchlík (1993). Stejné je i samotné jméno hlavního vyšetřovatele Sama Gerarda, tak se jmenoval vyšetřovatel i ve filmu Uprchlík (1993). (headshot)

Reklama

Reklama