Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V aute bývalého tajného agenta Marka Roberts (Wesley Snipes) nájdu po nehode zbraň, ktorou bola spáchaná dvojnásobná vražda v New Yorku - s jeho odtlačkami! Lenže Mark býva v Chicagu a tvrdí, že v New Yorku nikdy nebol. No aj napriek jeho tvrdeniam ho zatknú. Väzňov, medzi ktorými je aj Mark, transportujú lietadlom. Transportu sa na príkaz svojej šéfky účastní aj policajný zástupca Samuel Gerard (Tommy Lee Jones). Lenže lietadlo havaruje... Posádka sa síce zachráni a podarí sa zaistiť takmer všetkých zločincov - jeden väzeň totiž chýba! Mark Roberts... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (267)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Šerifové jsou skvělý film, který tentokrát nestojí ani tak na postavě uprchlíka, ale hlavně na Lovci Samu Gerardovi. Příběh je tentokrát záhadnější než v Uprchlíkovi a míří až na nejvyšší místa tajných služeb USA. Akční scény jsou špičkově natočené, obzvlášť honička v bažinách je nezapomenutelná - některé záběry by stálo za to zvěčnit jako fotografie (nebo spíš plakáty). Pro mě rozhodně klasika a příklad dobře natočeného thrilleru - tak jako "první díl". Jo a hudbu dělal Jerry Goldsmith;) 80% ()

UncleG 

všetky recenzie používateľa

Další díl bude o tom, jak Wesleyho Snipese honí po Argentýně americký daňový úřad. Chlápci s IRS totiž nejsou takový měkoty jako US Marshals, takže se konečně dočkáme pořádnýho akčního nářezu: střílení z kulometu, hon na člunech, tanky, lodě, vrtulníky... Menší exploze, monstrózní výbuchy, tisíce mrtvých v příkopech u cesty a na konci přijde ke slovu taktická ruční atomovka. To by bylo, aby Wesley ty daně nakonec nezaplatil. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Mám rád filmy, ktoré vedia prekvapiť a nič na tom nieje, ak sa to stane až ku koncu filmu. Robert Downey Jr. hrá skvele, rovnako ako všetci ostatní áčkoví herci. Príbeh pripomína Utečenca s Fordom, čo nieje vôbec na škodu. Ja som bol nadmieru spokojný a zaujímavý zvrat ma donútil pozrieť si film znovu hneď po prvom pozretí. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa veľmi dobrý thriller s Jonesovou typickou rolou naháňača zločincov a strážcu zákona. Neuveriteľné, ako mu to prischlo. A dokonca i Snipesovi rola veľmi dobre sadla, pritom pri pohľade späť to bol viac kriminálnik než herec. Film sa dá samozrejme silne porovnať s Utečencom, trocha za ním nestíha, ale stále dosť dobré na zážitok, ktorý nenudí ani chvíľu. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Ja osobne si myslím, že tento (falošný) sequel je oveľa lepší než Utečenec. Skvelé postavičky, ktoré už poznáme, vynikajúci (áno dobre vidíte) Downey a dej, ktorý nie je objavný, no má to čo od akčného filmu požadujem - spád. (29.10.2004) -------- Keď som pred rokmi písal tento komentár, nenapadlo ma, že málokto vôbec tuší aká bola genéza vzniku tohto filmu. O tom dokonale svedčia komentáre typu "Film síce na niektorých miestach až príliš kopíruje veľkofilm 'The Fugitive' s Fordom", "Ze začátku připomínám, že je tento film podobný Uprchlíkovi", "Trochu mi to připomínalo Uprchlíka s Harrisonem Fordem" atď. Producenti utečeneckého rimejku s Fordom boli sami prekvapení jeho neuveriteľným komerčným úspechom a preto samozrejme túžili svoje peniaze investovať do podobne úspešného projektu. Príležitosť sa im ponúkla v podobe federálneho maršala Gerarda, ktorého Tommy Lee Jones stvárnil tak fenomenálnym spôsobom, že sa po tomto filme stal nielen hollywoodskou superstar, ale dokonca za túto postavu obdržal aj Oscara. Davis ani Ford v pokračovaní uzavretej zápletky zmysel (našťastie) nevideli a preto sa Gerard a jeho tím stali kľúčovými ťahúňmi tohto "sequelu", známeho dnes pod výrazom spin off. Čiže výrazná vedľajšia postava/postavy jedného filmu dostali svoj vlastný príbeh. A že zápletka stavia opäť na "lapaní" ďalšieho nezbedného utečenca? Nuž a koho iného by federálni maršáli mali chytať? Krakonoša? :-))))) (17.8.2020) ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (18)

  • Stuart Baird použil skutočných pilotov namiesto hercov, aby dodal autentickejší pocit. (Arsenal83)
  • Robert Downey Jr. nemal rád prácu na produkcii a v rozhovore krátko po uvedení o filme povedal: „Je to možno najhorší akčný film všetkých čias, a to jednoducho nie je dobré na udržanie dobrej duchovnej kondície." (Arsenal83)

Reklama

Reklama