Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti otca a dlhých rokoch prežitých v Košiciach sa vyšetrovateľ Jano Tesár vracia domov, na Záhorie. K prvému prípadu ho nový šéf stiahne rovno z cesty, skôr než stihne oficiálne nastúpiť na oddelenie, alebo sa stretnúť s mamou. Obeť, vystavená vo vinohrade ako zohavený strašiak, vyvolá veľký záujem, ale aj obavy verejnosti. Tie sa ešte vystupňujú, keď polícia zistí, že zomrel aj ďalší vinár a hlavný podozrivý je bývalý sudca. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (8)

pallok 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je to dosť dobré. Vlastne to nie je zlé. U Mitaša som zvyknutý skôr na záporáka než na slušného policajta ale celkom mu to ide. Jana Kolesárová ako policajtka v teréne? Nemyslím, že ak sa žena mračí, tak už môže byť policajtka. Mohla sa radšej prehodiť s Darinou Abrahámovou, možno by boli obe uveriteľnejšie. Dej v podstate celkom prozaický, nekonfliktný, predvídateľný, tuctový. Je to tak na jednu až jeden a pol hviezdičky. PS: Komediant (Noga) v roli súdneho lekára - trochu viac ako zle. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Nie je to zlé. Vlastne je to dosť dobré. Mariána Mitaša mám v posledných rokoch veľmi rád, ale musím priznať, že taký zlý účes som už dlho nevidel. S bradou (flashbacky) nevyzerá zle, skôr naopak, ale konkrétne táto brada je nejaká divná, určite sa nedá porovnávať s tou fantastikou, akú nahodil ako kráľ v rozprávke O liečivej vode. Jeho buddy chémia s Janou Kolesárovou nie je vôbec márna, obaja sú sympaťáci, do svojich rolí sa naplno ponorili a ako policajti sú uveriteľní. Nepreháňajú to, lebo vedia, že z takejto pozície veľakrát stačí namiesto kričania paradoxne stíšiť hlas a dosiahnu to čo chcú. Palec hore za Adriana Jastrabana ako ich šéfa; občas mu ujde české slovo, vlastne stne sa mi to páčilo, veď kto z nás rozpráva spisovne? Ďalší bod k dobru si zaslúži scenár, ktorý nie je nejak enormne prešpekulovaný (ostatne načo?), ale funguje v ňom to, že zločin (resp. to, čo mu predchádzalo) je veľmi osobné a chápeme vrahovu motiváciu. Super je, že ako v slovenskej realite, aj v tejto jedno z hlavných ziel zostane nepotrestané. Spravodlivosť a zákon sú slová, na ktoré sme si na Slovensku dávno plným právom odvykli a scenáristi to reflektujú. Scenáristom občas ujdú základné veci v policajnej práci (daktylka ozaj s trasológiou nemá nič spoločné), ale ako celok to hodnotím kladne, ako veľmi ľahký nadpriemer (žiadne rýchle a zbesilé tempo, ale pomalá hra s atmosférou a vzťahmi). ()

Reklama

mira007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak i na Slovensku zkoušejí krimi seriály a něco málo pozitiv tam i prosvítá - sympatické obsazení, možná něco málo vizuálu, ale jinak nemastné neslané. Dvě hvězdy za snahu, tak snad se to rozjede. ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa

Paráda. Jasné nie je to oscarovka ale na našu tvorbu naozaj podarená detektívka a navyše oproti Nikol je to dokonalosť a nie cringe ako sviňa. ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪️Ak Výnimočná Nikol na Markíze je priemer, tak toto je jama na latrínu. Zdĺhavé, predvídavé, zbytočne sa to berie vážne ako tá najdôležitejšia americká kriminálka, kamera pôsobí štýlom, že si kameraman skúšal novú kameru a novo naučené spôsoby záberov z jednodňového školenia, každých pár sekúnd v scéne totiž nasleduje strih a pohľad kamery na hrdinov z iného uhlu, čo má zmysel asi len pre tvorcov. Rovnako prefláknutý Mitaš, ktorý už vyskakuje z každého produktu je snáď otravnejší ako Pauhofová,⚪️Z celého konceptu zase strieka taká tá oslizlá jojkárska televíznosť, ktorá nie a nie sa pustiť. Ak chceli tvorcovia napísať niečo ako Prípady prvého oddelenia, tak zase krok vedľa a márna snaha, ono sa stále viac potvrdzuje, že slovenská seriálová tvorba dokáže dobre fungovať, iba ak adaptuje nejaký licencovaný produkt, a aj to je vlastne otázne.⚪️ ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama