Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikol v rámci svojej pravidelnej šichty upratovačky omylom zhodí zo stola spis, ktorý sa rozsype na zemi a ona v ňom, ako ho upratuje naspäť, nachádza nezrovnalosti. Prepíše na vyšetrovacej stene fakty, policajti si ju predvolajú s tým, že majú podozrenie, že má s prípadom niečo spoločné. Ale prichádzajú na to, že má 1Q 160 a že dokáže vidieť súvislosti úplne inak, ako ostatní. Polícia jej ponúkne prácu konzultantky, ktorú ona najskôr odmieta, ale napokon sa rozhodne pre barter. Ona bude pre nich pracovať a polícia sa bude snažiť nájsť jej bývalého priateľa, otca jej najstaršej dcéry, Romana, ktorý náhle zmizol pred 15 rokmi. Robí to preto, lebo jej dcéra fakt, že nemá otca, nesie veľmi ťažko. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (12)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Od odpadu zachránil prvú časť len koniec, ktorý nastolí nejaké zaujímavé či prekvapujúce témy, inak čistá katastrofa. Ktorý idiot píše také scenáre? Prečo musí byť hlavná postava extrémne múdra, no správa sa ako Helga od výčapu? Absolútne rušivé herectvo Pauhofovej dostáva pôvodne zaujímavý námet do sfér klasickej mainstreamovej stoky. ()

carly 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvy diel prijemne prekvapil. Nikol j zaujimava postava a Tana ju hra skvelo. Ostatne postavy sa nemali az tak cas prejavit, ale sefka aj trpiaci vysetrovatel boli obaja super. A nahodili aj dlhodobu osobnu linku. Ak si to udrzi aspon takuto uroven, tak to budu celkom prijemne stravene vecery. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Zabolel ma život, zase raz pri slovenskom seriály. Som ochotný to pozerať ďalej len kvôli Táničke, tá to tam drží. Inak je to číra zloba, od obsadenia až po námet. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nie až také zlé, ako iné seriálové projekty tejto televízie, ale všetko len vďaka Táni, ktorá prekryje všetky ostatné postavy. Nie je to teda Dempsey a Makepeacová ale skôr Makepeacová a komparz. To celé v nejakom nepodstatnom príbehu, ktorý odrazu vyústi eo záveru. ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

⚪Očividne si Markíza popri natáčaní Jojkárskeho Ultimáta vypožičala hercov a jedným vrzom nakrútila aj toto, keďže tak polovica osadenstva je rovnaká.⚪Ale teraz vážne. Ak chceme hovoriť o tom, ako celý seriál pôsobí, tak absolútny brak to nie je, dokonca tie detektívne zápletky majú väčší ráz ako samotné odpadové Ultimátum, druhým dychom však treba dodať, že seriál je licencovaný, a teda možno hodnotiť iba adaptáciu, nie nápady.⚪V rovine herectva je to značne prestrelené postavou Pauhofovej, ktorá síce má pôsobiť ako milá a jemne strelená matka, no väčšinu času budí dojem fúrie, ktorá nie, že je geniálna, ale nevie, kde je sever, správa sa ako prerastené dieťa a i jej hlášky občas pôsobia otravným dojmom. To, že dialógy často šuštia papierom je vec druhá, veľa informácií sa divákovi servíruje neprirodzene cez obšírne nerealistické dialógy. Ale to by tiež v našich končinách prešlo.⚪Ak ale prejdeme k samotnej pôvodnej francúzskej verzii a jej námetom, sme na tenkom ľade - podivné, narýchlo poprepájané dejové linky a náhodne servírované informácie, ktoré do seba západnú narýchlo až v závere nie každému divákovi budú po chuti - nepôsobí to ani realisticky a divákovi sa v tom dá slušne strácať. Už zápletka tohto dielu má niekoľko postáv, ktoré sú do počtu, zbytočné a vďaka očividnej epizodickosti sa už nikdy neobjavia, takže je otázka, na čo tam boli. To, akým spôsobom prichádza Pauhofová na odhalenia je zase úplné fantasy, na ktoré sa ani Sherlock nechytá.⚪Ak chce niekto zrovnávať s Einsteinom na Prime, toto je o pár úrovni vyššie, keďže jednak je predloha z Francúzska a nie Nemecka (to o sebe dosť napovie) a jednak si v tomto seriáli (zatiaľ) odpustili digitálne lietajúce vzorce, slovíčka, vetičky okolo hlavnej postavy a celý koncept nepôsobí až tak lacno.⚪Seriál netreba démonizovať, pilot skôr priemer, nič zahanbujúce, i keď to neustále spájanie Pauhofová-Maštalír je snáď už nejaká úchylka.⚪ ()

mac000 

všetky recenzie používateľa

Kdo viděl české zpracování francouzské licence, může (či spíše musí) srovnávat. Děj epizody je hodně podobný, ale dialogy mi připadají možná trochu vtipnější, výkon Pauhofové trochu odvázanější něž Dykové. ()

oasismanik 

všetky recenzie používateľa

Tak po dlhých rokoch dorazil tento typ kriminálky aj na Slovensko. Vyšetrovací tím, ktorému pomáha pri prípadoch výstredná postava mimo branže /Mentalista, Monk, Vtierka Castle.../. Nie je to až také zlé, Táňa je na naše pomery pomerne solídna herečka a do tej trápnosti to nespadá až tak často ako sme pri našej tvorbe zvyknutí, určite to ale nie je niečo, čomu by som chcel dalej venovať čas... ()

a0001 odpad!

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia ktorí majú podstatne nižšie IQ ako hlavná postava, ako to tak asi len môže dopadnúť.. Takže takto : Nikol je teda maximálne tupá jak baganec, triviálne veci nevníma, nechápe, tvári sa ako vybehaná šlapka z Krížnej. A ten predvídatelný, primitívny, jednoducho tupý scenár. Tento seriál bude tragédia... Nemusím byť Nostraldamus a ani to ďalej pozerať aby mi to bolo jasné. ()

De Large odpad!

všetky recenzie používateľa

Skutočne naivné predstavy o kriminalistike. O hlúpych policajtoch, ktorých vyškolí upratovačka s IQ 160. Okrem toho, hrá tam Pauhovofá, ktorú som mal ako herečku naozaj rád. Ale bola medzi tou háveďou, ktorá v pred 2 rokmi podporovala tú zberbu mafiánov, analfabetov a imbecilov, ktorí sú teraz vo vláde. Áno, aj ona sa zaslúžila o to, že slovenský národ trpí !!! Teraz jej to vraciame !!! ()

countOlaf 

všetky recenzie používateľa

Táni Pauhofovej uverím uplne čokoľvek. Veľmi vydarená a vtipná kriminálka, kde jej výborne sekundujú aj ostatní, aj vedľajšie a epizódne úlohy tu hrajú skvelí herci. Veľmi sa bavím a nemôžem sa dočkať ďalšej epizódy! ()

tein odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Plejada prisernych hereckych vykonu a nejhorsi je Pauhofova. Tato roztaznozka se skvele hodi do roli lacinych stetek a pitomych hus do stupidnich tzv romantickych komedii, ale hrat vaznou roli nebo dokonce nekoho s IQ nad 100 je zcela nad jeji moznosti. Cekove tento serial pusobi desne amatersky a dost levne. Nechapu jak mohli takhle klesnout kdyz to delaji podle zahranicni predlohy uspesneho serialu. Naproti tomu ceska verze "Pripady mimoradne Marty" je uplne jina liga o nekolik levelu vys, a je to opravdu po case dobre a zajimave odvedena prace. Zato tato prisernost se sledovat proste neda, ()

Reklama

Reklama