Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

V limitovanej sérii napínavého trileru Agenti budúcnosti sledujeme skupinu FBI agentov v troch odlišných časových obdobiach, ako zápasia s obrovskými zmenami v čase, keď americký systém trestného súdnictva mení umelá inteligencia. Seriál nás prevedie niekoľkými desaťročiami a prelínajúcim sa dejom, skúma povahu súdnictva, ľudskosti a ilustruje rozhodnutia, ktoré robíme a ktoré definujú naše životy a to, čo tu po sebe zanecháme. Hlavnými postavami sú Tayo, jeden z najneortodoxnejších agentov, ktorí kedy pracovali v úrade, a Poet, jedna z najúspešnejších tajných agentiek všetkých čias. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Rozhodne zaujimavy otvarak s pouzitim systemu pokrocilej umelej inteligencie v sluzbach FBI v blizkej buducnosti. Ta je nakoniec vyuzivana uz davno i v sucasnosti. A hoci premisa jej mozneho zneuzitia bola pouzita uz v Minority Report (2002), a i utla Kate Mara je prototyp "kacatka"/agentky, ktore je tu snad dekady od mlcania jahniat, ma to cosi do seba. Aj ostatne charaktery nie su uplne marne a striedanie linii minulosti, pritomnosti a buducnosti v kazdej epizode su zaujimavym prvkom. Co ma sklamalo, je to, ze kvalitnejsie diely v druhej polovici rozoberajuce urcite filozoficke otazky v suvislosti s pravomocami, kompetenciami, ci "vynimkami" v suvislosti s vyuzivanim A.I. sa uplne skratkovito a naivne skoncili v poslednej casti. Ta mi nazor na serial stiahla o hviezdu nadol a pripomenula mi, ci este po druhej epizode som nevedel, ci ostanem serial sledovat. Serial vsak svojou aktualnostou v nasej dobe, v dobe raketoveho nastupu vyuzivania A.I. ma co ponuknut, zial prevedenie nie je dotiahnute. Slabsi priemer. 45% ()

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Origin i epilog Minority Report a zároveň zajímavej pohled na rekrutaci, výcvik a následnou práci v terénu FBI agentů. Bohužel ani jedno z toho není úplně dotažený, takže to může působit poněkud zmatečně, aniž by to přinášelo něco echt nového. Totalita a policejní stát s AI v centru, what else is new? Zároveň s tím je však nutno dodat, že to je suprově natočenej techno thriller s několika překvapivě skvělými sekvencemi a hlavně neskutečně nabouchaným castem (Brian Tyree Henry a Kate Mara to šíleně táhnou), kterej mi bránil většinu času v tom se nudit. Finále sice kapánek přetažený za vlasy a dost uspěchaný, do toho prvotního konceptu podle mě moc nezapadalo (něco takového bych čekal po šesti řadách a ne osmi dílech), ale formát minulost/současnost/budoucnost se jinak osvědčil a jako fajn jednohubka pro fandy žánru to rozhodně funguje. 7/10 ()

Reklama

Reklama

Reklama