Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Psychiatrička chce za každou cenu ochránit mladou pacientku, která utekla ze záhadné sekty. Vezme ji proto k sobě, ale ohrozí tím svoji rodinu i vlastní život. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (54)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Nesourodý, netajemný, nudný, rovnoprávný. Kolik milionů přiblblejch hororů na téma vymletejch satanistickejch šašků v kapucích tady vlastně máme? Dobrý, film je film a má hodinu a půl, ale jakýho intelektuálního fantoma napadlo udělat na tohle téma osmidílnou sérii, to by mě fakt zajímalo... Nic tady nejde k sobě; označení horor k atmosféře, muzika k titulkům, psychologický žvásty k chování postav, a ten poměr zastoupení menšin k počtu postav se už taky pomalu vymyká kontrole. Ve dvou epizodách byla cejtit naděje, že se konečně přidaj i napětí se zábavou, ale zůstalo jen u zbožnýho (pardon, satanova) přání. ()

Skeksis odpad!

všetky recenzie používateľa

Zase jedna stupidita pre tínedžerov zamaskovaná na čosi hlbšie a lepšie. Zabrzdení magori sto rokov či koľko veria, že keď majú pleseň na kukurici, treba niekoho upáliť. A jednoznačne ženu. A musí byť z toho ešte celá nadšená a cez plamene sa usmievať. Ale jedna psychopatická vypúlená piča si povie, že nie, a utečie do sveta. A tam bezprízorne púli oči ďalej. Polovicu seriálu sa tam riešia tínedžerské problémy, takže tam je asi ten diabol. ()

Reklama

xLIGHTx 

všetky recenzie používateľa

Celkom dobre sa na to pozerá (zatiaľ pozreté štyri diely, ale dáko stále nemám chuť pokračovať), no ostáva to stále akosi vo vodách priemernosti. Či to zaradiť do žánru horor, no neviem, ani nie. Viac asi dráma/mysteriózny/thriller?/krimi. Isto, nechýba ani klasická, nasilu natískaná Netflix LGBT propaganda + korektnosť, ako inak ;). Nuž, po tom, čo pokiaľ viem Netflix žiaľ zrušil druhú sezónu Archive 81 tento nový seriál mi nepríde ako adekvátna náplasť (možno tam ani nebola taká ambícia). Trochu je to mdlejšie a naťahované. Fanúšikovia hororu vlastne mnohé prvky už zväčša niekde videli, aj čo sa týka témy, "mystery" záležitostí. Takže niekedy seriál akoby už ani nevedel alebo nechcel ničím prekvapiť diváka (možno je to viac cielené na mladšie publikum, asi aj preto je to také, aké to je). Skôr to pôsobí ako povinne odvedená rutina. (*Pred rokmi sa ma známy spýtal, či vôbec vie Netflix spraviť aj nekvalitný seriál, hm, už nejakú dobu sa to nepýta... A nejako sa mi zdá, že to ide s týmto streamovacím gigantom viac a viac dolu vodou. Hoci zase s aktuálnym Dahmerom sa menovaná spoločnosť dosť blysla.) Priebežne, zatiaľ ***. ()

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Označení horor, je poměrně zavádějící. Jedná se spíše o lehce temnější seriál. Námět je fajn, ale výsledek spíše průměrný. Kdyby z toho byl dvouhodinový celovečerák, užil bych tohle víc. Všelijaké sociální / vztahové vsuvky byly pro mne spíše na obtíž a nenavázal jsem s charaktery postav žádné pouto. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

V komentároch sa zase raz stretol výkvet tolerancie a porozumenia. Tí miernejší píšu, že im vadí príliš rodinné uchopenie seriálu, pripomínajúce až telenovelu. No to inak veľmi nejde, keď ústredná rodina si pozve domov (bývalú) členku sekty. Celá dynamika príbehu pramení z ich vzájomných interakcií. Ostatní komentátori potom riešia svoje predsudky voči orientácii a farbe pleti vedľajších postáv, ktoré nie sú nijak rušivé. Mne sa síce zdali viaceré dôležité dejové línie zúfalo odfláknuté (spoliehať sa, že všetko napraví prípadná druhá séria, však nemienim), takže zatiaľ 2*. No z úplne iných dôvodov, ako nejaká korektnosť. Tým, ktorí ju riešia, odporúčam, aby sa začali dívať, ako vyzerá súčasný svet. Ja napríklad robím vo veľkej firme. Ale konkrétne v mojom tíme je asi iba 15 zamestnancov, z čoho sú 2 Číňanky. Partnerkin najlepší kamarát je gay. Môj život je asi potom tiež multikulti propaganda. Len škoda, že ma za to nikto neplatí. Mohol by som sedieť doma a spievať si We make an offering to end our suffering... ()

Galéria (171)

Zaujímavosti (1)

  • V epizodě čte Suzanne (Emily Deschanel) fiktivní knihu „The Cult Of The Cult“ od spisovatelky Pamely Hawkins. Na přebalu knihy jsou vrazi Zodiac, David Berkowitz a Jim Jones. (Kejf.)

Reklama

Reklama