Reklama

Reklama

Šampióni

(festivalový názov)
  • USA Champions (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bývalý basketbalový tréner nižšej ligy Marcus Marakovich (Woody Harrelson) má súdom nariadené riadiť tím hráčov s mentálnym postihnutím. Čoskoro si uvedomí, že napriek svojim pochybnostiam môže tento tím spoločne zájsť ďalej než si kedy predstavovali. (Arsenal83)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (23)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Príjemný pohodový športový film, ktorý síce neprináša absolútne nič nové (že je to remake som netušil, ale ani ma to neprekvapuje) a je plný klišé, ale jak plynula stopáž, tak znova všetky zafungovali a nakoniec som bol rád, že sa ten nie až tak veľký parchant tréner polepšil a všetky postavy nakoniec došli k svojmu vysnívanému happyendu (vrátane šoumena, ktorý sa nakoniec trafil, pokiaľ ste nevynechali záverečné titulky). Prekvapivo sa režisér nechutných komédií Farrelly krotil a až na jednu scénu so zvracaním, to bolo v pohode. Predsalen sa ale prvá polovica filmu rozbiehala pomalšie a dúfal som, že to bude vtipnejšie. Priestor pre niečo intenzívnejšie tu evidentne bol. Podľa hodnotení je na to originál lepšie. Takže pre divákov originálu je remake asi zbytočný, ale pre ostatných (hlavne fanúšikov Harrelsona) to je povinná príjemná jazda. A downiaci boli ako vždy roztomilí. 7/10. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

klasický příběh o tom jak jeden looser dostane za trest na starost trénink jiných looserů, aby si k sobě následně hledali a našli cestu o on si uvědomil co je důležité. Champions jsou v jádru hodně feel good sportovní komedie/drama, které sice jede podle šablony, ale nepřijde mi, že se Farrelly snažil o něco víc. Škoda zbytečně přetažené stopáže, protože jinak bych klidně šel i na čtyři,,,60% ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný španielsky film som síce nevidel, takže nedokážem porovnať na akej úrovni je tento americký remake, ale ja osobne som s výsledkom celkom spokojný. Cholerický cynik Marcus si po nepríjemnej skúsenosti s alkoholom môže vybrať medzi väzením a trénovaním mentálne postihnutého tímu. Voľba je teda jasná, a tak sledujeme nielen zlepšujúcu sa formu nevšedného tímu, ale aj prerod Marcusovej osobnosti z cynika na empatického človeka. Veľmi sympatický film, ktorý človeka pohľadí na duši a zároveň zvyšuje sympatiu s mentálne postihnutými ľuďmi, ktorí sú často terčom posmeškov a nevyberaného správania ich okolia. Film mal okrem spomínaných posolstiev aj kopu skvelých hlášok s dôvtipom a milo ma prekvapil aj Woody, ktorého ja osobne až tak nemusím. Super, za 4* určite (jedna hviezda dole za ten čiastočný idealizmus, ktorý pôsobil nereálne). ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Skvělý Woody Harrelson, šmrncovní Kaitlin Olson a jedna vtipná a trefná hláška, kterou jsem (pochopitelně) zatím v žádném americkém filmu neviděl. Zbytek pouze nejotřepanější klišé sportovních feel-good filmů v průměrném scenáristickém balení. Ale čekali jsme snad od Farrellyho více? ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Mám pro bratry Farrellyovy slabost. Už když nám hned napoprvé nadělili Blbého a blbějšího tak se jednalo o lásku na první pohled. Myslím že nás posledních 20 let nikdo nedokázal zásobovat trapnějším a přitom stále ještě vtipným humorem než oni. Jenže se rozpadli. Peter šel točil ambiciózní podívanou a o Bobbym nebylo dlouho slyšet. Až doteď.... a musím říct, že to tam pořád ještě je. Taková ta vlídnost k outisiderům společnosti, kterých by se každý snob štítil . Tentokráte se tedy pohybujeme v prostředí mentálně postižených, které baví basketbal. Na scénu přichází Woody Harrelson (toho herce opravdu můžu) a nuda to rozhodně není. Samozřejmě je to opět zbytečně dlouhé, mohlo to být lepší atd. Jenže mě to prostě stačilo. 60% PS: Příští film Bobbyho Farrellyho si klidně dám s chutí znovu. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (2)

  • Film sa natáčal vo Winnipegu a Selkirku (Kanada) od novembra do decembra 2021. (Arsenal83)
  • Hráči basketbalového tímu sú reálne zdravotne postihnutí herci. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama