Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh dvoch starých žien, ktorý dokumentuje, ako ťažko znáša človek každé narušenie sumáru životných istôt. Prvá zo žien by mohla byť vlastne šťastná - deti sa o ňu postarali. Bez finančných ťažkostí mohla dožiť život v malej mestskej garsónke, do ktorej ju syn presťahoval z vidieka. Tá druhá sa vrátila po rokoch z cudziny, aby ešte raz uvidela miesto, kde sa narodila. Rozsiahla stavba vodného diela na Liptove pohltila aj jej rodisko. Obidve ženy sú na sklonku života. Búrili sa proti tomu, aby natrvalo zostali na periférii vzťahov, bez domova, lásky detí. A ich osobné vzbury neboli bezvýznamné - pomohli upriamiť pozornosť ich detí k skutočným hodnotám života. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Sčasti poetický film, ale nenudil ma, a jeho pohľady na prežívanie staroby mi neboli cudzie, hoci mám k tomu ešte dosť ďaleko. Retrospektívy nedávajú divákovi veľa odpovedí v pátraní po minulosti postáv, pretože to vôbec nie je cieľom. Keby som pred pár dňami nevidel Bergmanove Lesné jahody, nemal by som s čím porovnať, a porovnanie je to celkom vyrovnané. –––– Neuviedli moje meno. Podľa plagátu neúčinkujem! Pozná vôbec niekto moje meno? –––– Po strate blízkych čas v kostiach zabolí. ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Velmi zajímavě pojatý i příběhově propojený TV film s vizáží celovečeráku, velice slušnou dávkou psychologie, skvělým herectvím a emotivní hudbou. Snímek o hledání vlastní domoviny, svého místa pro další život, ale i smrt. Pro mě v rámci svého žánru opravdu povedené. Hodně sympatické také je, že Radoslav Brzobohatý hovori po slovensky svým vlastním hlasem. ()

Reklama

retroslovak 

všetky recenzie používateľa

Musím napísať, že tento film ma veru bavil od začiatku do konca. Poeticky ladený, pre niekoho určite nudný no pre mňa osobne veľmi zaujímavý aj hereckým obsadením, hudbou a taktiež sa mi páčilo svojské zobrazenie minulosti a spomienok ako keby v hmle. Myslím si, že vynikajúco spracované televízne dielo. Emil Kočiš patril skôr ku rozhlasovým autorom a preslávil sa najmä rozhlasovou hrou Záhadný rýchlik, za ktorú získal v roku 1968 hlavnú cenu na 1. ročníku festivalu pôvodných slovenských rozhlasových hier na Táloch. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (1)

  • Scénář vznikl podle Kočišovy rozhlasové hry „Záhadný rýchlik“ (1968). (Přemek)

Reklama

Reklama