Reklama

Reklama

Čekat na mrtvého muže je dobrým důvodem k životu. Lee Egan, bezvýznamný losangelský kriminálníček, je odhodlán vypadnout z města a začít nový život. Jako svůj poslední zločin vymyslí dokonalou krádež šperků v Palm Springs a požádá svého staršího bratra Roye, aby mu pomohl. Roy, mazaný zloděj, který si na vzdáleném Středozápadě úspěšně vybudoval vlastní život v anonymitě, podlehne emocionálního nátlaku svého bratra a souhlasí, že s ním do toho půjde. Události však nabírají rychlý spád a ve chvíli, kdy je Lee zavražděn, se Roy vydává na cestu odplaty, aby pomstil smrt svého bratra. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie (24)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"I'M MY OWN POLICE." --------- Harvey Keitel exceluje v tejto exemplárnej deväťdesiatkovej krimi režbe, ktorú režisér Irvin vypiplal do detailov a kde už hneď otváracia úvodná sekvencia s prímesou tmavej šedej naznačuje, kam sa bude City of Industry uberať. Ďalšiu hlavnú úlohu mimo Harveyho si strihlo samotné mesto Los Angeles a jeho koridory, ktoré sú v nadštandardne veľkom počte zachytávané a v mnohých scénach slúžia ako dôležitá kulisa, a tiež interiéry – domov, apartmánov, motelov, high-rise kancelárií, striptízových barov – bez ktorých by tá správna atmosféra nemohla byť dotvorená. A hoci nemám prakticky čo vytknúť, z tej predstavy, že mal film pôvodne produkovať Michael Mann, hl. rolu stvárniť Kevin Costner a rozpočet mal byť 4x väčší, ma úplne mrazí a z jej nenaplnenia prekyprujem smútkom. Čo už, zrejme ale i tak nie je dôvod banovať, nakoľko je tento Irvinov počin viac než uspokojivá "náhrada." Ďalšiu menšiu rolu tu hrajú ešte Famkine dlhé nohy, ale o tom potom. Za "odporučenie" ďakujem jednému a jedinečnému dokumentu Los Angeles Plays Itself a J.F.B., veď ty vieš, čo máš robiť x) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Obohrany pribeh o lupezi, zrade a naslednej pomste. Ma to podobnu atmosferu ako reziserska verzia Gibsonovej Odplaty. Co je styl, ktory mi vôbec nesedi aj keby bol podany dokonale. Ale John Irvin je prinajlepsom tuctovy remeselnik, takze ani potencial tohto zanru naplno nevyuzil. Vizualne to na mna pôsobilo fadne. Najviac ma sral hlavny hrdina Keitel, ktory sa msti. Behom celeho filmu som vôbec netusil ako sa vlastne citi. Neprejavoval ziadne emocie a v jednu chvilu sa ho dokonca niekto spytal, ci spi alebo vôbec vnima. Takze to vyzeralo, ze sa mstil len preto, lebo to proste bolo v scenari a rovnako ako jemu to bolo u prdele aj mne. Ani ostatne postavy vratane zaporaka sa nejak extra nepredvedu napriek solidnemu obsadeniu. Asi najviac ma potesila mladucka Lucy Liu, ktora ukazala svoje male prednosti. Kdejaky chlap ma sice väcsie kozy, ale snaha sa ceni. Skoda, ze sa tak nepredviedla aj v Odplate. Najväcsim plusom je, ze to nebolo absurdne prekombinovane. Vysledkom je ten natuctovejsi priemer aky si viete predstavit, ale ak mate radi tento typ mstitelskych filmov tak je to raz pozeratelne. 5/10. ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Vďaka brilantnej audiostope (náhle industriálne vpády do hudby, jazzová trúbka vystihujúca temnotu a skazenosť mesta, podtrhnutá v ruchovej línii často prítomnými sirenámi policajných áut) je samotné mesto popri presných hereckých výkonoch ďalším nezabudnuteľným, i keď vedľajším aktérom deja. City of Industry je priamočiarým, nekompromisným, ale o to úprimnejším pozdravom z konca storočia smerom k old-school noirom z ich "zlatého" obdobia o polstoročie dozadu. Čistý koncentrát, bez postranných prímesí, "malý" film a silný divácky zážitok. ()

Douglas 

všetky recenzie používateľa

Takové filmy se už dneska netočí, povzdechnul jsem si po velmi pozdní projekci filmu, o němž bych nikdy nepředpokládal, že jej v karlovarských prostorách uvidím. Gangsterka o muži, který má sice už svá léta, ale jeho pomstě nikdo nezabrání, zpracovává nejklasičtější příběh žánru až nevídaně staromódním stylem, kdy se drsní hrdinové nezdržovali sexuálními dobdrodružstvími a se zarputilým výrazem v tváři nelítostně rozkopávali držky padouchům. Sebedestruktivní povaha, buldočí trpělivost, léta praxe a drsné hlášky v koutku úst... Harvey Keitel se chopil role s evidentním potěšením a je radost na něho koukat, když přes všechna zranění a překážky postupuje stále vpřed špínou velkoměsta, ulicemi, které jsou temné více než jen nocí a zpoza každého rohu může kdykoliv vyskočit bastard, co vám vrazí nůž do žeber. Kdyby se ve filmu neobjevovala současná auta a notebooky (výborná scéna!), mohlo klidně Průmyslové město vzniknout v padesátých letech, kdy se noirové gangsterky těšily největšího rozkvětu své slávy. Režisér John Irvin vystřihnul unikátní kousek, který se legendárním vzorům blíží ještě mnohem víc než Helgelandova Odplata... ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

City of Industry je drsná krimi gangsterka starej školy. Jednoduchý (dnes už dosť predvídateľný) príbeh, presne vymedzené pole pre postavy, zručná remeselná réžia. Režisér John Irvin v nej vzdáva hold filmom, ktoré miloval v mladosti. Najlepšie na filme je herecké obsadenie. Všetci si odvádzajú slušné dramatické výkony, Stephen Dorff je výborný bezcharakterný psychopat, Harvey Keitel ideálny loajálny tvrďas. Dobrý film, ale údernosť najlepších kúskov žánru (najnovšie Training Day) nedosahuje. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles a jeho okolí. (Real Tom Hardy)
  • Film mal mať pôvodne rozpočet $30,000,000 amerických dolárov a Kevina Costnera v hlavnej úlohe. Nakoniec však rozpočet klesol na $8,000,000 a žezlo hlavnej úlohy prevzal Harvey Keitel. Výkonným producentom mal tiež pôvodne byť Michael Mann. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama