Reklama

Reklama

Jízda života

všetky plagáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Mully přišel o matku. Jednoho dne zjistí, že jeho zadlužený otec krade peníze, které si na jejím účtu naspořili. Chlapec v zoufalství sebere zbylou částku a unese taxík. A je v šoku, když na zadním sedadle vozu najde Joy s dítětem. Pro ženu je těžké zvládat mateřské povinnosti a chce proto svěřit své dítě kamarádce, která ho bude vychovávat jako vlastní. Společně s Mullym se vydává na zběsilou cestu napříč Irskem. Kradou auta, stopují, jezdí trajekty a prorážejí policejní zátarasy. Mullyho otec je pronásleduje a Joy se zoufale snaží uniknout a udělat za svým dosavadním životem tlustou čáru. Mezi oběma outsidery vzniká pevné pouto. Ačkoli se oba cítili rodiči nemilováni, mají si navzájem co nabídnout. (HBO Max)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (8)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Road movies mám celkom rád, takže už len preto som do Joyride pustil. Tématika je dosť vážna, miestami až depresívna. Ale nemôžem si pomôcť, ten mladík Mully mi bol dosť nesympatický a jeho drzosť mi išla aj dosť na nervy. Celkovo mi však celý film prišiel dosť ťažkopádny, a bohužiaľ aj dosť nudný - či už po scenáristickej alebo dialógovej stránke. Inými slovami, od Joyride som čakal niečo viac, niečo lepšie. Táto "jazda" ma žiaľ nebavila... 1* ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Road movie může být buď extrémně zábavná, že Vám sedne v každých detailech, ve všech ohledech. No a nebo bude klasická na nějaké téma, během kterého se něco děje, vlastně to není ani vtipné, sem tam ani moc zábavné, ale z podstaty věci je to road movie, takže víte, že to nebude mít zbytečně dlouhého trvání. Takže to s ní vlastně bez zásadních stavech na mysli přežijete. No a Jízda života je přesně ten typ filmu. ()

Reklama

Janega 

všetky recenzie používateľa

Po 10 minútach pozerania filmu si hovorím, či mi niečo ušlo alebo ten dej fakt nedáva zmysel. Musel som si prečítať synopsu filmu, či som správne pochopil, že  dospelá žena s bábätkom dovolí v pohode chlapcovi, aby ich ukradnutým autom niekde vzal, pričom obaja sú si cudzí a nemá žiaden zmysel, aby spolu cestovali. Keď som zistil, že som to pochopil správne, tak som tú absurdnú zápletku prestal riešiť a pozeral celkom príjemný road movie o zbližovaní sa dvoch rozdielnych ľudí, ktorých spája len život bez lásky. No a potom prišiel záver. Konkrétne scéna, kde sa chlapec topí a táto scéna bol totálny fail, ale totálny. Viem, že potrebovali nejaký twist, aby to skončilo, tak ako to skončilo, ale jednoducho tá scéna bola blbá. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Road movie, v rámci ktorej dva duševne poranené osoby sa snažia vysporiadať nielen zo sebou ale aj s vlastnými problémami. Spolupráca mladej (Charlie Reid) a staršej generácii (Olivia Colman) funguje na slušnej úrovni, film nad vodou však jednoznačne drží Olivia Colman. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

veverysiak 

všetky recenzie používateľa

Rád si raz za čas kuknem realistickú drámu a na Ostrovoch väčšinou nesklamú, uznávam, že to mohlo skončiť tvrdšie a hodnovernejšie, ale to asi nebolo cieľom, Olivia mi už dlhší čas neskutočne reže a ani tu ma nesklamala, znovu k nej zapasoval zaujímavý a celkom silný príbeh, k tomu silný hudobný podmaz a dotvárajúce írske prostredie, takže 75%. ()

Reklama

Reklama