Reklama

Reklama

Michael Kocáb - rocker verzus politik

  • Česko Michael Kocáb – rocker versus politik (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Etapy života Michaela Kocába postupujú od kľúčových momentov detstva, mladosti a dospelosti až po zrelý vek, cez ktorého perspektívu sa pozerá na seba a svoj doterajší život. Režisérka Sommerová nachádza hlavnú postavu v stave životnej harmónie vo vzťahu k minulosti, prítomnosti a prorocky aj budúcnosti, čo pozitívne potvrdzujú členovia jeho rodiny v intímnom rodinnom prostredí. Závažnejšou rovinou dokumentu je odkrývanie zdanlivo nezlučiteľných osobných postojov rockového hudobníka a umelca, ktorý stále intenzívne tvorí a žije a politika, ktorý nekompromisne presadzuje slobodu, ľudské práva a demokraciu, ale paradoxne sa tak stáva súčasťou establišmentu, voči ktorému sa musí každý “poctivý rocker” vymedziť… Režisérka Olga Sommerová tieto témy evokuje a necháva na divákovi, aby si vytvoril vlastný názor. Výsledkom je portrét umelca a politika, ktorý namiesto očakávanej “nekompromisnej zúrivosti” starého rockera ponúka životný optimizmus sprevádzaný sympatickou pokorou k úspechu a sebaironickou reflexiou vlastných chýb a omylov. Rockerstvo sa nepochybne prejavuje v tom, že nejde o bilanciu vlastného života, ale o úprimný a poctivý pokus opísať princíp vzdoru proti totalite a lásku a vieru v slobodu, umeleckú i politickú. (CinemArt SK)

(viac)

Diskusia

Honza8

Honza8 (hodnotenie, recenzie)

Rocker a politik jo? Ani jedno, ani druhý. Další sebestředný a maximálně nesympatický "člověk". Ale roztrhl se nám pytel s propagandou sama sebe a je to vše na blití. Příšerná doba, plná zaprodanců a řitních alpinistů si točí vlastní agitku a ještě to jde do kin a ovce na to chodí a platí vstupné :D. Pět hvězd = na čele nápis DEBIL.... stejně jako rouškaři v létě, nebo v autě. A tady další....

na príspevok reagoval mavin

Súvisiace novinky

Finále Plzeň 2022 se blíží!

Finále Plzeň 2022 se blíží!

22.09.2022

Už po 35. se uskuteční filmový festival Finále Plzeň. Oslavy českého filmu budou v západočeské metropoli probíhat od 23. do 28. září. Během šesti festivalových dní můžete zhlédnout největší trháky… (viac)

Reklama

Reklama