Reklama

Reklama

Vitaj doma, brate!

  • angličtina Welcome Home! (festivalový názov)
Trailer

Obsahy(1)

Marína prichádza k rodičom do Báčskeho Petrovca, aby im predstavila svojho snúbenca, slávneho spisovateľa Zoliho. Zarytý abstinent a vegetarián to najskôr nemá v dedine preslávenej klobásou a pálenkou vôbec ľahké. No len dovtedy, kým všetci uveria, že o nich Zoli napíše knihu a konečne sa preslávia po celom svete, ...takmer všetci! Maríninho otca Karola by malo tešiť dcérino šťastie, avšak príchodom Zoltána sa prebudí ťažoba tajomstva, ktoré malo zostať navždy skryté. Slnko rozpaľuje horúcu srbskú planinu a slovenská rozbuška s balkánskym temperamentom o chvíľu vzbĺkne. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (28)

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Príbeh malej slovenskej komunity v srbskej Vojvodine, ktorá sa musí pasovať s nástrahami každodenného života. Herecké obsadenie: Toto je to jediné, čo som ochotný hodnotiť. Všetci sa snažili o nijaké to herectvo ale ako sa hovorí, z hovna sa nedá upliesť bič. Vyzdvihol by som výkon Maríny Dir, ktorá tu na CSFD nie je uvedená ani v obsadení aj napriek tomu, že sa jedná o jednu z hlavných postáv. Prevedenie a pocity: Príbeh balansuje na hrane komédie a drámy kedy neviete čo máte brať vážne a čo nie. Téma srbskej menšiny je, teda aspoň pre mňa absolútne nezaujímavá a režisér ju nevedel ani zaujímavo podať, tak to je nula bodov. Raz či dva razy som sa pousmial ale inak na mňa film pôsobil ako artová sedlačina. Podobne veci nemusím. Pridaná hodnota: Pohľad na život v srbskej Vojvodine. 20% ()

Prubner 

všetky recenzie používateľa

Zaslouží si to jednu hvězdičku za neokoukané téma slovenské menšiny žijící ve Vojvodině. Jinak ale film trpí začátečnickými chybami scenáristy i režiséra (obojí P.S.Butko). Film má mnoho postav a špatně napsaný scénář, který se rozpadá na jednotlivé epizody a honí příliš zajíců najednou. Realizace zase trpí nevyrovnanými výkony neherců a režisérovou nezkušeností. A ani jako komedie to moc nefunguje. Kuriozitou je účast Martina Hofmanna v pětiminutové roli slovenského premiéra. ()

Reklama

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Po 40-ti minutách to vzdávám. Od začátku řeším zásadní otázku, jestli se to bude víc podobat Troškovi, nebo Kusturicovi. A i když se nakonec přikláním spíš ke Kusturicovi, což je určitě ta lepší varianta, tak to Kusturica rozhodně není. Je to jakási pseudointelektuálština maskovaná za lidovku a ve výsledku je to děsně těžkopádný, nudný a unylý. Pokud by se to mělo ve zbývající hodině zvednout, považoval bych to za zázrak. ()

Patrik200s 

všetky recenzie používateľa

Neprekvapí, nenadchne ani neurazí. Slovenský satelit uprostred Srbska kde sa skovenská krv zmiešala s tou balkánskou. Toto prostredie vytvára slovenskému divákovi zvláštny pocit prostredia cudziny no zároveň domácej atmosféry. Príbeh maďara v až neskutočne liberálnej komunite ľudí na dedine, ruší výkon obsadených amatérskych hercov. ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

Takhle nějak si představuji, že nás bydlící „vedle hnojiště“, vidí Pražáci. Ostrůvek karikaturních postaviček, ač Slováci ke komunikaci s nimi potřebujete slovník. Ten pije, ten pije, ten pije hodně, ten moc rozumu nepobral, ten nesnáší Maďary, ten je takovej, ten makovej a nějaký nosný děj v nedohlednu. Četl jsem tady v jedné z recenzí něco ve stylu boj Troška versus Kustorica…..tak s tím se nedá, než souhlasit. Ke cti pana Butka rovnou dodám, že co se týče mne, tak jednoznačně vítězí jugoslávský režisér….i když k němu vede ještě dlouhá cesta. ()

Galéria (98)

Zaujímavosti (1)

  • Titulní píseň s názvem „Tvojho brata brat má brata“ pro film napsala a nahrála slovenská skupina Horkýže Slíže. (SONY_)

Reklama

Reklama