Reklama

Reklama

Život Jema Belchera

  • Veľká Británia Prizefighter: The Life of Jem Belcher
Trailer 2

Příběh nadaného mladého boxera Jema Belchera, který se počátkem 19. století probojoval až k titulu mistra Anglie. (Filmbox)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (9)

BarryLyndon 

všetky recenzie používateľa

Vždy jsem měl za otravné všechny historické koumáky a šermíře, kteří nenechají nit suchou na libovolném historickém filmu. A here we go, budu stejný. Ne že bych patřil mezi soudní znalce počátků boxu, ale mám to období rád a probůh tady není nic ani trochu správně. Technika i vybavení co je ve filmu tehdy ještě přes 100 let neexistovala. Mají tam v zápasech moderní gard i footwork, v tréningu vybavení co je jako moderní akorát z kůže dřeva a provazů. Působí to, jako když je v Asterixovi Olympiáda. Dokonce tam měl i takový ten míček na gumičce, jak s tím trénuje Lomachenko. :-D https://www.youtube.com/watch?v=sgnH1-gLxfA  Ale příběhově to docela funguje, je tam výborný Ray Winston jako trenér a mentor, docela fajn jakoby záporák Marton Csokas. Bohužel Russell Crowe je tam jenom asi 2 minuty v úvodu, škoda, je tam výborný. Film o vychlastaném bare knuckle boxerovi po padesátce, co něco vyhraje, by byl funkční, ano i takové příběhy reálně byly. 5/10 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nebyť účasti Crowea a jeho umiestnenie rovno na titulke, hoci film nie je primárne o jeho postave, tak po filme ani pes neštekne. Ale jeho osobnosť stačí na zdvihnutie latky oveľa vyššie, než by inak bola. Film o chlapíkovi, ktorý pred 200 rokmi drásal hánky o cudzie čeľuste, prišiel o oko, hoci nie pri boxe, ako vo filme ukázali, no a aj tak sa v tridsiatke porúčal na druhý svet prepitý, ako stará doga. Nuž, alkoholizmus ho zmohol ešte o tri roky skôr než Alexandra Veľkého, klobúk dole. Najväčší mínus je práve Hookingsove prevedenie dreveného bitkára. Nesiahal Winstoneovi či Jodhi Mat ani po lem robotníckych nohavíc. Na dobový film aspoň priemerné dielo o človeku, o ktorom by sme sa inak asi nedozvedeli. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Boxerský film, ktorého príbeh je založený na skutočných udalostiach, odohrávajúci sa v Londýne začiatkom 19. storočia. Obsahovo a z hľadiska vedenia príbehu sa jedná o tuctovú záležitosť v danom žánru, prezentované na úrovni lepšieho TV filmu. Pekná rola pre Raya Winstona. P.S.: Russel Crowe trochu „out of form“. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Přemýšlím nad jednou jedinou pozitivní věcí, kterou bych mohl v souvislosti s touto podívanou zmínit v jakémkoliv ohledu jako uspokojivou, a díky krátké stopáži mě napadá poukázat snad jen na poměrně svižný spád, jinak se ale jedná o skutečně marný filmový počin, kterému nemá vážně smysl věnovat čas, a pokud by se přeci jen někdo k tomuto kroku odhodlal, a to jen kvůli účasti Russella Crowe, tak pozor, jde jen o typický fígl s lákavým jménem do titulků, jelikož účast tohoto herce by se zde dala označit spíše jen jako nevýrazný štěk v úvodu filmu, zaujímající nějakých deset minutek, takže ani kvůli Russellovi to za to nestojí. Každopádně, kdybych měl nějak ale celý tento film přeci jen charakterizovat, tak bych ho označil za velice lacinou rutinu, bez naprosto jakéhokoliv tvůrčího nápadu, v rámci boxerských filmů je to pak doslova neskrývaná vykrádačka všech podobně tematických snímků, co mě jinak tedy zaujalo, ovšem samozřejmě negativně, byl až do očí bijící televizní vizuál, podtrhující jen výše zmíněnou lacinost, dále tu nefunguje napětí, atmosféra, a ani dramatické pasáže a emoce, boxerské zápasy jsou pak nasnímány tak, aby se zakrylo jednak to, že herci vážně boxovat neumí a jednak aby se zakryla i tvůrčí neschopnost práce s akcí, jednotlivé postavy pak nelze označit též jinak než jako naprosto nenápadité a tuctové hrdiny, stejně tak je to ale i se zápletku, respektive jejím vývojem, prostě stereotypní nuda, postrádající zcela moment překvapení, či cokoliv zajímavého a nečekaného. Hercům nicméně toho ovšem příliš vytknout nemohu, jelikož v podstatě nemají co hrát, ale abych jim jen nekřivdil, tak alespoň oni zde poskytují jistou dávku výraznosti a sympatičnosti. Tato televizní záležitost se tudíž zkrátka vůbec nepovedla, jelikož nemá naprosto čímkoliv pobavit, zaujmout, či kohokoliv oslovit. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Film o boxerovi, ktorý absolvoval zabudnutý zápas storočia sa stane rovnako rýchlo zabudnutým. V každom ohľade to je plné klišé, jak dramatická stránka, tak boxerské zápasy sú tuctové. Nič zaujímavé sa tu nestane. Obidve hviezdy filmu vybojovali herecké esá Crowe a Winstone. Crowe vzhľadom na svoj výzor bude už hrať len tučných ochlastov, ale aj to mu ide dobre. Winstone je tu klasický mentor. Hlavný hrdina nesympatický. Celkovo podpriemerný boxerský film. 4/10. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (4)

  • Film mal veľké finančné problémy a aj preto sa natáčanie presunulo z Walesu do Litvy. Natáčanie predlžovali aj časté spory medzi producentmi. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach v Anglicku, Walese, Litve a Malte. Natáčalo sa pomerne dlho, a to od konca júna do konca októbra. (Real Tom Hardy)
  • Zápas medzi Pearceom (Ricky Chaplin) a Belcherom (Matt Hookings) sa odohral bez rukavíc. Rukavice sa stali povinnými až v roku 1865 a súťažne sa používali až v roku 1818. (Arsenal83)

Reklama

Reklama