Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lina chce před nástupem na vysokou splnit poslední přání svojí matky, a tak odletí na léto do Říma, kde ji čeká romantika, dobrodružství – a fantastická zmrzlina. (Netflix)

Recenzie (32)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě příjemná romantická komedie. Když se objevil ten italskej píčus, tak mě to trošku vyděsilo, ale nakonec to vzalo dobrej směr. Překvapila mě ta holka, to je taková romantická klasika, ale točí se kolem překrásného italského prostředí s lokálním nádechem, že mě to s ní bavilo sledovat až do konce. Vysloveně milý film. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Love And Gelato" je prakticky neškodný romantický film s troškou príjemnej talianskej atmosféry. Viete kam to pôjde, viete ako sa to vyvinie, dokonca aj od začiatku viete určiť, s kým nakoniec naša hlavná hrdinka skončí. Toto všetko ale nie sú podľa mňa veci, kvôli ktorým bežní diváci majú radi romantické komédie / dramédie. A musím povedať, že Susanna Skaggs je veľmi sympatická hlavná hrdinka, je v nej určitá dávka charakteru, ktorá sa aj postupne niekam vyvinie. Okrem toho jedlo v tomto filme vyzerá absolútne úžasne. Človek má chuť tam ísť a vziať si niečo priamo cez obrazovku. A je tu aj niekoľko celkom dobrých zvratov. Občas si myslíte, že poznáte skutočnosť, no potom sa v príbehu odhalí niečo trošku iné a dá to všetkému úplne iný rozmer. Ale v jadre je to predvídateľný film, kde jednotlivé situácie od A do Zet zapadajú do celkového obrazu. A to občasné prekvapenie je síce fajn, ale nič zásadné nezmení. Ale humor celkom funguje a vďaka tomu je to pre mňa stráviteľná romantická jednohubka. Nič viac, nič menej. Hodnotenie: C+ ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Bezzuby pribeh mlade lasky. Neosvezujicu jako pulnocni jidlo ohrivane v mikrovlnce. Jestli hledate originalni pribeh, radsi si kupte zmrzlinu a budete s ni mit vic zabavy. Mozna jsou ve filmu nejake tajne prisady, ktere jsem prehlidl a jaka hruza, musim se na film podivat znovu. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Susanna Skaggs má pohľad Daenerys, zvyškom ale dračej kráľovnej už nekonkuruje ani zďaleka. Netflixovská romantická komédia, kde dôvod k zasmiatiu nenájdete a romantika to je taká až presladená, z čoho vás ale prebudí slovo orgazmus, ktoré sa musí dnes už nadužíva v romanťárnach, ako by neexistovali krajšie slovíčka. Inak pár bez chémie a hlavná hrdinka otravná. ()

nirvana91 

všetky recenzie používateľa

Taká letná oddychovka, ktorá je predvídateľná od samého začiatku, avšak neurazí. Kvôli tej talianskej atmosfére to stojí za jeden premrhaný večer pri poháriku vína. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Typická romantická dramédia o sebapoznávaní a k tomu prislúchajúcich dilemách, ktoré sa postupne v živote Liny objavujú. Tým najlepším z celého filmu sú samozrejme úžasné kulisy z mesta miest Ríma + malá ochutnávka Florencie. Ale úprimne, ten dejový rámec, ktorému dominuje dilematická Lina, to ma bohužiaľ vôbec nenadchlo a miestami mi išla svojou nerozhodnosťou fakt na nervy. Ale celkovo, takmer všetky postavy boli také ... nesympatické a zahladené viacmenej do seba (samozrejme, na čele s narcisom Alessandrom). Škoda toho, lebo tieto kulisy sa dali využiť aj na niečo hodnotnejšie. Nuž, ale Rím bol skutočne krásny! Btw. To pistáciové gelato by som si veru dal. ()

Susinnon odpad!

všetky recenzie používateľa

Ja nechápem, prečo je tam uvedené, že je to na základe knihy, keď s nou má spoločný len názov. Namiesto Florencie Rím, namiesto otca nejaká jeho sesternica, o chalanoch ani nehovorím a dej je úplne mimo. Herci sú neskutočne nesympatickí a hrajú jak vo škôlke. Susanna Skaggs asi veľa pozerala Twilight, pretože som mala pocit, že pozerám na druhú Bellu. K tomu si prirátajte hnusnú hudbu, ktorá mala asi navodiť nejakú infantilnú atmosféru. Chcela som si pozrieť rovnako príjemný film, ako je kniha a dostala som porciu sračiek. Diky, Netflix. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Polka filmu po taliansky. Musí vám jebať. Keby som chcel čítať titulky, nepozerám dabing. Ach, boha. A inak nič. Mládežnícka evitovka z talianska, o rodinných hovnách, dvoch mladíkoch a tak. Nič prekvapivé. 1 z 5 ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪,,Si jiná, a tak nejak měníš i mně."⚪A jéje, to jsem se bála... Alebo ako relatívne neškodnú romantickú knihu pre mladých dospelých Netflix zadaptoval (nutno dodať, že z knihy čerpá scenár minimálne a iba v kľúčových bodoch) do ešte horšej treťotriednej schematickej hlúposti pre Tiktok generáciu (čomu svedčí aj výber pesničiek.)⚪Scenáristi neboli schopní ponechať ani základný chronotyp - Florenciu - namiesto toho dej zasadili do Ríma (prečo nie je jasné), všetci mladí ľudia vo filme vyzerajú ako 30-ročné modelky a manekýni, šedej myške stačí, aby si obliekla šaty a dala dole okuliare a to je celý jej ,,makeover," slabo načrtnutý milostný trojuholník sa rozuzlí ešte slabšou pointou výberu ,,toho správneho muža," keďže hrdinka si v priebehu filmu nevytvorí hlboký citový vzťah ani s jedným chlapcom a už vôbec ,,nenájde samú seba," tak, ako sa to aspoň snažila prezentovať kniha, pretože hrdinka sama nemá charakter a je iba hláškujúcou pseudonešikovnou postavou, ktorej osud sám všetko prinesie na tanier.⚪Úplne premárnená príležitosť je potom v scenáristickom rozhodnutí nakrútiť film týmto spôsobom, keďže by sa podľa knihy vyslovene ponúkalo spracovanie s dvomi dejovými linkami, zo súčasnosti a z minulosti (hrdinkinej matky). Tieto typy filmov sú jednak v poslednej dobe veľmi populárne a jednak by možno retrospektívna linka dokázala priniesť divákovi aspoň nejaké emócie.⚪Takto je z filmu vlastne len veľmi slabá a ťažkopádna Netflix záležitosť na úrovni filmov ako Tall Girl (dokonca rovnaká černošská herečka vo vedľajšej úlohe, no stále rovnako otravná a prehrávajúca) či The Kissing Booth. Plus len v kamere a v genius loci.⚪ ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Jauvajs! Fakt jen 41 procent? Viděli jste stejnej film jako já? Já viděl půvabnou, citlivou, něžnou, milou, až překvapivě vkusnou věc. Tentokrát je tady navíc zhruba polovina ze čtvrté hvězdy, nesnáším totiž křivdu. A tomuhle filmu se děje. ()

jasanka odpad!

všetky recenzie používateľa

Nevěřila bych, že zrovna tomuto filmu dám takovéto hodnocení. Nedokoukáno, to se opravu nedalo. Myslela jsem, že si tvůrci dělají srandu, a půl filmu mi trvalo, než jsem pochopila, že ne. Všechno špatně - herecké výkony, obsazení, hudba, záběry, atd. Hercům jsem nevěřila ani nos mezi očima. Knihu jsem před několika lety četla, tu můžu doporučit. ()

Silencia90 

všetky recenzie používateľa

Strašný. Film jako takový není špatný, ale není vůbec podle té knihy. Na té jsem milovala neafektovanost hlavní hrdinky. Filmová je pravý opak. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchá letná romanťárna, umiestnená do Ríma, vyšperkované dobre vybranými jedlami / pečivami, ktorá v polovici sa vydá trochu iným smerom. (A to je dobré.) Mladá herečka Susanna Skaggs je krásna a vystupuje prirodzene. P.S.: Dovolil by som si malú poznámku, fakt len na okraj. Pre Susannu viac sluší dlhé vlasy („plus okuliare“), ako tie kratšie. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

mira.l 

všetky recenzie používateľa

Nečekaně velmi příjemná podívaná s krásným vizuálem (na italská města, městečka a krajinu se kouká moc pěkně), mně osobně velmi sympatickou neokoukanou hlavní představitelkou - krásná holka krev a mlíko,  trochu jednodušší příběh protentokrát rád odpustím. Od plného hodnocení mě odradily jenom ty poměrně dlouhé pasáže v italštině, sice se to pěkně poslouchá, je to melodické, temperamentní, jen mě sere, že tomu nerozumím. Ale jinak si myslím, že by si to jistě zasloužilo lepší hodnocení. ()

filip289 

všetky recenzie používateľa

Priemerný romcom o Američanke na dovolenke v Taliansku, ktorý je výnimočný akurát tým, že vie po Taliansky. Človek by Susanne Skaggs jej postavu aj veril nebyť zjavných lip fillerov. ()

Reklama

Reklama