Reklama

Reklama

Prelomiť ľady

(festivalový názov)
  • Česko Na tenkém ledě (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mira je kapitánkou hokejového tímu a svoj život vníma ako zápas, ktorý musí vyhrať: pomáha mame udržiavať upadajúce rodinné vinárstvo, stará sa o starého otca, hľadá brata, ktorý utiekol z domova. Zatiaľ čo všetok čas venuje rodinným záležitostiam, svoj osobný život posadila na striedačku. Všetko sa zmení, keď do tímu príde nová útočníčka – živelná Theresa. Po spoločnej noci strávenej vo viedenských uliciach už nič nebude ako predtým, život podriadený disciplíne rozbíja neriadená sila lásky. (Filmový festival inakosti)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (8)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

V centre pozornosti je mladá slečna, ktorá sa snaží vyrovnať so svojimi problémami v hokeji, vo vzťahu a v rodine. Film mal v sebe viac možností, ale tie neboli využité. Je tam niekoľko scén (napríklad neustále chameleonské performanci Mirinho brata), ktoré by mali byť trochu viac redukované. Úspech staviť na dve (soft) erotické scény medzi dvomi slečnami sa nemusí vždy vyplatiť. Hokejové zápasy zachytené na minimalistickej úrovni – nie je to športový film. P.S.: Nie je to najhorší, ale ani ten najlepší režisérsky debut. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

kluzo 

všetky recenzie používateľa

Docela se na to dalo 1x podívat, ale na sportovní film tam bylo málo sportu, na drama tam byly málo propracované charaktery, na komedii tam chyběl humor, lásku hlavních hrdinek jsem jim nevěřil,... Takové nakousnutí mnohého a nedotažení ničeho. Spíše téma na seriál nebo minisérii. ()

Reklama

Adramelech odpad!

všetky recenzie používateľa

Mytologický film o bájných bytostech zvaných lesby nebo propaganda LGBT? Tak či onak se tam většinou hrál hokej, což mě příšerně nudilo. ()

VeronicaLake 

všetky recenzie používateľa

Čo sa mi na filme páčilo: 1. Tá hlavná kočka vyzerá ako sestra Manuely Zinsberger. 2. Je to z časti zo športového prostredia. Čo sa mi na filme nepáčilo: Všetko ostatné. Aj keď podobnosť s mojou obľúbenou športovkyňou je veľké plus, flanelku a iné módne doplnky prezentované vo filme by si Manuela na seba rozhodne nevzala. Takže z veľkého plus je razom malé bezvýznamné. A toho športovania je tam tiež nakoniec pramálo. Keby sa to aspoň o trochu viac sústredilo na tú dynamiku v rámci tímu. Namiesto toho tu máme nekonečno rozťahaných scén s bratom hlavnej hrdinky. A 80% z nich príbehu nič nedáva. Áno, chápem prečo je brat pre dej dôležitý ale až príliš veľa scén v ktorých sa nachádza pôsobí ako keby bolo z úplne iného filmu a ich prepojenie s hlavnou dejovou linkou je minimálne. Mám rada veci so športovou tematikou ale tých skutočne dobrých je ako šafranu. A Breaking the ice sa pre mňa do toho zoznamu bohužiaľ nezaradí. Premrhaný potenciál. Ešteže sa na pravú Manuelu môžem dívať ako válí v Arsenale. Ostatne, samotný Arsenal je lepší než akékoľvek fiktívne športové drama, lol. ()

Jane18CZ 

všetky recenzie používateľa

Ženské a hokej... co víc si přát? :D První vlaštovka, člověk nemůže být moc vybíravej... bohužel... Mohlo to být zvládnuté lépe, hlavně pořadí některých scén a co se týče té "vousaté" scény, tu bych vystřihla úplně, totální zabiják dobře vybudované atmosféry. PS: za mě tam ta chemie mezi nimi byla, ale bylo to celé nemotorně pojmuté. ()

Galéria (5)

Súvisiace novinky

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

31.10.2022

Queer filmový festival Mezipatra nabízí pokaždé to nejlepší z queer světové kinematografie. Desítky filmů a doprovodných akcí na týden ovládnou Prahu a Brno. Letošní už 23. ročník si klade za cíl… (viac)

Reklama

Reklama