Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aisha (Letitia Wright) prišla hľadať bezpečie a ochranu do Írska pred násilnými mužmi, ktorí jej doma v Nigérii zabili otca i brata. Jej matka sa musí však naďalej ukrývať. Aisha nechce nič zadarmo. Pracuje a zarobené peniaze posiela mame, aby i ona mohla prísť za ňou do bezpečia, kde ich nikto nenájde. Avšak Aisha sa v krajine potýka s úradníckou byrokraciou, ktorá jej život, namiesto uľahčenia, iba strpčuje. (sochoking)

(viac)

Recenzie (2)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Frank Berry mi príde ako taký odľahčený Ken Loach, u ktorého filmov sa neubránim depkám. Pri sledovaní  Aishy som síce depku nemal, ale zato sa mi otváral nôž vo vrecku. Tento typ sociálnych drám sa jednoducho musí pretrpieť, inak to nejde. 85% ()

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Veľmi fyzicky, až nepríjemne autenticky podaný obraz o osude tých, ktorí sa narodili pod nie šťastnou hviezdou. Uvedomenie si, ako sa vlastne trápime minoritnými a zástupnými problémami, akokoľvek veľké sa nám zdajú. Stačí si pozrieť príbeh Aishy v brilantnom podaní Letitie Wright (tu Oscar vôbec nedovidí) a jej márny dennodenný boj s úradnickou mašinériou, kedy i zohriatie jedla v mikrovlnke vie niekomu biť do očí. A Josh, chlapčisko ušaté, s "írskym" umumlaným prízvukom a zmeneným hlasom nikdy nebol tak životne nepoužiteľný a napriek tomu a práve pre to ľudsky krehký. ()

Reklama

Reklama