Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (viac)
Trailer
Dráma / Horor / Mysteriózny / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Tvorcovia:

Guillermo del Toro

Predloha:

H.P. Lovecraft (poviedka), Michael Shea (poviedka) (viac)

Hrajú:

Guillermo del Toro (sprievodca), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Recenzie používateľa Cappuccino k tomuto seriálu (9)

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora (2022) 

Jeden môj kolega nazval Kabinet kuriozít drahšou verziou Verte neverte, s čím môžem súhlasiť. Seriál mal veľmi dobré časti, ale aj čisto priemerné až podpriemerné. Niektoré z nich môžem milovníkom hororových poviedok vrelo odporučiť, iným by sa mal divák oblúkom vyhnúť. ___ 1. epizóda Lot 36 – 3/5, 2. epizóda Graveyard Rats – 4/5, 3. epizóda The Autopsy – 5/5, 4. epizóda The Outside – 4/5, 5. epizóda Pickman's Model – 4/5, 6. epizóda Dreams in the Witch House – 2/5, 7. epizóda The Viewing – 3/5, 8. epizóda The Murmuring – 2/5. ()

Položka 36 (2022) (E01) 

Príliš dlhý rozbeh s veľmi slušným záverom. Škoda, že sa tvorcovia viac nezamerali na mytológiu ohľadom kníh a trávili veľa času vykreslovaním slizkej povahy hlavnej postavy. ()

Hřbitovní krysy (2022) (E02) 

Nepríjemný klaustrofobický zážitok plný podzemných zákutí. Nemá to síce žiaden výnimočný príbeh, ale za to skvelú atmosféru. ()

Pitva (2022) (E03) 

Najlepšia časť. Pútavý rozbeh s vyšetrovaním a veľmi slušné záverečné vyvrcholenie v pitevni. ()

Mimo (2022) (E04) 

Nie tak hororové, za to však psyhologicky neprívetivé a vizuálne miestami veľmi odpudivé. Pointa ale bola jasná dlhý čas a tvorcovia ju nemuseli tak dlho zdôrazňovať. ()

Pickmanův model (2022) (E05) 

Lovecraftovina ako vyšitá so slušným gore a výbornými hercami. Mrzela ma len záverečná doslovná scéna s neveľmi desivou CGI príšerkou. Fanúšikovia Lovecrafta predsa vedia, že najväčší strach je strach z neznámeho. Studňový záber by som nahradil niečím mysterióznejším. ()

Snění v domě čarodějnic (2022) (E06) 

Zatiaľ najslabšia časť s čajovým Rupertom Grintom a nie príliš zaujímavou zápletkou. Od polovice som už čakal, kedy to konečne skončí. ()

Prohlídka (2022) (E07) 

Dialógová časť nebola síce hrôzostrašná, ale pôsobivým vizuálom, synth hudbou a očakávaním zla v pozadí vo mne vzbudzovala prirodzený záujem. Po odhalení tajomstva pána domu som bol však sklamaný. Verím ale, že niektorých divákov mohla práve táto pasáž najviac baviť. ()

Šum křídel (2022) (E08) 

Sledujeme príšerne nudný pár, ktorý sa venuje príšerne nudnému sledovaniu vtákov a obaja si prechádzajú traumou zo straty dieťaťa. Žena vidí v dome veci, ktoré by nemala, no aj tak sa všetko točí okolo ich vzťahu. Herci sú super, prostredie fantastické, ale naozaj netuším, v čom presne ma mala táto časť baviť. ()

Súvisiace novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama