Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (viac)
Trailer
Dráma / Horor / Mysteriózny / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Tvorcovia:

Guillermo del Toro

Predloha:

H.P. Lovecraft (poviedka), Michael Shea (poviedka) (viac)

Hrajú:

Guillermo del Toro (sprievodca), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (4)

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora (2022) 

Mohlo to dopadnúť oveľa lepšie, avšak nejedná sa o úplné sklamanie, predsa len kto pozná tvorbu Del Tora nemohol čakať potoky krvi ale príbehy ktoré balansujú na hrane sveta duchov a reality. Kúskom ktorý sa vydaril asi najviac je napriek tomu epizóda Graveyard Rats, predsa len mala skvelý retro nádych a na pomery Del Tora mala asi najbližšie ku klasickým hororom zo zlatej éry tohto žánru a tak trochu vyvolala nostalgické spomienky na skvelé Tales from the Crypt. Minimálne 3 prábehy by sa dali ešte čo sa týka dĺžky dali okresať (Lot 36, The Viewing ale najmä The Murmuring) a naopak iba už spomínaný Graveyard Rats a The Autopsy by v pohodo mohli byť aj celovečernými filmami. Za mňa prevláda spokojnosť ale označiť túto sériu ako prekvapenie roka by bolo príliž odvážne, no červené čísla tesne nad hranicou 70% by si 5 z 8 poviedok asi zaslúžilo. ()

Snění v domě čarodějnic (2022) (E06) 

Nebolo by to zlé, ale neboli by to neofašistické liberálne prasatá z Netflixu aby tam nevopchali rasistické urážky pôvodného obyvateľa Štátov nacistických na adresu belocha. Ťažko povedať či je väčší odpad ľudskej spoločnosti rasista ktorý to do seriálu dal pôvodne alebu hulič amerických kockotov z Česka ktorý to tak preložil alebo ten hnoj ktorý to tak nadaboval, ale takéhoto ľudského odpadu môže byťčloveku iba ľúto. A vykradnutý Shostakovič z Eyes Wide Shut tiež nie je nijako orginálny. ()

Prohlídka (2022) (E07) 

Rozhovory sú pomerne zaujímavé, akože inteligentné, akože všetci čo berú kokes sú najmúdrejší a ľudia čo drogy neberú nemajú ani štipku inteligencie a samotný záver je tiež pomerne zvláštny, ale je to natočené veľmi dobre, v ponurej a solídne chladnej atmosfére s očakávaním čo z toho nakoniec bude. Síce jeden zo slabších kúskov tejto série, ale napriek tomu stále na pomery Netflixu nadpriemerný počin. ()

Šum křídel (2022) (E08) 

Asi najslabší kúsok z tejto série, také trochu ako Žena v čiernom, bohužiaľ má spracovanie oveľa bliýšie k druhému pokračovaniu ako k jednotke. Nie sú zlé ani herecké výkony ani atmosféra, ale chýba tomu predsa len o čosi lepšie rozuzlenie. ()

Súvisiace novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama