Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (viac)
Trailer 2
Dráma / Horor / Mysteriózny / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Tvorcovia:

Guillermo del Toro

Predloha:

H.P. Lovecraft (poviedka), Michael Shea (poviedka) (viac)

Hrajú:

Guillermo del Toro (sprievodca), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Recenzie používateľa Gorehound k tomuto seriálu (8)

Položka 36 (2022) (E01) 

Trošku sa to vlieklo, a okultná zápletka mi prišla mierne chaotická a nezrozumiteľná, ale skvelá výprava, herecké výkony a v závere je to mierne lovecraftovské, síce trochu CGI, ale s citom, a skvelé. A navnadí to na ďalšie diely. ()

Hřbitovní krysy (2022) (E02) 

Noooo, tak toto už je iná káva. Poviedka je geniálna, veľmi lovecraftovská, tu sú síce veci, ktoré v nej neboli, ale lovecraftovské veci, atmosferické veci, takže paráda. Krásne pochmúrna výprava do prístavného Salemu, som zvedavý na nefalšovaného Lovecrafta ďalej v sérii. ()

Pitva (2022) (E03) 

Miestami naozaj nechutné, so skvelými postavami, prostredím malého baníckeho mestečka, pekne stupňovaný dej. Výborne herecké výkony, dabing a pochmúrna atmosféra. Vydarený diel. ()

Mimo (2022) (E04) 

Proti mojej vôli ma to zaujalo. Neznesiteľná hlavná hrdinka, neznesiteľné ostatné postavy, ironický štýl na hrane znesiteľnosti. Ale o to tu tak nejak ide. Celkom podarený záver a občas čiernohumorná, vianočná atmosféra, zaujímavé bizarné nápady, ale tá hodinka je tak akurát. ()

Pickmanův model (2022) (E05) 

Dosť sila, drží sa to aj Lovecraftovej predlohy, k tomu ešte pritvrdzuje. Výprava a natočenie sú prvotriedne, zamrzí CGI ale tak ak to už bez toho nejde, tak o.k., tu je to ešte v norme. ()

Snění v domě čarodějnic (2022) (E06) 

Je to škoda, premrhaná príležitosť. Rupert hraje skvelo, výprava do minulosti je opäť úchvatná, farebný vizuál taktiež, sčasti je to pekne lovecraftovské... Na druhej strane sa to utápa v podivnom CGI fantasy bordeli, ktorý zaberá väčšinu stopáže. Škoda. ()

Prohlídka (2022) (E07) 

70s/80s estetika, vymazlený vizuál, dobrá 80s like hudba, skvelý Peter Weller... Ale načo to je, keď 3/4 sú neznesiteľné filozofické kecy, vedúce odnikiaľ nikam, a až na konci sa tí, čo vydržia, dočkajú trocha toho CGI gore a obstojného monštra. Vizuál nie je všetko, respektíve mohol by byť, aj také prípady poznáme, ale tu to podľa mňa neutiahol. ()

Šum křídel (2022) (E08) 

Tak na záver jedna z najlepších poviedok. Perfektne zahrané, vystihnutá psychológia postáv, parádna staromilská atmosféra, ghost story, ako vystrihnutá zo zaprášenej zbierky strašidelných príbehov. Jeseň, starý dom, úchvatná výprava a miestami naozaj strašidelné. Hoci nič nové, na jednotku odvedená práca, evokovalo mi to Vtákov, staré filmy, krížené s atmosférickou poviedkou od samotného del Tora a duchárskym príbehom. Na záver naozaj to najlepšie, a dúfam v druhú sériu nie dokonalého, ale celkovo skvelého a zaujímavého seriálu. ()

Súvisiace novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama