Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (viac)
Trailer
Dráma / Horor / Mysteriózny / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Tvorcovia:

Guillermo del Toro

Predloha:

H.P. Lovecraft (poviedka), Michael Shea (poviedka) (viac)

Hrajú:

Guillermo del Toro (sprievodca), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Recenzie používateľa *CARNIFEX* k tomuto seriálu (9)

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora (2022) 

Vizuálne sú všetky epizódy zvládnuté na výbornú. Jedna je dejovo nadštandard, 3 podpriemer a 4 čisto priemernou, žánrovou záležitosťou. No a prečo z toho nemohlo zísť niečo lepšie? No lebo za touto "Guillermo-vov krabicou s pičovinami", plnou nie tak úplne vydarených poviedok, stoja prevažne hororový trolovia, ktorí takmer za celú svoju filmársku kariéru, nenatočili žiadny kvalitný, žánrový snímok, respektíve keď aj natočili, stáli úprimne povedané úplné za hovno. Každá epizóda má hodinu, divák musí čakať ako kokot do takmer úplného konca, aby sa konečne aspoň čohosi dočkal, čo si povedzme na rovinu, asi tiež nebude najlepšou vizitkou. Nie, nie je to vyslovene márne, no ako už napísal sám veľký Jakub, toto je taká nemastná-neslaná Netflix-čina, ktorá sa ako ostatné za poslednú dobu, z ničoho nič objavila bez toho, aby mala aspoň ako taký zmysel. ()

Položka 36 (2022) (E01) 

Solídna, pomaly rozbiehajúca sa, atmosferická vecička s dokonale ironickým záverom. ()

Hřbitovní krysy (2022) (E02) 

Najmä záverečných 10 min. je z pohľadu atmosféry a masiek fakt nesmierne vydarených. Niečo tomu ale predsa chýba .. ()

Pitva (2022) (E03) 

Solídny námet, solídne gore, solídna atmosféra. Doposiaľ najlepšia poviedka. ()

Mimo (2022) (E04) 

Dám priemer. Je to divnosť sama, no tá pointa konzumného sveta, kedy sú ženy, neschopné zmieriť sa so svojim zovňajškom, ochotné urobiť čokoľvek, tak tá je proste skvelá. ()

Pickmanův model (2022) (E05) 

Snaživá atmosférická záležitosť, ktorá poteší peknými kulisami, či jednou vydarenou gore scénou. Za hodinu aj dačo, však táto Lovecraftova poviedka mohla ponúknuť aj viac .. ()

Snění v domě čarodějnic (2022) (E06) 

Grint je jediným lákadlom v tomto pomerne nevýraznom, duchárskom počine, ktorý síce občas pre svoju snahu o budovanie atmosféry poteší, no hodina je fakt príliš, keďže prevažuje nuda nad “zábavou”. Kvalita spracovania je ale rovnako, ako predošlé poviedky, veľmi slušná. ()

Prohlídka (2022) (E07) 

Najviac užvanená záležitosť, ktorá z 3/4 reže za živa kombináciou podivnej atmosféry a nudy. ()

Šum křídel (2022) (E08) 

Čítať dopisy mŕtveho sa nevypláca. Teda aspoň v hororoch, v tomto prípade to až tak neplatí, keďže sa zas a znova jedná o jednu z tých poviedok, ktoré “sľubujú” zážitok na počkanie, no miesto toho sa z 80% divák dočká akurát tak diania na úrovni tliachania hubou. Snaživé to je, o tom potom, no čo z toho, keď to nedokáže plnohodnotne zaujať. Alebo vlastne ani len na priemernej úrovni. Slabota .. ()

Súvisiace novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama