Reklama

Reklama

Prípad Kuciak

(TV film)
  • Česko Případ Kuciak (viac)
Francúzsko, 2021, 54 min

VOD (1)

Obsahy(1)

26. februára 2018 boli vo Veľkej Mači nájdené telá 27-ročného Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Investigatívny novinár Ján sa špecializoval na články, kde objasňoval prepojenie medzi politickou vrchnosťou a talianskou mafiánskou skupinou Ndrangheta. Poprava mladého žurnalistu spôsobil v slovenskej spoločnosti ošiaľ a viedol aj k odstúpeniu Roberta Fica, vtedajšieho premiéra a jedného z hlavných hrdinov Kuciakových článkov. Bola ale táto investigatíva dôvodom, prečo sa ocitol v hľadáčiku vrahov? (RTVS)

(viac)

Recenzie (17)

bobstock 

všetky recenzie používateľa

Hrubě shrnuté hlavní body brutálního činu u našich sousedů. Život už jim jakýkoliv trest pro Kočnera nevrátí. Naopak se obávám populistického návratu Roberta Fica, který skočil na vlnu nespokojených a zblblých lidí proruskou propagandou a znovu snahou chopit se moci na Slovensku, což by do budoucna nemělo dobrý vliv na vztahy Visegrádské čtyřky a naprosté neúctě k pozůstalým zavražděných, kvůli kterým původně odstoupil z vlády. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Francúzov sa nedá obviňovať z neobjektívnosti a nadržiavania niektorej strane. Síce to nám, čo sme celé to obdobie prežili naživo, nepovie nič nové, ale o tejto temnej stránke histórie Slovenska sa môžu všetko podstatné dozvedieť aj v zahraničí. No a samozrejme, nebolo by to Slovensko, keby sa nenašli ľudia, ktorí majú na všetko svoj iný "názor", ktorý odporuje celému mainstreamu a hlavne zdravému rozumu, ako napríklad tunajší Arsenal83. ()

Reklama

Likan7 

všetky recenzie používateľa

Dokument je sice možná občas nepřehledný a divák se v tom může ztratit, jako souhrn těchto událostí to funguje ale na výbornou. Nevím jak moc je Slovensko podobné Česku, ale minimálně u našich sousedů je neuvěřitelný, jak to tam funguje. A když se podíváte na výsledky posledních voleb, tak o to absurdnější to potom celé je. ()

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

54 minút na taký komplikovaný prípad? Vidno, že to točili Francúzi na základe čisto mainstreamových informácií, žiadna hĺbka tu nie je. Ešte aj sami priznali, že talianska stopa bola o hovne, pritom ju tak polroka živili. Ani vláda mrzkej lúzy, banda čurillovcov, zmanipulované súdnictvo a Lipšic na špeciálnej prokuratúre ju však nedokázali. Analýza extrémistu tu. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Menej obsazne a kvalitne spracovany dokument o udalosti, ktora mala velky vplyv na nase zivoty, ako v kine premietany dansko-cesky-USA dokument Kuciak: Vražda novináře (2022). V tomto je vsak i pohlad a vyjadrenia talianskej novinarky. Mnozstvo footage ste mohli vidiet s spominanom kvalitnejsie spracovanom dokumente. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama