Reklama

Reklama

Silver Hawk: Maska spravodlivosti

  • Česko Silver Hawk: Maska spravedlnosti (viac)

Obsahy(1)

Akční královna Michelle Yeoh, představitelka úspěšné podnikatelky Lulu Wong, se v noci mění na latexovou superhrdinku Silver Hawk. Její úhlavní nepřítel, megaloman Wolfe, chce únosem geniálního profesora, získat nadvládu nad světem. Když se však utká s Lulu v souboji, je zaskočen jejím dokonalým zvládnutím všech bojových technik. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (50)

gauron666 

všetky recenzie používateľa

Film je opravdu vcelku slabý, ale zachraňují to parádní cool herci v čele s Michelle Yeoh . Místy je to trošku naivní, ale tak komiksová předloha už není nejmladší, tak to filmu odpustíme. Na druhou stranu je škoda, že se tvůrci snaží udělat film v hollywoodském stylu a to podle mě nemají zapotřebí, protože popcornová zábava, jak to umějí anebo spíše neumějí amíci, jim není vlastní. Jinak je Silver Hawk díky humoru a vcelku povedenému vizuálu slušná podívaná, i když potenciál nebyl plně využit. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Asi prvý film, kde sa Michelle Yeoh snaží pôsobiť sexi (a je to celkom zaujímavé). Scenár je klasická hovadina o hrdinovi s maskou. Čo je však prúser, je akcia. Je jej dosť, ale je absolutne nezvládnutá (Michelle ako producentka si to mala viac ustriehnuť). Škaredé zábery, zlý strih. A to má film k dispozíciu záporákov Goss (super bitky v BLADE 2) a White (úžasné scény v NEPORAZITEĽNÝ 2). Radšej si pozrite BLACK MASK s Jetom Li... ()

Reklama

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Typická hongkongská komercia - praštená, ujetá, technicky predimenzovaná, neoriginálna, ktorá sa ani trochu neberie vážne a tak človeka nenaštve ani svojou takmer totálnou trápnosťou, ktorú rýchlo zakrýva remeselnou precíznosťou. Všetko je sklenené, svieti a ligoce sa, dej je spatlaný zo všetkého možného, alebo skorej z ničoho poriadneho, len aby sa už mohli využiť tie výborné dekorácie a namlátiť zopár desiatok zloduchov, sem tam prebleskne nejaký skutočne milý vtípek. Film vyrobený do počtu, ktorý - ako neraz v tomto žánri - zachraňuje brilantná a dych berúca bojová choreografia. Na tu by som sa vedel pozerať donekonečna, ostatné fakt nemusím... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasicka blbina ake tocia Twinsky, len namiesto nich tu niekto omylom obsadil Michelle Yeoh. Jej superhrdinka ktora je na mentalnej urovni nejakeho pubertiaka sa snazi dat dokopy so svojou detskou laskou a popritom bojuje s demonickym Wolfom, aby mu zabranila ovladnut svet. Fakt genialny pribeh ;-) Bitiek je celkom dost, ale su hnusne predratovane a postradaju dynamiku a tvrdost. Okrem bitiek Michelle Yeoh niekolkokrat preskoci na motorke nejaky objekt a to je tak vsetko. Proste slabota. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to priemerná akčná rodinná komédia s Michelle Yeoh. Má obyčajný príbeh o úspešnej žene, ktorá sa hrá na obyčajného človeka, ale v skutočnosti v preoblečení a maske bojuje proti zločinu a tak po nej ide aj polícia na čele s jej bratom, ktorý o jej tajomstve nevie, ale práve vplyvný muž uniesol vedca a s jeho pomocou chce ovládať mysle ľudí a tak musia spojiť svoje sily, aby ho zastavili. Spracovanie je len priemerné, film má celkom slušné tempo, takže sa naň dá po celý čas bez problémov pozerať, ale zároveň po príbehovej stránke tu nemá vôbec čo zaujať, na to je to len predsa príliš detské a plné typických klišé tohto typu filmov. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale ani ma moc nezaujala. Súboje majú dosť jednoduchú choreografiu, sú plné lán a spomaľovačiek, dokonca majú viac spomalených ako normálnych záberov a chýba im aj tvrdosť, čo ma ale pri tomto type vôbec neprekvapuje, ale aj napriek týmto nedostatkom sa po celý čas držia aspoň na tej priemernej pozerateľnej úrovni a celkom dobre zvládnuté sú aj rôzne scény s dopravnými prostriedkami. Ani jednu akčnú scénu určite vyzdvihnúť nemôžem, ale zároveň žiadna nie je ani nudná. Herecké obsadenie je výborné, Michelle Yeoh v hlavnej úlohe, výborná dvojica bojovníkov na strane zla Michael Jai White a Bingbing Li a ani hlavný záporák Luke Goss nie je zlý, ale potenciál nikoho nie je ani zďaleka tak dobre využitý, ako by mohol. Réžia ma v ničom nezaujala, ale aspoň technická stránka je dosť dobre zvládnutá. NIe som sklamaný, pretože film dopadol presne tak, ako som aj čakal. Tento typ filmu moc nemusím, je v prvom rade určený mladšiemu divákovi, ale ako jednorazová oddychovka to nie je najhoršie. Je to ten istý typ filmu ako Chanove Tuxedo, Medailón, alebo filmy s twinskami, takže kto vie, čo môže čakať, čo predpokladám, že každý, pretože to jasne hovorí názov a aj obal filmu, tak ani nemôže byť sklamaný. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 52%. ()

Galéria (41)

Reklama

Reklama