Reklama

Reklama

Dežo Hoffmann – fotograf Beatles

  • Česko Dežo Hoffmann - Fotograf Beatles (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh Beatles poznajú všetci, príbeh Deža Hoffmanna málokto. Osud to však zariadil tak, že ich životné cesty sa pretli v najpríhodnejšom čase. Oni stáli na prahu celosvetovej slávy, on mal päťdesiat - vek, keď už mnohí pomýšľajú na odchod zo scény. Ich energia, nespútanosť a radosť zo života ho naplno očarili. Pri nich omladol, bol sopkou nápadov a robil to, čo vedel najlepšie - fotografoval. Urobil viac záberov Beatles ako ktokoľvek iný, zaznamenal všetky významné udalosti ich oslnivej kariéry. A nielen ich. Z jeho snímok slávnych hviezd šoubiznisu sa stali ikonické obrazy plné života, spontánnosti a pohybu. A hoci vytvoril jeden z najfascinujúcejších archívov svetovej pop scény, málokto tušil, že za jeho jedinečným fotografickým rukopisom stojí dlhoročná skúsenosť z práce vojnového kameramana, kde pomalosť a váhavosť nemali miesto, pretože za každú chybu sa draho platilo. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (20)

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Závisí, v akom kontexte sa film sleduje. V kine skôr sklamanie, keďže od zvládnutého autorského dokumentu to má ďaleko, v telke to vypáli ako celkom slušný tv film, ale bez špecifického výrazu. Lančarič akoby chcel vyrozprávať všetko, verbálne aj vizuálne, a vzniká preplácaný patchwork hovoriacich hláv, video a foto archívov. Sínusoida viac či menej podarených segmentov sa snaží dospieť do ledabolého úbežníka, pár viet autorského komentára ale nezachráni absolútne rozháraný koncept. Film nemôže uchopiť/vytvárať uspokojivý portrét svojho protagonistu, keď v procese sám tápe ohľadom svojej identity. ()

Fibonacci 

všetky recenzie používateľa

niet čo tu vytknúť, ani členok🤸‍♂️odsypalo to, sice hudba žiadna čo by som čakal v taktomto dokumente z prostredia, to už miki chľista by už dačo zahral lepšie ale což je pravda, nijako to tomu rezultátu neuškodilo. čo to sme sa dozvedeli o dežovi, možno mal aj tri mobily, jeden pre klientov, jeden súkromný a jeden pre nápadníčky📱❤️. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Patrik Lančarič vo mne nadobúda dôveru ako talentovaný dokumentarista, ktorý vie zapojiť viacero myšlienkových prúdov zaujímavých a často kontrastných osobností. Keby sa zameral iba na Hoffmanovu fotografickú kariéru v popovom a rokenrolovom hudobnom priemysle, asi by sa nedala pochopiť jeho osobnosť vo väčšej šírke. Práca s materiálom teda nespočívala iba v reportážnom a autobiografickom náhľade na tohto človeka, ale i poctivým úsilím priniesť zábery dobové a skvelo to postrihať, aby divák zachytil duch doby a spôsob, akým sa vykonávala  práca s varením negatívov a ako sa premýšľalo vo fotení v tej dobe obecne. Poznačenie zo španielskej občianskej vojny a komplikovaná púť tohto židovského svetobežníka, ktorý rozmýšľal umelecky a ľudsky, narážala na tvrdý technokratizmus a pragmatizmus, ktorý Lančarič dôveryhodne zobrazil a ktorý stál tohto obdivuhodného fotografa lepšie materiálne zabezpečenie. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Mám rád dokumenty, ktoré ma v niečom obohatia. Tento snímok ma konkrétne obohatil hlavne v tom, že ja som ani len netušil, že náš rodák veľmi úzko spolupracoval s takými hudobnými legendami, akými boli napríklad Beatles. Je zaujímavé sledovať, čo všetko Dežo Hoffman vo svojom živote dokázal a čo zaujímavé zažil. Inšpirujúci človek. 70 % ()

Tamdydam 

všetky recenzie používateľa

Fascinující, dobrodružný a navíc pro většinu lidí (včetně mě) naprosto neznámý životní příběh sympatického charismatického fotografa, který měl rád život a lidi (a lidi jeho) ve skvěle zpracovaném dokumentu. Příběh fotografa, který fotil Beatles. Mimo jiné. Asi nedokážu vymyslet lepší zadání pro dokument šitý mě přímo na míru. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama